3 vienetai | kiaušiniai |
160 gramų | cukrus |
12 gramų | vanilinis cukrus |
1 valgomasis šaukštas | citrinos (žievelė) |
1 valgomasis šaukštas | citrinų sultys |
100 gramų | graikiniai riešutai |
100 gramų | avižinių dribsnių |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bananinis desertas ant pagaliukų
- Riešutinis vaflių tortas
- Bananai šokolade
- Šokoladiniai traškučiai su romu
- Vaisių ir riešutų saldainiukai
- Karameliniai saldainiai
- Šokoladiniai triufeliai su vafliais
- Saldūs rutuliukai
- Kokosų skanumėlis (Kokosmums)
- Šokoladiniai kamuoliukai
- Saldainukai "Brigadeiros"
- „Šokoladinis miškas“
- Braškių želės saldainiai
- Vynuogių su varške ir pistacijomis rutuliukai
- Saldainiai su maskarponės sūriu
- Vasariški morengai
- Karamelinės lazdelės
- „Baltosios gėlės“
- Moliūginiai saldainiai
- Irisiniai saldainiai
Morengiukai su riešutais
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukrus,
160 gramų -
Vanilinis cukrus,
12 gramų -
Citrinos, žievelė,
1 valgomasis šaukštas -
Citrinų sultys,
1 valgomasis šaukštas -
Graikiniai riešutai,
100 gramų -
Avižiniai dribsniai,
100 gramų -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Kai baltymai bus standūs, suberkite į juos pusę cukraus, paplakite, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų. Tada supilkite likusį cukrų, vanilinį cukrų ir plakite, kol ištirps cukraus kruopelės. Į baltymus supilkite citrinų sultis, tarkuotą citrinų žievelę ir palengva išmaišykite, bet neplakite. Avižinius dribsnius pakepinkite keptuvėje su trupučiu sviesto. Atvėsinkite. Pasmulkinkite graikinius riešutus. Atvėsintus dribsnius ir riešutus įmaišykite į paruoštą baltymų masę ir konditeriniu maišeliu formuokite apvalius kūgelius ant kepimo popieriaus, kuriuo išklojame skardą. Skardą kiškite orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 10 minučių, kol traškučiai sukietės ir parus. Skanaus :)