1 litras | sultinys (daržovių) |
10 gramų | želatina |
šiek tiek | citrinų sultys |
1 valgomasis šaukštas | pomidorų padažas |
1 kilogramas | karpis |
1 vienetas | kiaušiniai (virtas) |
1 vienetas | kiaušiniai (virtas) |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
šiek tiek | majonezas |
šiek tiek | petražolės |
1 vienetas | pomidorai |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | druska |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kiaušinių ir svogūnų „košė“
- Silkės iešmeliai su svogūnėliais, paprikomis ir grietinės padažu
- Mėsos ir daržovių drebučiai
- Kepeninis paštetas su putpelių kiaušinukais
- Naminė pica
- Žirnių užkandėlė prie alaus
- Stirnienos vyniotiniai
- Pikantiškos salotos su svogūnų laiškais ir majonezu
- Vytintos dešros
- Rūkyti lašiniai
- Silkė su paprikomis
- Vytintos stintos
- Ypatingieji kiaušinukai
- Keptos krevetės mangų padaže
- Migdoliniai kotletėliai
- Baklažanų suktinukai su šonine
- Sumuštinis "Ara"
- Velykinės morkytės
- Čeburekai su grybais
- Triušienos kepenėlių keksiukai
Karpis drebučiuose
-
Sultinys, daržovių,
1 litras -
Želatina,
10 gramų - Citrinų sultys
-
Pomidorų padažas,
1 valgomasis šaukštas -
Karpis,
1 kilogramas -
Kiaušiniai, virtas,
1 vienetas -
Kiaušiniai, virtas,
1 vienetas -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai - Majonezas
- Petražolės
-
Pomidorai,
1 vienetas - Juodieji pipirai, malti
- Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Karpis išvalomas, supjaustomas ir išverdamas daržovių sultinyje su prieskoniais. Išviręs išgriebiamas, ir išėmus kaulus, gražiai sudedamas į pusdubenį. Sultinys atvėsinamas, sudedama pomidorų tyrė, sukrečiamas išplaktas kiaušinio baltymas ir ant lengvos ugnies kaitinama, kol užverda. Iškošiama, nuskaidrinama. Tuomet supilama išbrinkinta ir truputyje vandens ištirpinta želatina, dar pakaitinama. Pradėjusi stingti užpilama ant karpio. Puošiama kiaušinio skiltelėmis, petražolių lapeliais.