
Morengiukai su riešutais
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
3 vienetai | kiaušiniai |
160 gramų | cukrus |
12 gramų | vanilinis cukrus |
1 valgomasis šaukštas | citrinos (žievelė) |
1 valgomasis šaukštas | citrinų sultys |
100 gramų | graikiniai riešutai |
100 gramų | avižinių dribsnių |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Kai baltymai bus standūs, suberkite į juos pusę cukraus, paplakite, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų. Tada supilkite likusį cukrų, vanilinį cukrų ir plakite, kol ištirps cukraus kruopelės. Į baltymus supilkite citrinų sultis, tarkuotą citrinų žievelę ir palengva išmaišykite, bet neplakite. Avižinius dribsnius pakepinkite keptuvėje su trupučiu sviesto. Atvėsinkite. Pasmulkinkite graikinius riešutus. Atvėsintus dribsnius ir riešutus įmaišykite į paruoštą baltymų masę ir konditeriniu maišeliu formuokite apvalius kūgelius ant kepimo popieriaus, kuriuo išklojame skardą. Skardą kiškite orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 10 minučių, kol traškučiai sukietės ir parus. Skanaus :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Avižų ir kokosų juostelės
-
Kokosiniai saldainiai ant pagaliuko
-
Saldainiukai iš duonos ir datulių
-
Ledų tortas su šokolado batonėliais
-
Bananinis desertas ant pagaliukų
-
Saulėgražų ir šokolado saldainiai
-
Riešutinis vaflių tortas
-
Mini pavlovos
-
Džiovintų vaisių saldainiai
-
Braškių želės saldainiai
-
Imbieriniai saldainiai
-
Šokoladiniai saldainiai
-
Saldūs rutuliukai
-
Kokosiniai rutuliukai
-
Margaspalviai kamuoliukai (Strösselbollar)
-
Šokoladiniai triufeliai su vafliais
-
Popsiukai šokolade
-
Kokosų skanumėlis (Kokosmums)
-
Migdoliniai triufeliai
-
Morengai
Morengiukai su riešutais
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukrus,
160 gramų -
Vanilinis cukrus,
12 gramų -
Citrinos, žievelė,
1 valgomasis šaukštas -
Citrinų sultys,
1 valgomasis šaukštas -
Graikiniai riešutai,
100 gramų -
Avižiniai dribsniai,
100 gramų -
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Kai baltymai bus standūs, suberkite į juos pusę cukraus, paplakite, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų. Tada supilkite likusį cukrų, vanilinį cukrų ir plakite, kol ištirps cukraus kruopelės. Į baltymus supilkite citrinų sultis, tarkuotą citrinų žievelę ir palengva išmaišykite, bet neplakite. Avižinius dribsnius pakepinkite keptuvėje su trupučiu sviesto. Atvėsinkite. Pasmulkinkite graikinius riešutus. Atvėsintus dribsnius ir riešutus įmaišykite į paruoštą baltymų masę ir konditeriniu maišeliu formuokite apvalius kūgelius ant kepimo popieriaus, kuriuo išklojame skardą. Skardą kiškite orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 10 minučių, kol traškučiai sukietės ir parus. Skanaus :)
Reklama:
Komentarai (4)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...