Silkė su grietine
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
INGREDIENTAI:
100 mililitrų vynas (baltas)
2 valgomieji šaukštai acto
1 vienetas svogūnai
1 vienetas česnakas (skiltelė)
1 arbatinis šaukštelis garstyčios (padažas)
2 vienetai kiaušiniai (tryniai)
4 vienetai silkė
125 gramai pienas
2 valgomieji šaukštai grietinė
1 arbatinis šaukštelis aitriosios paprikos (maltas)
6 vienetai pipirai (juodieji)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Silkės nuvalomos, perpjaunamos išilgai pusiau, 1—2 val. pamirkomos piene, po to gerai apsausinamos. Marinatui sumaišoma vynas ir vyno actas, suberiami svogūno ir česnako griežinėliai, pipirai ir druska. Viskas pavirinama. Į šį marinatą sudedamos silkės, įpilama truputį karšto vandens, kad skystis silkes apsemtų, ir viskas 7 min. pavirinama. Po to silkės išimamos, o likęs sultinys perkošiamas, ataušinamas ir pagardinamas tryniais, grietine, garstyčiomis bei čili pipirais. Silkės gautu padažu užpilamos ir šaltos paduodamos.

Populiariausi receptai šią savaitę

Silkė su grietine

Komentarai: 7
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Silkės nuvalomos, perpjaunamos išilgai pusiau, 1—2 val. pamirkomos piene, po to gerai apsausinamos. Marinatui sumaišoma vynas ir vyno actas, suberiami svogūno ir česnako griežinėliai, pipirai ir druska. Viskas pavirinama. Į šį marinatą sudedamos silkės, įpilama truputį karšto vandens, kad skystis silkes apsemtų, ir viskas 7 min. pavirinama. Po to silkės išimamos, o likęs sultinys perkošiamas, ataušinamas ir pagardinamas tryniais, grietine, garstyčiomis bei čili pipirais. Silkės gautu padažu užpilamos ir šaltos paduodamos.

Reklama:

Komentarai (7)


  • rasa 2009-07-20 12:23

    skanu


Daugiau receptų