
Morengiukai su riešutais
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
3 vienetai | kiaušiniai |
160 gramų | cukrus |
12 gramų | vanilinis cukrus |
1 valgomasis šaukštas | citrinos (žievelė) |
1 valgomasis šaukštas | citrinų sultys |
100 gramų | graikiniai riešutai |
100 gramų | avižinių dribsnių |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Kai baltymai bus standūs, suberkite į juos pusę cukraus, paplakite, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų. Tada supilkite likusį cukrų, vanilinį cukrų ir plakite, kol ištirps cukraus kruopelės. Į baltymus supilkite citrinų sultis, tarkuotą citrinų žievelę ir palengva išmaišykite, bet neplakite. Avižinius dribsnius pakepinkite keptuvėje su trupučiu sviesto. Atvėsinkite. Pasmulkinkite graikinius riešutus. Atvėsintus dribsnius ir riešutus įmaišykite į paruoštą baltymų masę ir konditeriniu maišeliu formuokite apvalius kūgelius ant kepimo popieriaus, kuriuo išklojame skardą. Skardą kiškite orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 10 minučių, kol traškučiai sukietės ir parus. Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Imbieriniai cukatai
-
Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
-
Vynuogės šokolade
-
Baltojo šokolado saldainiai
-
Naminiai šokoladiniai saldainiai
-
Vynuogių su varške ir pistacijomis rutuliukai
-
Riešutinis vaflių tortas
-
Bananai šokolade
-
Saldainiai su maskarponės sūriu
-
Lizdeliai
-
Imbieriniai saldainiai
-
Šokoladiniai kamuoliukai
-
Moliūginiai saldainiai
-
Šokoladiniai saldainiai
-
„Baltosios gėlės“
-
Saldainiukai iš duonos ir datulių
-
Migdoliniai triufeliai
-
Morengai
-
Zefyrai šokolade
-
Kokosų skanumėlis (Kokosmums)
Morengiukai su riešutais
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukrus,
160 gramų -
Vanilinis cukrus,
12 gramų -
Citrinos, žievelė,
1 valgomasis šaukštas -
Citrinų sultys,
1 valgomasis šaukštas -
Graikiniai riešutai,
100 gramų -
Avižiniai dribsniai,
100 gramų -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Kai baltymai bus standūs, suberkite į juos pusę cukraus, paplakite, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų. Tada supilkite likusį cukrų, vanilinį cukrų ir plakite, kol ištirps cukraus kruopelės. Į baltymus supilkite citrinų sultis, tarkuotą citrinų žievelę ir palengva išmaišykite, bet neplakite. Avižinius dribsnius pakepinkite keptuvėje su trupučiu sviesto. Atvėsinkite. Pasmulkinkite graikinius riešutus. Atvėsintus dribsnius ir riešutus įmaišykite į paruoštą baltymų masę ir konditeriniu maišeliu formuokite apvalius kūgelius ant kepimo popieriaus, kuriuo išklojame skardą. Skardą kiškite orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 10 minučių, kol traškučiai sukietės ir parus. Skanaus :)
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...