Padažui reikės: 3 šaukštai miltų, 2 šaukštai sviesto, 2 šaukštai grietinės, 3 stiklinės grybų nuoviro.
Išvirti baravykai sumalami ir ištrinami su sviestu. Pridedama: kiaušinių tryniai, miltų, grietinės, išplakti baltymai. Viskas pasūdoma. Paruošta masė šaukšteliu leidžiama į pasūdytą verdantį vandenį. Kai iškyla, kukuliai išgriebiami, sudedami į pašildytą gilų ugniai atsparų pusdubenį.
Padažui įpilama truputį grybų nuoviro, sudedami svieste pakepinti miltai, kaitinama, vėliau pamažu supilamas visas nuoviras. Tada užvirinama. Padažui sutirštėjus, viskas pagardinama sviestu, grietine. Padažą galima užpilti ant kukulių arba tiekti atskirai padažinėje.
Džiovintų baravykų kukuliai
INGREDIENTAI:
| 10 vienetų | baravykai (džiovinti) |
| 4 valgomieji šaukštai | sviestas |
| 2 vienetai | kiaušiniai |
| 2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
| 1 stiklinė | grietinė |
| šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Ant žarijų keptos vištų širdelės
-
Lašišos sumuštinukai su mažaisiais pomidorais ir agurkais
-
Terrine kalakutienos ir vištienos
-
Kiaušinienė
-
Silkė su pomidorais
-
Arvydo kepintos cukinijos
-
Pica su ožkų sūriu ir burokėliais
-
Šokoladinės braškės
-
Šaltai rūkytos Saliami dešros
-
Krevetės šoninės patale
-
Naminiai kebabai su vištiena
-
Plakta kiaušinienė kaip darželyje
-
Migdolinės pelytės
-
Bulvių košės kamuoliukai su krevetėmis ir sūriu
-
Paprikos užkandėlė su varške
-
Olivijos omletas
-
Omletas su daržovėmis
-
Grilyje kepti vištienos kepsneliai su šviežiomis salotomis
-
Sumuštinis ant salotos lapo
-
Blyneliai su dešra ir sūriu
Džiovintų baravykų kukuliai
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
-
Baravykai, džiovinti,
10 vienetų -
Sviestas,
4 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
1 stiklinė - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Padažui reikės: 3 šaukštai miltų, 2 šaukštai sviesto, 2 šaukštai grietinės, 3 stiklinės grybų nuoviro.
Išvirti baravykai sumalami ir ištrinami su sviestu. Pridedama: kiaušinių tryniai, miltų, grietinės, išplakti baltymai. Viskas pasūdoma. Paruošta masė šaukšteliu leidžiama į pasūdytą verdantį vandenį. Kai iškyla, kukuliai išgriebiami, sudedami į pašildytą gilų ugniai atsparų pusdubenį.
Padažui įpilama truputį grybų nuoviro, sudedami svieste pakepinti miltai, kaitinama, vėliau pamažu supilamas visas nuoviras. Tada užvirinama. Padažui sutirštėjus, viskas pagardinama sviestu, grietine. Padažą galima užpilti ant kukulių arba tiekti atskirai padažinėje.
Reklama:
Komentarai (6)
-
Stase
2010-09-12 22:33
dar nebandziau bet turetu buti labai skanu
-
Stase
2010-09-12 22:32
dar nebandziau bet turetu buti labai skanu
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
