Silkė išskrodžiama ir, atsižvelgiant į jos kokybę, sūrumą, pamirkoma 3— 24 val. vandenyje, šaltoje arbatoje arba piene (arba iš pradžių vandenyje, vėliau piene).
Išmirkyta silkė nulupama, išimami kaulai ir ašakos, supjaustoma 1 cm pločio gabaliukais, sudedama į silkines, pabarstoma pipirais. Ant silkės uždedami nedideliu sluoksniu virti, džiovinti, sumalti baravykai (ar kiti grybai). Ant grybų dedamas majonezo sluoksnis, papuošiama petražolėmis. Kartais, prieš grybus papildomai uždedamas pakepintų svogunų sluoksnis.
Silkė su džiovintais grybais
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
| 1 stiklinė | majonezas |
| 100 gramų | baravykai (džiovinti) |
| šiek tiek | petražolės |
| šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
| 2 vienetai | silkė |
| 1 valgomasis šaukštas | obuolių sultys |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Skani užkandėlė
-
Vištienos vyniotinis "Marmuras"
-
Lenkiškai virti vėžiai
-
Kiaušinienė su batonu
-
Paprikų suktinukai
-
Viliaus sūrio sumuštinukai
-
Brokoliai tešloje
-
Kiaušinių ir rūkyto bekono salotos ant prancūziško batono riekelių
-
Keptos krevetės
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Virtos sraigės su kevalu
-
Pyragėliai su žuvimi
-
Kepenėlių tortas
-
Užklota pica
-
Burokėlių ir svogūnų puokštė
-
Tortilijų sumuštiniai su sūriu ir kumpiu
-
Šventiniai šaltienos drebučiai
-
Kiaušinienė su varškės sūriu
-
Vytintos stintos
-
Keksiukiniai pusryčiai
Silkė su džiovintais grybais
Komentarai:
10
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Majonezas,
1 stiklinė -
Baravykai, džiovinti,
100 gramų - Petražolės
- Juodieji pipirai, malti
-
Silkė,
2 vienetai -
Obuolių sultys,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Silkė išskrodžiama ir, atsižvelgiant į jos kokybę, sūrumą, pamirkoma 3— 24 val. vandenyje, šaltoje arbatoje arba piene (arba iš pradžių vandenyje, vėliau piene).
Išmirkyta silkė nulupama, išimami kaulai ir ašakos, supjaustoma 1 cm pločio gabaliukais, sudedama į silkines, pabarstoma pipirais. Ant silkės uždedami nedideliu sluoksniu virti, džiovinti, sumalti baravykai (ar kiti grybai). Ant grybų dedamas majonezo sluoksnis, papuošiama petražolėmis. Kartais, prieš grybus papildomai uždedamas pakepintų svogunų sluoksnis.
Reklama:
Komentarai (10)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
