0.5 vieneto | kiauliena (galva) |
2 vienetai | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | prieskoniai |
šiek tiek | lauro lapų |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Lašišos „Carpaccio“ su džiovintų pomidorų ir krapų padažu
- Tortilijų tortukas su tunu
- Silkės užkandėlė
- Vyniotinis iš ausų ir liežuvių
- Svogūnai prie alaus
- Sūrio lazdelės
- Medalionai arba mini bandelės su dešrele
- Kepti svogūnai tešloje
- Lenkiškai virti vėžiai
- Kiaušinių ir sūrio vyniotinis su faršu
- Pavasarinis silkės užkandis
- Virtų kiaušinių pusryčiai
- Sauliaus kibinai
- Krabų lazdelės tešloje
- Krabų lazdelės tešloje
- Mažos sūrio picos
- Agurkų užkandis su varškės mase
- Netikras zuikis įdarytas žaliosiomis alyvuogėmis
- Šulinėliai su žandenomis
- Rūkyti lašiniai
Kiaulienos šaltiena
-
Kiauliena, galva,
0.5 vieneto -
Morkos,
2 vienetai -
Svogūnai,
1 vienetas - Prieskoniai
- Lauro lapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pusė kiaulės galvos nuplaunama, nuplikoma ir verdama 4 valandas. Virti ant silpnos ugnies ir vis nugraibyti putasbei riebalus. Kai išvirs, supjaustoma nedideliais gabalėliais, kaulai vėl sudedami atgal į sultinį ir verdama dar 1 valandą. Baigiant virti sudedami prieskoniai, morkos, svogūnas, išgriebiami kaulai. Sultinys perkošiamas, paliekama nusistovėti. Į indus įpilame truputį sultinio ir, kai pradės stingti, dedame morkas bei svogūnus. Tada dedame susmulkintą mėsą ir užpilame likusiu sultiniu.