10 vienetų | baravykai (džiovinti) |
4 valgomieji šaukštai | sviestas |
2 vienetai | kiaušiniai |
2 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
1 stiklinė | grietinė |
šiek tiek | druska |
Išvirti baravykai sumalami ir ištrinami su sviestu. Pridedama: kiaušinių tryniai, miltų, grietinės, išplakti baltymai. Viskas pasūdoma. Paruošta masė šaukšteliu leidžiama į pasūdytą verdantį vandenį. Kai iškyla, kukuliai išgriebiami, sudedami į pašildytą gilų ugniai atsparų pusdubenį.
Padažui įpilama truputį grybų nuoviro, sudedami svieste pakepinti miltai, kaitinama, vėliau pamažu supilamas visas nuoviras. Tada užvirinama. Padažui sutirštėjus, viskas pagardinama sviestu, grietine. Padažą galima užpilti ant kukulių arba tiekti atskirai padažinėje.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Krabų lazdelių kukuliai
- Piciukai
- Kaimiška rūkyta dešra
- Greitas užkandis
- Šaltai rūkytos Saliami dešros
- Įdaryti agurkai
- Skanūs krepšeliai "Sniego pasaka"
- Silkė su morkomis
- Sluoksniuotos tešlos krepšeliai
- Užkanda "Braškės"
- Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis
- Voriuko formos kiaušiniai
- Rūkyti naminiai vijūnai
- Kepenėlių vyniotinis su kiaušinių
- Netikras zuikis įdarytas žaliosiomis alyvuogėmis
- Silkių bokšteliai
- Galva
- Pica su pomidorais ir dešra
- Tuno pica
- Piršteliai su aguonomis
Džiovintų baravykų kukuliai
-
Baravykai, džiovinti,
10 vienetų -
Sviestas,
4 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kvietiniai miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
1 stiklinė - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui reikės: 3 šaukštai miltų, 2 šaukštai sviesto, 2 šaukštai grietinės, 3 stiklinės grybų nuoviro.
Išvirti baravykai sumalami ir ištrinami su sviestu. Pridedama: kiaušinių tryniai, miltų, grietinės, išplakti baltymai. Viskas pasūdoma. Paruošta masė šaukšteliu leidžiama į pasūdytą verdantį vandenį. Kai iškyla, kukuliai išgriebiami, sudedami į pašildytą gilų ugniai atsparų pusdubenį.
Padažui įpilama truputį grybų nuoviro, sudedami svieste pakepinti miltai, kaitinama, vėliau pamažu supilamas visas nuoviras. Tada užvirinama. Padažui sutirštėjus, viskas pagardinama sviestu, grietine. Padažą galima užpilti ant kukulių arba tiekti atskirai padažinėje.
Komentarai (6)
-
Stase
2010-09-12 22:33
dar nebandziau bet turetu buti labai skanu
-
Stase
2010-09-12 22:32
dar nebandziau bet turetu buti labai skanu