
1 kilogramas | grybai |
100 gramų | aliejaus |
3 vienetai | pomidorai |
5 vienetai | kvapieji pipirai |
Švariai nuvalyti ir nuplauti baravykai (gali būti ir kiti grybai) supjaustomi gabaliukais ir sudedami į puodą. Kieti, sveiki pomidorai nulupami ir, išėmus sėklas, supjaustomi kubeliais. Grybai kaitinami be vandens, iki liks ketvirtadalis sulčių, tada sudedama pomidorai, kvapieji pipirai, įpilama aliejaus ir verdama ant mažos ugnies 10 minučių, atsargiai maišant. Po to karšti grybai sudedami į paruoštus stiklainius, pridengiami dangteliais ir kaitinami 100°C temperatūroje puode su vandeniu pirmą dieną 40 minučių, antrą dieną — 20 minučių, po to sandariai uždaromi.
Grybus galima užkonservuoti ir su svogūnais, pomidorais bei aliejumi. Tik tada supjaustyti svogūnai kartu kaitinami su grybais, o vėliau dedami pomidorai, aliejus, druska ir truputis rūgšties. Vietoj pomidorų galima vartoti pomidorų padažą arba sultis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žiemai marinuoti grybai
-
Baklažanų salotos
-
Marinuoti žiediniai kopūstai
-
Konservuotos paprikos su pomidorais
-
Sveikas lečo be acto
-
Marinuota cukinija
-
Marinuoti pomidorai su imbieru
-
Konservuoti grybai
-
Konservuoti žirneliai
-
Pomidorai savo sultyse
-
Cukinijų pagardas žiemai
-
Marinuoti agrastai
-
Paprikia su medum
-
Grybai svieste
-
Marinuota paprika su medumi
-
Kiauliena drebučiuose
-
Konservuota agurkų mišrainė
-
Rauginti agurkai žiemai
-
Cukinijų užkandis
-
Sūdyti grybai
Konservuoti baravykai su pomidorais

- Paruošimo laikas:
-
Grybai,
1 kilogramas -
Aliejus,
100 gramų -
Pomidorai,
3 vienetai -
Kvapieji pipirai,
5 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vienam kilogramui šviežių grybų imama 100 g aliejaus, 2—3 pomidorai, 5 kvapieji pipirai. Jei dedama svogūnų, pipirų nereikia. Svogūnų galima dėti 1—5 galveles. Druskos beriama pagal skonį.
Švariai nuvalyti ir nuplauti baravykai (gali būti ir kiti grybai) supjaustomi gabaliukais ir sudedami į puodą. Kieti, sveiki pomidorai nulupami ir, išėmus sėklas, supjaustomi kubeliais. Grybai kaitinami be vandens, iki liks ketvirtadalis sulčių, tada sudedama pomidorai, kvapieji pipirai, įpilama aliejaus ir verdama ant mažos ugnies 10 minučių, atsargiai maišant. Po to karšti grybai sudedami į paruoštus stiklainius, pridengiami dangteliais ir kaitinami 100°C temperatūroje puode su vandeniu pirmą dieną 40 minučių, antrą dieną — 20 minučių, po to sandariai uždaromi.
Grybus galima užkonservuoti ir su svogūnais, pomidorais bei aliejumi. Tik tada supjaustyti svogūnai kartu kaitinami su grybais, o vėliau dedami pomidorai, aliejus, druska ir truputis rūgšties. Vietoj pomidorų galima vartoti pomidorų padažą arba sultis.