100 mililitrų | vynas (baltas) |
2 valgomieji šaukštai | acto |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
1 arbatinis šaukštelis | garstyčios (padažas) |
2 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
4 vienetai | silkė |
125 gramai | pienas |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
1 arbatinis šaukštelis | aitriosios paprikos (maltas) |
6 vienetai | pipirai (juodieji) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Jūros ešerio filė šulinėliai
- Pyragėliai su daržovėmis
- Omletas su daržovėmis
- Šventinė kiaušinių užkandėlė
- Tartaletės su lašiša ir ikrais
- Užkandėlė „Fantazija“
- Apkeptas sūris
- Grybai krepšeliuose
- Gardūs vištienos piršteliai
- Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
- Silkė su porais, salierais ir majonezu
- Užkandėlė su sausais makaronais
- Keptų paprikų užkandis
- Pica, kepta keptuvėje
- Silkės užtepėlė
- Vaisių vėrinukai
- Čeburėkai
- Paprikų laiveliai
- Žalumynų indeliai su krevetėmis
- Krabų lazdelių kukuliai
Silkė su grietine
- Paruošimo laikas:
-
Vynas, baltas,
100 mililitrų -
Actas,
2 valgomieji šaukštai -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas -
Garstyčios, padažas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai, tryniai,
2 vienetai -
Silkė,
4 vienetai -
Pienas,
125 gramai -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Aitrioji paprika, maltas,
1 arbatinis šaukštelis -
Pipirai, juodieji,
6 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Silkės nuvalomos, perpjaunamos išilgai pusiau, 1—2 val. pamirkomos piene, po to gerai apsausinamos. Marinatui sumaišoma vynas ir vyno actas, suberiami svogūno ir česnako griežinėliai, pipirai ir druska. Viskas pavirinama. Į šį marinatą sudedamos silkės, įpilama truputį karšto vandens, kad skystis silkes apsemtų, ir viskas 7 min. pavirinama. Po to silkės išimamos, o likęs sultinys perkošiamas, ataušinamas ir pagardinamas tryniais, grietine, garstyčiomis bei čili pipirais. Silkės gautu padažu užpilamos ir šaltos paduodamos.
Komentarai (7)
-
rasa
2009-07-20 12:23
skanu