| 2 vienetai | morkos |
| šiek tiek | petražolės |
| šiek tiek | salierai |
| 1 vienetas | svogūnai |
| 30 gramų | sviestas |
| 2 vienetai | batonas (riekės) |
| 2 valgomieji šaukštai | razinos |
| 2 valgomieji šaukštai | krienai (tarkuoti) |
| 1 kilogramas | jūros lydeka |
| 2 vienetai | kiaušiniai |
| 10 gramų | želatina |
| 1 valgomasis šaukštas | pomidorų padažas |
| šiek tiek | aliejaus |
| 1 stiklinė | pienas |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | juodieji pipirai |
| šiek tiek | cukrus |
| 2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
| šiek tiek | acto |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
ZIGMO lašišos suktinukai su rikotos įdaru
-
Vištienos tortas
-
Užtepėlės su duonelėmis
-
Buritos (burritos)
-
Silkė pataluose su džiovintais grybais
-
Šventinė silkė su razinomis
-
Vėrinukai su kumpiu
-
Užkandiniai spirgučiai prie alaus
-
Nesaldūs keksiukai
-
Sūdytos lašišos receptas
-
Brokoliai tešloje
-
Pica su vištiena
-
Kaimiškas sumuštinis
-
Benedikto kiaušiniai su ZIGMO lašiša
-
Burokėliai su silke ir karštomis bulvėmis
-
Užtepėlė su tunu
-
Maltinukai drebučiuose
-
Virtų kiaušinių pusryčiai
-
Krabų lazdelėmis įdaryti kiaušiniai
-
Mini picos su majonezu
Įdaryta lydeka drebučiuose
akcijas
-
Morkos,
2 vienetai - Petražolės
- Salierai
-
Svogūnai,
1 vienetas -
Sviestas,
30 gramų -
Batonas, riekės,
2 vienetai -
Razinos,
2 valgomieji šaukštai -
Krienai, tarkuoti,
2 valgomieji šaukštai -
Jūros lydeka,
1 kilogramas -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Želatina,
10 gramų -
Pomidorų padažas,
1 valgomasis šaukštas - Aliejus
-
Pienas,
1 stiklinė - Druska
- Juodieji pipirai
- Cukrus
-
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai - Actas
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Lydeka nulupama, išimami kaulai, atskiriama gražiausia filė dalis ir supjaustoma juostelėmis. Likusi lydekos filė sumalama, pridedama piene išmirkyto ir nuspausto batono, smulkiai sukapotų svogūnų (galima truputį svogūną pakepinti svieste, kol suminkštės, bet neparus), juostelėmis supjaustyta filė, razinos, krienai, kiaušinių tryniai, pagardinama ir suvyniojama į lydekos odą. Į aliejum išteptą drobulę sudedama ši žuvies masė, padaromas pailgas volelis, aprišamas ir verdamas su prieskoniais apie 50 min. ant lengvos ugnies. Išvirus išimama, paslegiama, paliekama atvėsti. Tuomet 200 g sultinio iškošiama, pridedama pomidorų padažo, išbrinkinta ir ištirpinta želatina, išplakti baltymai, parūgštinama actu, išplakama, dar pakaitinama, perkošiama ir, jei reikia, pagardinama. Ataušusį žuvis išimama iš drobės, supjaustoma skersai 1 cm storio gabalėliais, sudedama į pusdubenį ir užpilama stingstančiais drebučiais.
