Salotos su krevetėmis ir grybais
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
INGREDIENTAI:
3 vienetai citrinos
6 skiltelės česnakas
4 valgomieji šaukštai acto (baltojo vyno)
250 mililitrų alyvuogių aliejaus
4 valgomieji šaukštai kaparėliai
18 vienetų krevetės (su kevalu)
375 gramai grybai (jauni)
šiek tiek druska
šiek tiek petražolės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
Į dubenį išspauskite dvi citrinas. Česnaką nulupkite ir stambiai sukapokite. Actą ir česnaką, alyvuogių aliejų ir kaparėlius supilkite į dubenį su citrinų sultimis. Pasūdykite. Gerai išmaišykite, sutraiškykite kaparėlius, kad išskirtų kuo daugiau skonio.
Paruoškite krevetes. ( Krevetę padėkite ant pjaustymo lentelės pilveliu į viršų. Tvirtai suėmę už uodegėlės, perpjaukite pusiau, kad išsiskleistų kaip plaštakė. Apsukite krevetę ir ištraukite juodą gyslelę, einančią išilgai nugaros. Visas krevetes gerai nuplaukite po šalto vandens srove ir sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad nudžiūtų).
Sudėkite į indą ir užpilkite trečdaliu marinato, išmaišykite. Uždenkite ir 3-4 valandas pamarinuokite šaldytuve. Drėgnu popieriniu rankšluoščiu nuvalykite grybus, kotelius nupjaukite iki kepurėlės. Nedideliame puodelyje užvirinkite vandens. Sudėkite grybus ir virkite ant mažos ugnies 5-7 minutes.
Sudėkite grybus į likusį marinatą ir palaikykite šaldytuve 3-4 valandas. Krevetes sudėkite į grilio skardą perpjautąja puse aukštyn. Patepkite marinatu ir apibarstykite kaparėliais. Kepkite grilyje 3-4 min., kol parus ir ims spirgėti. Kiekvieną porciją papuoškite citrinos griežinėliu ir petražolės šakele.
Salotos paruoštos!

Populiariausi receptai šią savaitę

Salotos su krevetėmis ir grybais

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Į dubenį išspauskite dvi citrinas. Česnaką nulupkite ir stambiai sukapokite. Actą ir česnaką, alyvuogių aliejų ir kaparėlius supilkite į dubenį su citrinų sultimis. Pasūdykite. Gerai išmaišykite, sutraiškykite kaparėlius, kad išskirtų kuo daugiau skonio.
Paruoškite krevetes. ( Krevetę padėkite ant pjaustymo lentelės pilveliu į viršų. Tvirtai suėmę už uodegėlės, perpjaukite pusiau, kad išsiskleistų kaip plaštakė. Apsukite krevetę ir ištraukite juodą gyslelę, einančią išilgai nugaros. Visas krevetes gerai nuplaukite po šalto vandens srove ir sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad nudžiūtų).
Sudėkite į indą ir užpilkite trečdaliu marinato, išmaišykite. Uždenkite ir 3-4 valandas pamarinuokite šaldytuve. Drėgnu popieriniu rankšluoščiu nuvalykite grybus, kotelius nupjaukite iki kepurėlės. Nedideliame puodelyje užvirinkite vandens. Sudėkite grybus ir virkite ant mažos ugnies 5-7 minutes.
Sudėkite grybus į likusį marinatą ir palaikykite šaldytuve 3-4 valandas. Krevetes sudėkite į grilio skardą perpjautąja puse aukštyn. Patepkite marinatu ir apibarstykite kaparėliais. Kepkite grilyje 3-4 min., kol parus ir ims spirgėti. Kiekvieną porciją papuoškite citrinos griežinėliu ir petražolės šakele.
Salotos paruoštos!

Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų