Pupelės užpilamos šaltu vandeniu ir per naktį mirkomos. Kitą dieną į išbrinkusias pupeles supilamas aliejus, sukrečiami sugrūsti česnakai, įmetama šalavijo šakelė, stambiai supjaustytas salieras ir pomidoras, Įberiama druskos ir pipirų. Verdama ant nedidelės ugnies maždaug dvi valandas. Pupelės paduodamos kaip pirmasis patiekalas.
Kitą dieną italai šias pupeles jau valgo kaip antrąjį patiekalą, karštą. Tam dviejuose šaukštuose aliejaus patroškinama keletas šakelių šalavijo, skiltelė česnako ir šakelė rozmarino. Jei nuo česnako patiekalas netektų spalvos, j jį reikia įdėti 1,5 šaukšto pomidorų padažo. Šis padažas sumaišomas su vakarykščiomis pupelėmis, viskas 10 min. patroškinama ir patiekiama su balta duona bei stikline raudonojo vyno.
Florentietiškos baltosios pupelės
INGREDIENTAI:
| 500 gramų | pupelės (baltosios) |
| 2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
| 2 vienetai | česnakas (skiltelės) |
| 1 vienetas | šalavijas (šakelė) |
| 1 vienetas | pomidorai |
| 1 vienetas | salierai (griežinėlis) |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | juodieji pipirai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vytintos stintos
-
Silkė su virtomis daržovėmis ir krienų su majonezu padažu
-
Lavašo sumuštiniai
-
Omletas su sūriu
-
Šokoladinės braškės
-
Įdaryti krepšeliai
-
Hamburgeris
-
Sūrio piršteliai
-
Užtepėlė su pelėsiniu sūriu
-
Šaltiena greitpuodyje
-
Traškūs žiediniai kopūstai
-
Traškios sūrio lazdelės
-
Marinuota skumbrė
-
Marinuota saldžiarūgšti silkė
-
Pusryčių agurkėlių sumuštinukai
-
Sūrio vyniotinis su krabų lazdelių įdaru
-
Lašišos vėrinukai
-
Moliūgo, pomidoro ir gorgoncolos sūrio bruskėtas
-
Krabų lazdelių ruletai
-
Sūrio lazdelės
Florentietiškos baltosios pupelės
Komentarai:
5
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
-
Pupelės, baltosios,
500 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Česnakas, skiltelės,
2 vienetai -
Šalavijas, šakelė,
1 vienetas -
Pomidorai,
1 vienetas -
Salierai, griežinėlis,
1 vienetas - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Pupelės užpilamos šaltu vandeniu ir per naktį mirkomos. Kitą dieną į išbrinkusias pupeles supilamas aliejus, sukrečiami sugrūsti česnakai, įmetama šalavijo šakelė, stambiai supjaustytas salieras ir pomidoras, Įberiama druskos ir pipirų. Verdama ant nedidelės ugnies maždaug dvi valandas. Pupelės paduodamos kaip pirmasis patiekalas.
Kitą dieną italai šias pupeles jau valgo kaip antrąjį patiekalą, karštą. Tam dviejuose šaukštuose aliejaus patroškinama keletas šakelių šalavijo, skiltelė česnako ir šakelė rozmarino. Jei nuo česnako patiekalas netektų spalvos, j jį reikia įdėti 1,5 šaukšto pomidorų padažo. Šis padažas sumaišomas su vakarykščiomis pupelėmis, viskas 10 min. patroškinama ir patiekiama su balta duona bei stikline raudonojo vyno.
Reklama:
Komentarai (5)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
