
1 litras | pienas |
1 pakelis | jogurto bakterijos (raugas) (sausos) |
4 valgomieji šaukštai | uogienė |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Gardūs braškiniai ledai
-
Sūrio tortas
-
Citrininis tiramisu
-
Skaniausias nekeptas sūrio pyragas su avietėmis
-
Desertas su sausais pusryčiais
-
Desertinis tortas
-
Paprasti naminiai ledai
-
Bananų skanėstas
-
Kokteilis „Vampyro aistra“
-
Gaivus gardėsis "Avietėlė"
-
Obuolių tortas su varške
-
Šokoladinis desertas
-
Vyno želės ir grietinėlės desertas
-
Arvydo varškės desertas
-
Šokoladiniai traškučiai su romu
-
Uogų desertas
-
Vafliai su karamele
-
Vaisių ir uogų sriuba "Vasarėlė"
-
Sveikuolių ledai
-
Grietinėlės desertas "Vasaros dangus"
Naminis natūralus jogurtas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Pienas,
1 litras -
Jogurto bakterijos (raugas), sausos,
1 pakelis -
Uogienė,
4 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pirmiausiai 1 l pieno pakaitinamas iki 93 - 95 °C temperatūros ir išlaikomas toje temperatūroje apie 5 minutes arba užvirinamas be išlaikymo.
Pienas atvėsinamas iki 45 °C temperatūros (kad greičiau atvėstų, galima indo išorinį paviršių vėsinti šaltu vandeniu).
Kai pienas atvėsta iki reikiamos temperatūros, suberiamas 1 pakelis jogurto raugo, kelias minutes intensyviai maišoma, kad raugas vienodai pasiskirstytų ir rauginama 43 - 44 °C temperatūroje apie 6 - 8 val. Geriausias rezultatas gaunamas jogurtą rauginant specialiame jogurto termostate, susukus į rankšluostį ar supylus į termosą bei padėjus prie radiatoriaus ar kitos šiltos vietos.
Po 6 - 8 val., jei buvo laikomasi aukščiau išvardintų instrukcijų, gaunamas jogurtas. Pienui surūgus, konsistencija tampa tiršta, kabinama šaukštu, rūgštaus skonio. Jei jogurtas nesurūgo - dar 30 min. ar 1 val. paliekamas šiltoje vietoje ir vėl tikrinamas. Po rauginimo jogurtas atšaldomas šaldytuve. Ragaujamas atšaldytas ir jei pageidaujama pagardintas norima uogiene, vaisiais ar kt. Taip pat galima valgyti vieną arba naudoti salotoms ar padažams vietoj grietinės.