300 gramų | ryžiai |
300 gramų | moliūgai |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus (rudasis nerafinuotas ) |
0.5 arbatinio šaukštelio | cinamonas |
2 valgomieji šaukštai | razinos |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
1 stiklinė | pienas |
1 žiupsnelis | druska (joduotoji) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Citrininiai ryžiai
- Kiaulienos troškinys su ryžiais
- Kepti ryžiai
- Pieniška ryžių košė
- Ukrainietiški ryžiai
- Pikantiški ryžiai su apelsinais
- Ryžių košė su obuoliais, razinomis ir cinamonu
- Puri ryžių košė
- Raudonieji ryžiai su vištiena ir daržovėmis
- Vištiena su ryžiais
- Pievagrybiai su ryžiais grietinės padaže
- Kiauliena su ryžiais ir ananasais
- Gardi ir sveika rudųjų ryžių košė
- Ryžių košė su vaisiais
- Kiauliena troškinta su ryžiais ir pomidorais
- Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
- Ryžiai su kiaušiniais
- Porai su ryžiais
- Lęšių ir ryžių pikantiška košė
- Žiedinių kopūstų tyrė
RYŽIŲ KOŠĖ SU MOLIŪGU ŽVALIAM RYTUI
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Ryžiai,
300 gramų -
Moliūgai,
300 gramų -
Cukrus, rudasis nerafinuotas ,
1 arbatinis šaukštelis -
Cinamonas,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Razinos,
2 valgomieji šaukštai -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Pienas,
1 stiklinė -
Druska, joduotoji,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nuplauname ir smulkiai supjaustome ar sutarkuojame nuluptą moliūgą. Verdančiu vandeniu nuplauname razinas.
Į puodą supilame stiklinę pieno ir vandens. Kaitiname, kol pieno ir vandens mišinys užvirs. Tada supilame ryžius, moliūgą, razinas. Verdame kol išvirs ryžiai. Puode esančią masę nuolatos maišome, kad neprisviltų. Baigiant virti ryžiams, suberiame cukrų, cinamoną ir druską. Pagardiname sviestu. Košę galime pateikti su smulkintais riešutais ir džiovintais vaisiais.
Norėdami paįvairinti skonį, vietoje moliūgo galima naudoti obuolius.