
Citrininiai sausainiai
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
325 gramai | miltai |
100 gramų | cukrus |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 žiupsnelis | druska |
šiek tiek | cukraus pudra |
1 vienetas | citrinos (žievė, tarkuota) |
150 gramų | sviestas (minkštas) |
1 valgomasis šaukštas | grietinė (riebi) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Sviestą išsukam su druska, cukrumi bei kiaušiniu. Išsukam iki purios masės. Į išsuktą sviestinę masę sudedam tarkuotą citrinos žievelę, grietinę bei persijotus miltus. Viską gerai išmaišome, suformuojame rutulį, apvyniojame maistine plėvele bei dedame į šaldytuvą apie 1 val.
2.
Atšaldytą sausainių masę iškočiojam iki 5-6 mm storumo, atsargiai išspaudžiam norimas formeles, perkeliam ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Tai darykite labai kruopščiai, nes tešla labai trapi.
3.
Sausainius kepame įkaitintoje iki 180°C orkaitėje apie 11 min. kol šiek tiek pradės ruduoti. Iškepti sausainiai turi būti šiek tiek minkšti bei šiek tiek parudę.
4.
Apibarstome cukraus pudra.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Trapūs ryžių miltų sausainiai
-
Žiedeliai
-
Sausainiai „Kalėdų eglutės“
-
Skanūs sausainėliai
-
Meduolis su razinomis
-
Sausainiai "Žvaigždutė"
-
Vaikystės skarelės
-
Paprasti sausainukai
-
„Paršiukai“
-
Trapieji spelta sausainiukai
-
Kūčiukai
-
Kalėdiniai grybukai
-
Sausainiai su šokolado gabaliukais
-
Imbieriniai sausainukai
-
Kokosiniai sausainiai
-
Mini raguoliai
-
Mini sausainėliai
-
Sausainiai „Bangelės“
-
Trapūs žagarėliai
-
Avižiniai sausainiai
Citrininiai sausainiai
Komentarai:
4
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Miltai,
325 gramai -
Cukrus,
100 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Druska,
1 žiupsnelis - Cukraus pudra
-
Citrinos, žievė, tarkuota,
1 vienetas -
Sviestas, minkštas,
150 gramų -
Grietinė, riebi,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Sviestą išsukam su druska, cukrumi bei kiaušiniu. Išsukam iki purios masės. Į išsuktą sviestinę masę sudedam tarkuotą citrinos žievelę, grietinę bei persijotus miltus. Viską gerai išmaišome, suformuojame rutulį, apvyniojame maistine plėvele bei dedame į šaldytuvą apie 1 val.
Atšaldytą sausainių masę iškočiojam iki 5-6 mm storumo, atsargiai išspaudžiam norimas formeles, perkeliam ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Tai darykite labai kruopščiai, nes tešla labai trapi.
Sausainius kepame įkaitintoje iki 180°C orkaitėje apie 11 min. kol šiek tiek pradės ruduoti. Iškepti sausainiai turi būti šiek tiek minkšti bei šiek tiek parudę.
Apibarstome cukraus pudra.
Reklama:
Komentarai (4)
-
2016-01-09 17:09
niekas neišeina
-
Kepeja
2015-11-02 15:32
O kur grietine
-
vidurdienis
2014-09-16 13:43
imam siuos
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...