350 gramų | moliūgai |
1.5 stiklinės | miltai |
2 | kiaušiniai |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
šiek tiek | žemės riešutai |
1 | apelsinų |
3 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1.5 arbatinio šaukštelio | cinamonas |
200 mililitrų | cukrus |
šiek tiek | imbieras (maltas) |
šiek tiek | gvazdikėliai (malti, kvapnieji pipirai ) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Grikių su dešrele ir sūriu keksiukai
- Avižiniai moliūgų keksiukai
- Šokoladiniai keksiukai
- Keksiukai su uogomis
- Citrininė gaiva
- Keksiukai su cukinijomis
- Pasukų keksiukai su uogomis
- Keksiukai su vaisiais
- Keksas su bananais
- Keksiukai su uogomis (juodaisiais serbentais)
- Kalėdiniai keksiukai
- Keksas "Boba"
- Keksiukai su džiovintais vaisiais
- Keksiukai su kefyru
- Varškinis keksas
- Bananiniai keksiukai su grietinėlės likerio kremu
- Geriausias citrininis keksas
- Šventinis keksas
- Šokoladionis keksas
- Keksai su morkomis
Moliūgų keksas su riešutais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Moliūgai,
350 gramų -
Miltai,
1.5 stiklinės -
Kiaušiniai,
2 -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai - Žemės riešutai
-
Apelsinai,
1 -
Aliejus,
3 valgomieji šaukštai -
Cinamonas,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Cukrus,
200 mililitrų - Imbieras, maltas
- Gvazdikėliai, malti, kvapnieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Nulupame moliūgą, supjaustome stambiais gabalais, iškepame orkaitėje ( 190 laipsnių temperatūroje, apie 25 minutes). Sutriname iki vientisos mases. Į moliūgų košę pilame aliejų, įmušame kiaušinius, beriame cukrų, išmaišome.
Apelsiną gerai nuplauname ir kartu su žievele susmulkiname maisto smulkintuvu, sudedame į moliūgų masę. Suberiame likusius prieskonius.
Atskirame dubenyje išmaišome miltus ir kepimo miltelius, po truputį įmaišome į moliūgo masę. Sudedame smulkintus riešutus.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje, apie valandą, skanaus! Keksą valgome jau pilnai atvėsusį.