
1 kilogramas | grybai |
100 gramų | aliejaus |
3 vienetai | pomidorai |
5 vienetai | kvapieji pipirai |
Švariai nuvalyti ir nuplauti baravykai (gali būti ir kiti grybai) supjaustomi gabaliukais ir sudedami į puodą. Kieti, sveiki pomidorai nulupami ir, išėmus sėklas, supjaustomi kubeliais. Grybai kaitinami be vandens, iki liks ketvirtadalis sulčių, tada sudedama pomidorai, kvapieji pipirai, įpilama aliejaus ir verdama ant mažos ugnies 10 minučių, atsargiai maišant. Po to karšti grybai sudedami į paruoštus stiklainius, pridengiami dangteliais ir kaitinami 100°C temperatūroje puode su vandeniu pirmą dieną 40 minučių, antrą dieną — 20 minučių, po to sandariai uždaromi.
Grybus galima užkonservuoti ir su svogūnais, pomidorais bei aliejumi. Tik tada supjaustyti svogūnai kartu kaitinami su grybais, o vėliau dedami pomidorai, aliejus, druska ir truputis rūgšties. Vietoj pomidorų galima vartoti pomidorų padažą arba sultis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Marinuoti grybai žiemai
-
Cukinijų užkandis
-
Saldžiai rūgštūs marinuoti agurkai
-
Pomidorai su želatina
-
Sūdyti agurkai
-
Baklažanų salotos
-
Vasara stiklainyje
-
Šparaginės pupelės žiemai
-
Cukinijos žiemai
-
Marinuotos paprikos
-
Konservuotos paprikos su pomidorais
-
Konservuota agurkų mišrainė
-
Sūdyti grybai
-
Aštrūs rauginti agurkai
-
Konservuoti pomidorai
-
Baklažanų ikrai žiemai
-
Marinuoti burokeliai
-
Burokėlių konservai su obuoliais
-
Konservuoti aguročiai
-
Marinuoti agurkai
Konservuoti baravykai su pomidorais

- Paruošimo laikas:
-
Grybai,
1 kilogramas -
Aliejus,
100 gramų -
Pomidorai,
3 vienetai -
Kvapieji pipirai,
5 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vienam kilogramui šviežių grybų imama 100 g aliejaus, 2—3 pomidorai, 5 kvapieji pipirai. Jei dedama svogūnų, pipirų nereikia. Svogūnų galima dėti 1—5 galveles. Druskos beriama pagal skonį.
Švariai nuvalyti ir nuplauti baravykai (gali būti ir kiti grybai) supjaustomi gabaliukais ir sudedami į puodą. Kieti, sveiki pomidorai nulupami ir, išėmus sėklas, supjaustomi kubeliais. Grybai kaitinami be vandens, iki liks ketvirtadalis sulčių, tada sudedama pomidorai, kvapieji pipirai, įpilama aliejaus ir verdama ant mažos ugnies 10 minučių, atsargiai maišant. Po to karšti grybai sudedami į paruoštus stiklainius, pridengiami dangteliais ir kaitinami 100°C temperatūroje puode su vandeniu pirmą dieną 40 minučių, antrą dieną — 20 minučių, po to sandariai uždaromi.
Grybus galima užkonservuoti ir su svogūnais, pomidorais bei aliejumi. Tik tada supjaustyti svogūnai kartu kaitinami su grybais, o vėliau dedami pomidorai, aliejus, druska ir truputis rūgšties. Vietoj pomidorų galima vartoti pomidorų padažą arba sultis.