250 gramų | bulvių |
25 gramai | svogūnai (laiškai) |
šiek tiek | aliejaus |
šiek tiek | druska |
0.5 arbatinio šaukštelio | cukrus |
šiek tiek | citrinų sultys |
šiek tiek | krapai |
Ši bulvių mišrainė yra pagrindas įvairiausioms mišrainėms. Galima pridėti svogūnų ir kitų turimų daržovių - žirnelių, morkų, agurkų. Svarbu, kad priedų kiekiai nebūtų didesni už bulvių. Visų priedų dedama po lygiai, atitinkamai didinamas aliejaus su pakepintais svogūnais kiekis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Grybų mišrainė
- Salotos su rūkyta žuvimi
- Linos makaronų mišrainė
- Mišrainė "Grybukas"
- Skanioji Jolantos mišrainė
- Taškento salotos su majonezu
- Pomidorų ir žiedinių kopūstų salotos
- Sočios salotos su vištiena, ryžiais ir daržovėmis
- Itališkos salotos
- Salierų salotos su riešutais
- Salotos su alyvuogėmis, feta sūriu ir keptu moliūgu
- Bulvių salotos
- Mišrainė su kalakutiena
- Salotos su kalakuto krūtinėle
- Sočios pupelių, kumpio ir ananasų salotos
- Senovinės kaimiškos agurkų salotos
- Salotos su vištiena
- Balta mišrainė
- Salotos „Jūros troškinys“
- Sojų salotos
Bulvių mišrainė
- Paruošimo laikas:
-
Bulvės,
250 gramų -
Svogūnai, laiškai,
25 gramai - Aliejus
- Druska
-
Cukrus,
0.5 arbatinio šaukštelio - Citrinų sultys
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bulves išvirkite su odele. Nuluptas supjaustykite nedideliais žirnelių dydžio kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus ar svogūną pakepinkite aliejuje, suberkite cukrų. Užpilkite ant bulvių, kol dar aliejus karštas. Šakute išmaišykite, sudėkite į tinkamo dydžio pusdubenį ir apibarstykite smulkintais krapais arba nedidelėmis jų šakutėmis.
Ši bulvių mišrainė yra pagrindas įvairiausioms mišrainėms. Galima pridėti svogūnų ir kitų turimų daržovių - žirnelių, morkų, agurkų. Svarbu, kad priedų kiekiai nebūtų didesni už bulvių. Visų priedų dedama po lygiai, atitinkamai didinamas aliejaus su pakepintais svogūnais kiekis.
Komentarai (3)
-
marytė
2019-10-29 20:37
Skanu