325 gramai | miltai |
100 gramų | cukrus |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 žiupsnelis | druska |
šiek tiek | cukraus pudra |
1 vienetas | citrinos (žievė, tarkuota) |
150 gramų | sviestas (minkštas) |
1 valgomasis šaukštas | grietinė (riebi) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Imbieriniai sausainukai
- Smėlinukai
- Kalėdiniai grybukai
- Aguoniniai sausainiai
- Imbierinės žvaigždės
- Redos sausainiai
- Naminiai riestainiukai
- Žiemiški šokoladiniai meduoliai
- Orandžiniai keksiukai
- Olandiški sausainėliai su majonezu
- Biskočiai
- Pirštai
- Grybukai
- Šokoladiniai sausainiai
- Meduolis baltarusiškai
- Sausainiai su varške
- Sausainiai su šokolado gabaliukais
- Trapūs sausainiai su kardamonu ir imbieru
- Sausainiai su sėklomis “Sveikuoliai”
- Skanūs sausainėliai
Citrininiai sausainiai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Miltai,
325 gramai -
Cukrus,
100 gramų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Druska,
1 žiupsnelis - Cukraus pudra
-
Citrinos, žievė, tarkuota,
1 vienetas -
Sviestas, minkštas,
150 gramų -
Grietinė, riebi,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą išsukam su druska, cukrumi bei kiaušiniu. Išsukam iki purios masės. Į išsuktą sviestinę masę sudedam tarkuotą citrinos žievelę, grietinę bei persijotus miltus. Viską gerai išmaišome, suformuojame rutulį, apvyniojame maistine plėvele bei dedame į šaldytuvą apie 1 val.
Atšaldytą sausainių masę iškočiojam iki 5-6 mm storumo, atsargiai išspaudžiam norimas formeles, perkeliam ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Tai darykite labai kruopščiai, nes tešla labai trapi.
Sausainius kepame įkaitintoje iki 180°C orkaitėje apie 11 min. kol šiek tiek pradės ruduoti. Iškepti sausainiai turi būti šiek tiek minkšti bei šiek tiek parudę.
Apibarstome cukraus pudra.
Komentarai (4)
-
2016-01-09 17:09
niekas neišeina
-
Kepeja
2015-11-02 15:32
O kur grietine
-
vidurdienis
2014-09-16 13:43
imam siuos