Silkė išskrodžiama ir, atsižvelgiant į jos kokybę, sūrumą, pamirkoma 3— 24 val. vandenyje, šaltoje arbatoje arba piene (arba iš pradžių vandenyje, vėliau piene).
Išmirkyta silkė nulupama, išimami kaulai ir ašakos, supjaustoma 1 cm pločio gabaliukais, sudedama į silkines, pabarstoma pipirais. Ant silkės uždedami nedideliu sluoksniu virti, džiovinti, sumalti baravykai (ar kiti grybai). Ant grybų dedamas majonezo sluoksnis, papuošiama petražolėmis. Kartais, prieš grybus papildomai uždedamas pakepintų svogunų sluoksnis.

Silkė su džiovintais grybais
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
1 stiklinė | majonezas |
100 gramų | baravykai (džiovinti) |
šiek tiek | petražolės |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
2 vienetai | silkė |
1 valgomasis šaukštas | obuolių sultys |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Omleto keksiukai
-
Greita užkandėlė šventiniam stalui
-
Šventinė užkandėlė "Bokšteliai"
-
Silkės su citrina
-
Austrės su lietuviškais obuoliais
-
Tortilijų sumuštiniai su sūriu ir kumpiu
-
Įdarytos bandelės
-
Avokadas su varške
-
Sojos faršas su makaronais
-
Įdaryti burokėliai
-
Orkaitėje kepti kiaušiniai
-
Įdaryti pomidorai
-
Ūmėdės padaže
-
Kumpio ir sūrio bandelės
-
Pomidoriukai
-
Marinuotos lašišos užkandis CEVICHE
-
Moliūgo, pomidoro ir gorgoncolos sūrio bruskėtas
-
Bulvių košės kroketai
-
Ispaniški sandvičiai
-
Kepenų paštetas
Silkė su džiovintais grybais
Komentarai:
10
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Majonezas,
1 stiklinė -
Baravykai, džiovinti,
100 gramų - Petražolės
- Juodieji pipirai, malti
-
Silkė,
2 vienetai -
Obuolių sultys,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Silkė išskrodžiama ir, atsižvelgiant į jos kokybę, sūrumą, pamirkoma 3— 24 val. vandenyje, šaltoje arbatoje arba piene (arba iš pradžių vandenyje, vėliau piene).
Išmirkyta silkė nulupama, išimami kaulai ir ašakos, supjaustoma 1 cm pločio gabaliukais, sudedama į silkines, pabarstoma pipirais. Ant silkės uždedami nedideliu sluoksniu virti, džiovinti, sumalti baravykai (ar kiti grybai). Ant grybų dedamas majonezo sluoksnis, papuošiama petražolėmis. Kartais, prieš grybus papildomai uždedamas pakepintų svogunų sluoksnis.
Reklama:
Komentarai (10)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...