1 stiklinė | majonezas |
100 gramų | baravykai (džiovinti) |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
2 vienetai | silkė |
1 valgomasis šaukštas | obuolių sultys |
Išmirkyta silkė nulupama, išimami kaulai ir ašakos, supjaustoma 1 cm pločio gabaliukais, sudedama į silkines, pabarstoma pipirais. Ant silkės uždedami nedideliu sluoksniu virti, džiovinti, sumalti baravykai (ar kiti grybai). Ant grybų dedamas majonezo sluoksnis, papuošiama petražolėmis. Kartais, prieš grybus papildomai uždedamas pakepintų svogunų sluoksnis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Farširuoti kiaušiniai
- Kepta duona "Su skyle"
- Krabų lazdelės tešloje
- Duona su česnaku
- Orkaitėje keptas omletas su daržovėmis
- Sūrio sausainiai
- Kepta duona
- Keptų paprikų užkandis
- Sūdytos silkės aliejuje
- Naminiai traskuciai
- Šventinis kelmas
- Jautienos "Fajitas" / Fajitas de res
- Kibinai
- Silkė su obuoliais ar pomidorais
- Farširuoti kiaušiniai
- Braškės šokolade
- Velykinės morkytės
- Meilės pica su Spelta
- Traškus užkandis prie alaus
- Gurmaniški kepti persikai
Silkė su džiovintais grybais
- Paruošimo laikas:
-
Majonezas,
1 stiklinė -
Baravykai, džiovinti,
100 gramų - Petražolės
- Juodieji pipirai, malti
-
Silkė,
2 vienetai -
Obuolių sultys,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Silkė išskrodžiama ir, atsižvelgiant į jos kokybę, sūrumą, pamirkoma 3— 24 val. vandenyje, šaltoje arbatoje arba piene (arba iš pradžių vandenyje, vėliau piene).
Išmirkyta silkė nulupama, išimami kaulai ir ašakos, supjaustoma 1 cm pločio gabaliukais, sudedama į silkines, pabarstoma pipirais. Ant silkės uždedami nedideliu sluoksniu virti, džiovinti, sumalti baravykai (ar kiti grybai). Ant grybų dedamas majonezo sluoksnis, papuošiama petražolėmis. Kartais, prieš grybus papildomai uždedamas pakepintų svogunų sluoksnis.