
Silkė su grietine
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
100 mililitrų | vynas (baltas) |
2 valgomieji šaukštai | acto |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
1 arbatinis šaukštelis | garstyčios (padažas) |
2 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
4 vienetai | silkė |
125 gramai | pienas |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
1 arbatinis šaukštelis | aitriosios paprikos (maltas) |
6 vienetai | pipirai (juodieji) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Silkės nuvalomos, perpjaunamos išilgai pusiau, 1—2 val. pamirkomos piene, po to gerai apsausinamos. Marinatui sumaišoma vynas ir vyno actas, suberiami svogūno ir česnako griežinėliai, pipirai ir druska. Viskas pavirinama. Į šį marinatą sudedamos silkės, įpilama truputį karšto vandens, kad skystis silkes apsemtų, ir viskas 7 min. pavirinama. Po to silkės išimamos, o likęs sultinys perkošiamas, ataušinamas ir pagardinamas tryniais, grietine, garstyčiomis bei čili pipirais. Silkės gautu padažu užpilamos ir šaltos paduodamos.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Įdaryti svogūnai itališkai
-
Baklažanų suktinukai su šonine
-
Varškės ir duonos blynai
-
Vyniotinis iš faršo ir sūrio
-
Sūrio piršteliai prie alaus
-
Krekerių užkandėlė
-
Tortilijų sumuštiniai su sūriu ir kumpiu
-
Žirnių ankščių užkandis
-
Kepintų daržovių mišrainė su naminiu majonezu ir žolelėmis ant juodos duonos skrebučio
-
Traškus užkandis prie alaus
-
Įdaryti kiaušiniai ,,Paukščiukai''
-
Silkių bokšteliai
-
Marinuota skumbrė
-
Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
-
Pikantiškos sraigės
-
Užkandžiai šulinėliuose su pikantiška mišraine, krevetėmis ir ikrais
-
Obuolių, ridikėlių ir salierų salotos
-
Švelnioji silkė
-
Roksės užkandėlė
-
Omletas su kumpiu
Silkė su grietine
Komentarai:
7
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Vynas, baltas,
100 mililitrų -
Actas,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas -
Garstyčios, padažas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai, tryniai,
2 vienetai -
Silkė,
4 vienetai -
Pienas,
125 gramai -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Aitrioji paprika, maltas,
1 arbatinis šaukštelis -
Pipirai, juodieji,
6 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Silkės nuvalomos, perpjaunamos išilgai pusiau, 1—2 val. pamirkomos piene, po to gerai apsausinamos. Marinatui sumaišoma vynas ir vyno actas, suberiami svogūno ir česnako griežinėliai, pipirai ir druska. Viskas pavirinama. Į šį marinatą sudedamos silkės, įpilama truputį karšto vandens, kad skystis silkes apsemtų, ir viskas 7 min. pavirinama. Po to silkės išimamos, o likęs sultinys perkošiamas, ataušinamas ir pagardinamas tryniais, grietine, garstyčiomis bei čili pipirais. Silkės gautu padažu užpilamos ir šaltos paduodamos.
Reklama:
Komentarai (7)
-
rasa
2009-07-20 12:23
skanu
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...