Mišrainė "Gulbių ežeras"
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
8 vienetai kiaušiniai (virti)
200 gramų šaltai rūkyta lašiša
200 gramų fermentinio sūrio
8 valgomieji šaukštai majonezas
200 gramų pievagrybiai
2 vienetai rausvieji svogūnai
1 žiupsnelis citrininiai pipirai
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 arbatinis šaukštelis druska
1 vienetas citrinos
1 vienetas ridikėliai
1 sauja špinatai
1 saujelė svogūnų laiškai
1 saujelė bazilikas (lapeliai)
1 valgomasis šaukštas garstyčios
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Pirmiausia gaminamas padažas. Po kelis žalumynus reikia pasilikti papuošimui. Šiek tiek pasūdytame vandenyje kelias min. pavirti susmulkintus žalumynus - saują špinatų, saujelę žalių bazilikų, saujelę svogūnų laiškų. Kai išverda, nupilti vandenį. Į pravėsusius žalumynus suversti majonezą (4 šaukštus), šaukštą garstyčių, citrinos sulčių 2 šaukštus, druskos truputį ir išplakti. Bus padažas, bei "ežero" vanduo.
2.
Nuvalytus pievagrybius išvirti vandenyje su citrininiais pipirais ir druska.
Papuošimui atsidėti kelis virtus pievagrybius - bus "akmenys". Kitus, atvėsintus, smulkiai supjaustyti, bet nei vieno produkto kol kas nemaišyti.
Lašišą susmulkinti taip pat.
Visą sūrį sutarkuoti.
Raudonus svogūnus supjaustyti kubeliais.
4 kiaušinius susmulkinti, kitus pasilikti gulbių gamybai.
Salotų apibarstymui atsidėti po 3 šaukštus šių smulkintų produktų ant skirtingų lėkštučių: pievagrybių, lašišos, raudonų svogūnų.
Likusią lašišą, svogūnus, kiaušinius, sūrį, pievagrybius suversti į dubenį. Įpilti 4 šaukštus majonezo, žiupsnį druskos, juodųjų pipirų ir išmaišyti.
3.
Metas gaminti gulbes. Dviems kiaušiniams nupjaunamas "pilvas", kad paukštis stovėtų. Per tą skylę reikia ištraukti trynius. Juos pasidėti atskirai, prireiks papuošimui. Iš kitų kiaušinių išpjaunami sparnai, uodega pasidaro iš to paties kiaušinio nupjautos apačios. Kaklas daromas iš kito kiaušinio nuo sparnų likusios vidinės dalies. Į gulbių pilvelius reikia prikišti mišrainės, bet nestandžiai. Peilio galu atsargai belieka išpjauti vietas sparnams, uodegai ir kaklui ir surinkti gulbę, nenaudojant jokių sutvirtinimo detalių.
4.
Suformuoti lėkštėje žydinčius kalnus iš mišrainės, ją apibarstant pasiliktais smulkintais produktais. Supilti padažą, padėti ,,akmenis", pasodinti ,,medžius", ,,augalus", ,,gėlę", patupdyti kiaušinines gulbes.

Prieš patiekiant į stalą, mišrainę saikingai pašlakstyti citrina - lai kvepia pavasariu!

Populiariausi receptai šią savaitę

Mišrainė "Gulbių ežeras"

Komentarai: 5
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Pirmiausia gaminamas padažas. Po kelis žalumynus reikia pasilikti papuošimui. Šiek tiek pasūdytame vandenyje kelias min. pavirti susmulkintus žalumynus - saują špinatų, saujelę žalių bazilikų, saujelę svogūnų laiškų. Kai išverda, nupilti vandenį. Į pravėsusius žalumynus suversti majonezą (4 šaukštus), šaukštą garstyčių, citrinos sulčių 2 šaukštus, druskos truputį ir išplakti. Bus padažas, bei "ežero" vanduo.

  2. Nuvalytus pievagrybius išvirti vandenyje su citrininiais pipirais ir druska.
    Papuošimui atsidėti kelis virtus pievagrybius - bus "akmenys". Kitus, atvėsintus, smulkiai supjaustyti, bet nei vieno produkto kol kas nemaišyti.
    Lašišą susmulkinti taip pat.
    Visą sūrį sutarkuoti.
    Raudonus svogūnus supjaustyti kubeliais.
    4 kiaušinius susmulkinti, kitus pasilikti gulbių gamybai.
    Salotų apibarstymui atsidėti po 3 šaukštus šių smulkintų produktų ant skirtingų lėkštučių: pievagrybių, lašišos, raudonų svogūnų.
    Likusią lašišą, svogūnus, kiaušinius, sūrį, pievagrybius suversti į dubenį. Įpilti 4 šaukštus majonezo, žiupsnį druskos, juodųjų pipirų ir išmaišyti.

  3. Metas gaminti gulbes. Dviems kiaušiniams nupjaunamas "pilvas", kad paukštis stovėtų. Per tą skylę reikia ištraukti trynius. Juos pasidėti atskirai, prireiks papuošimui. Iš kitų kiaušinių išpjaunami sparnai, uodega pasidaro iš to paties kiaušinio nupjautos apačios. Kaklas daromas iš kito kiaušinio nuo sparnų likusios vidinės dalies. Į gulbių pilvelius reikia prikišti mišrainės, bet nestandžiai. Peilio galu atsargai belieka išpjauti vietas sparnams, uodegai ir kaklui ir surinkti gulbę, nenaudojant jokių sutvirtinimo detalių.

  4. Suformuoti lėkštėje žydinčius kalnus iš mišrainės, ją apibarstant pasiliktais smulkintais produktais. Supilti padažą, padėti ,,akmenis", pasodinti ,,medžius", ,,augalus", ,,gėlę", patupdyti kiaušinines gulbes.

    Prieš patiekiant į stalą, mišrainę saikingai pašlakstyti citrina - lai kvepia pavasariu!

Receptą atsiuntė Regina
Reklama:

Komentarai (5)


  • Rima 2015-07-06 13:42

    Pagarba Jums uz toki kurybiskuma ir estetika.


  • Sandra 2015-04-26 16:39

    Aš jau įsivaizduoju kaip tada per šventes pas jus stalas atrodo, gaila tokį grožį valgyti!


  • Povilas 2015-04-04 08:39

    Labai gražiai atrodo, del skonio dar nebandžiau


  • Karolina 2015-04-03 09:21

    Va cia tai tikras menas!


Daugiau receptų