RYŽIŲ KOŠĖ SU MOLIŪGU ŽVALIAM RYTUI
AUTORIUS:
VšĮ "Kretingos maistas",
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų ryžiai
300 gramų moliūgai
1 arbatinis šaukštelis cukrus (rudasis nerafinuotas )
0.5 arbatinio šaukštelio cinamonas
2 valgomieji šaukštai razinos
2 valgomieji šaukštai sviestas
1 stiklinė pienas
1 žiupsnelis druska (joduotoji)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Nuplauname ir smulkiai supjaustome ar sutarkuojame nuluptą moliūgą. Verdančiu vandeniu nuplauname razinas.
2.
Į puodą supilame stiklinę pieno ir vandens. Kaitiname, kol pieno ir vandens mišinys užvirs. Tada supilame ryžius, moliūgą, razinas. Verdame kol išvirs ryžiai. Puode esančią masę nuolatos maišome, kad neprisviltų. Baigiant virti ryžiams, suberiame cukrų, cinamoną ir druską. Pagardiname sviestu. Košę galime pateikti su smulkintais riešutais ir džiovintais vaisiais.
3.
Norėdami paįvairinti skonį, vietoje moliūgo galima naudoti obuolius.

Populiariausi receptai šią savaitę

RYŽIŲ KOŠĖ SU MOLIŪGU ŽVALIAM RYTUI

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Nuplauname ir smulkiai supjaustome ar sutarkuojame nuluptą moliūgą. Verdančiu vandeniu nuplauname razinas.

  2. Į puodą supilame stiklinę pieno ir vandens. Kaitiname, kol pieno ir vandens mišinys užvirs. Tada supilame ryžius, moliūgą, razinas. Verdame kol išvirs ryžiai. Puode esančią masę nuolatos maišome, kad neprisviltų. Baigiant virti ryžiams, suberiame cukrų, cinamoną ir druską. Pagardiname sviestu. Košę galime pateikti su smulkintais riešutais ir džiovintais vaisiais.

  3. Norėdami paįvairinti skonį, vietoje moliūgo galima naudoti obuolius.

Receptą atsiuntė VšĮ "Kretingos maistas"
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų