
430 gramų | miltai |
1 žiupsnelis | druska |
0.5 arbatinio šaukštelio | kepimo milteliai |
40 gramų | vanduo |
1 vienetas | kiaušiniai |
75 gramai | žemės riešutai |
300 gramų | uogienė (obuolių) |
155 gramai | cukrus |
245 gramai | margarinas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Orandžiniai keksiukai
-
Šokoladiniai sausainiai
-
Rozmarino ir moliūgo sėklų sausainiukai
-
Trys muškietininkai - sausainiukai
-
Žagarėliai “Gėlytės”
-
Sūrio sausainiai su alyvuogėmis
-
Tinginys tarp aguonų
-
Sausainiai „Bangelės“
-
Kalėdiniai meduoliai
-
Naminiai riestainiukai
-
Imbieriniai elniukai
-
Sluoksniuotas traškus tešlainių desertas su "POÉMA Creme" (pagal Darių Dabrovolską)
-
Migdoliniai sausainiai
-
Sausainiai „Mano meilei“
-
Meduolinė karieta
-
Žiedeliai
-
Sausainiai
-
Rūtos eglutės
-
Avižiniai sausainiai
-
Sausainiai "Žvaigždutė"
Sausainiai "Smėlio juostos"

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 25
-
Miltai,
430 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Kepimo milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Vanduo,
40 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Žemės riešutai,
75 gramai -
Uogienė, obuolių,
300 gramų -
Cukrus,
155 gramai -
Margarinas,
245 gramai
Miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską sumaišome. 40 g kiaušinio lengvai paplakam su vandeniu, tik tiek, kad susimaišytų, bet nesuputotų. Riešutus sukapojam.
Į miltų mišinį įpjaustom margariną ir pirštais malam tol, kol masė ima panašėti į žvyrą. Supilam kiaušinį-vandenį ir minkom, kol visa masė dubenyje sukimba į vieną didelį tešlos gniutulą.
Orkaitę įkaitinti iki 220° temp. . Skardą išklojam kepimo popieriumi. Ant miltais pabarstyto stalo dedam tešlą ir iškočiojam 3-5 mm storio stačiakampį. Supjaustom jį vienodo dydžio juostelėm. Pusę jų aptepam obuolių uogiene, likusias uždedam ant viršaus ir guldom į skardą.
Aptepam kiaušinio plakiniu (tikriau tuo, kas liko iš kiaušinio atėmus 40 g), apibarstom riešutais ir kepam, kol pasidaro rudos, maždaug 20 minučių. Ataušinti geriausia ant grotelių.