Biskvitiniai pyragaičiai su sufle
AUTORIUS:
Gintarė
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 vienetai kiaušiniai
300 gramų cukrus
150 gramų miltai
2 valgomieji šaukštai pienas
1 valgomasis šaukštas aliejaus
4 vienetai apelsinų
400 gramų grietinėlės, 35%
20 gramų želatina
šiek tiek braškės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Tešla.
Kiaušinius plakame su 150 g cukrumi mikseriu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Per 3 kartus atsargiai įmaišome persijotus miltus. Maišome, kad neliktų sausų miltų. Įmaišome pieną ir aliejų. Maždaug 20 x 26 cm. kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą ir kepame 180°C temp. orkaitėje apie 20 min. Po 15 min. patikriname biskvitą mediniu pagaliuku - galbūt jau iškepęs. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.
2.
Suflė.
Želatiną užpilame 150 gr. šalto virinto vandens, paliekame išbrinkti. Iš apelsinų išspaudžiame sultis, puodelyje pasiliekame 4 šaukštus biskvito sulaistymui. Grietinėlę išplakame su likusiu cukrumi iki standumo. Želatiną ištirpiname ant viryklės (tik neužvirinkite!), atvėsiname. Į grietinėlę supilame sultis ir želatiną, atsargiai išmaišome. Pastatome į šaldytuvą 15-20 min., kol pradės stingti. Biskvitą sulaistome apelsinų sultimis, tuomet išmaišome kremą ir užpilame ant formoje esančio biskvito. Stingdome šaldytuve 6 - 8 val. Supjaustome kvadratėliais. Ant kiekvieno kvadratėlio dedame po supjaustytą braškę.

Populiariausi receptai šią savaitę

Biskvitiniai pyragaičiai su sufle

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Tešla.
    Kiaušinius plakame su 150 g cukrumi mikseriu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Per 3 kartus atsargiai įmaišome persijotus miltus. Maišome, kad neliktų sausų miltų. Įmaišome pieną ir aliejų. Maždaug 20 x 26 cm. kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą ir kepame 180°C temp. orkaitėje apie 20 min. Po 15 min. patikriname biskvitą mediniu pagaliuku - galbūt jau iškepęs. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.

  2. Suflė.
    Želatiną užpilame 150 gr. šalto virinto vandens, paliekame išbrinkti. Iš apelsinų išspaudžiame sultis, puodelyje pasiliekame 4 šaukštus biskvito sulaistymui. Grietinėlę išplakame su likusiu cukrumi iki standumo. Želatiną ištirpiname ant viryklės (tik neužvirinkite!), atvėsiname. Į grietinėlę supilame sultis ir želatiną, atsargiai išmaišome. Pastatome į šaldytuvą 15-20 min., kol pradės stingti. Biskvitą sulaistome apelsinų sultimis, tuomet išmaišome kremą ir užpilame ant formoje esančio biskvito. Stingdome šaldytuve 6 - 8 val. Supjaustome kvadratėliais. Ant kiekvieno kvadratėlio dedame po supjaustytą braškę.

Receptą atsiuntė Gintarė
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų