280 gramų | morkos (tarkuotų) | |
170 gramų | miltai | |
150 gramų | rudasis cukrus | |
145 gramai | augalinio aliejaus | |
2 vienetai | kiaušiniai | |
90 gramų | graikiniai riešutai (smulkintų) | |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai | |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas | |
0.5 arbatinio šaukštelio | malto muskato | |
Kremui: | ||
230 gramų | kreminio sūrio (naudojau Filadelfijos) | |
115 gramų | sviestas (kambario temperatūros) | |
150 gramų | cukraus pudra (apytikriai) | |
šiek tiek | vanilė |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškiniai keksiukai
- Keksas su razinomis
- Keksas
- Keksas su razinomis
- Šokolado keksiukai su vyšnaitėmis
- Keksiukai su šviesiu "DanSukker" sirupu ir džiovintomis papajomis
- Šokoladiniai cukinijų keksiukai
- Medaus pyragas su riešutais
- Alinos keksiukai
- Kalėdinis keksiukas
- Keksiukai su uogomis (juodaisiais serbentais)
- Meduoliukai
- Keksiukai su varške ir džiovintom slyvom
- Vaniliniai keksiukai su šokoladu ir avietėmis
- Keksiukai su braškiniu kremu
- Keksiukai su avietėmis
- Moliūgo keksas su vyšniomis
- Keksas su mėlynėmis
- Spanguolių keksiukai
- Bananinis keksiukas
Morkų keksiukai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 17
-
Morkos, tarkuotų,
280 gramų -
Miltai,
170 gramų -
Rudasis cukrus,
150 gramų -
Augalinis aliejus,
145 gramai -
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Graikiniai riešutai, smulkintų,
90 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Maltas muskatas,
0.5 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kreminis sūris, naudojau Filadelfijos,
230 gramų -
Sviestas, kambario temperatūros,
115 gramų -
Cukraus pudra, apytikriai,
150 gramų - Vanilė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus išsijoti su kepimo milteliais į atskirą indą, įmaišome cinamoną, muskatą.
Kitame inde sumaišome kiaušinius, radąjį cukrų ir augalinį aliejų iki vientisos masės. Įmaišome tarkuotas morkas ir smulkintus graikinius riešutus. Tuomet atsargiai įmaišome miltų mišinšį ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
Tešlą dėliojame į keksiukų formeles (pripildome apie 3/4), kepame apie 20-25 minutes iki 180 º C įkaitintoje orkaitėje.
Gaminame kremą: elektriniu plaktuvu išplakame sviestą iki kreminės masės, palaipsniui sudedame kreminį sūrį. Gardiname vanile. Beriame cukraus pudros, kol gausime norimą konsistenciją.
Kremu puošiame jau atvėsusius keksiukus. Skanaus.