
2 vienetai | kiaušiniai |
300 gramų | cukrus |
150 gramų | miltai |
2 valgomieji šaukštai | pienas |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
4 vienetai | apelsinų |
400 gramų | grietinėlės, 35% |
20 gramų | želatina |
šiek tiek | braškės |
Kiaušinius plakame su 150 g cukrumi mikseriu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Per 3 kartus atsargiai įmaišome persijotus miltus. Maišome, kad neliktų sausų miltų. Įmaišome pieną ir aliejų. Maždaug 20 x 26 cm. kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą ir kepame 180°C temp. orkaitėje apie 20 min. Po 15 min. patikriname biskvitą mediniu pagaliuku - galbūt jau iškepęs. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.
Želatiną užpilame 150 gr. šalto virinto vandens, paliekame išbrinkti. Iš apelsinų išspaudžiame sultis, puodelyje pasiliekame 4 šaukštus biskvito sulaistymui. Grietinėlę išplakame su likusiu cukrumi iki standumo. Želatiną ištirpiname ant viryklės (tik neužvirinkite!), atvėsiname. Į grietinėlę supilame sultis ir želatiną, atsargiai išmaišome. Pastatome į šaldytuvą 15-20 min., kol pradės stingti. Biskvitą sulaistome apelsinų sultimis, tuomet išmaišome kremą ir užpilame ant formoje esančio biskvito. Stingdome šaldytuve 6 - 8 val. Supjaustome kvadratėliais. Ant kiekvieno kvadratėlio dedame po supjaustytą braškę.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vasariškas želė desertas
-
Citrinų šerbetas
-
Pusryčių desertas
-
Rabarbarų kisielius su bananais
-
Tinginys su riešutais
-
Kalėdiniai grybukai
-
Čigonų plokštainis
-
Gaivus varškės desertas
-
Skanėstas su saulėgrąžomis
-
Ledai su migdolais
-
Juodasis tinginys
-
Vaisiniai saldainiai
-
Skaniausias nekeptas sūrio pyragas su avietėmis
-
Persikų desertas
-
Desertas "Vojei"
-
Degtinės ledai
-
Grietinėlės ir likerio “ POÉMA ” panna cotta (pagal Darių Dabrovolską)
-
Arbūzų želė
-
Aistės jogurto pyragas
-
Vaisiai šokolade
Biskvitiniai pyragaičiai su sufle

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Cukrus,
300 gramų -
Miltai,
150 gramų -
Pienas,
2 valgomieji šaukštai -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Apelsinai,
4 vienetai -
Grietinėlė, 35%,
400 gramų -
Želatina,
20 gramų - Braškės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Tešla.
Kiaušinius plakame su 150 g cukrumi mikseriu didžiausiu galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Per 3 kartus atsargiai įmaišome persijotus miltus. Maišome, kad neliktų sausų miltų. Įmaišome pieną ir aliejų. Maždaug 20 x 26 cm. kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą ir kepame 180°C temp. orkaitėje apie 20 min. Po 15 min. patikriname biskvitą mediniu pagaliuku - galbūt jau iškepęs. Biskvitą paliekame formoje atvėsti.Suflė.
Želatiną užpilame 150 gr. šalto virinto vandens, paliekame išbrinkti. Iš apelsinų išspaudžiame sultis, puodelyje pasiliekame 4 šaukštus biskvito sulaistymui. Grietinėlę išplakame su likusiu cukrumi iki standumo. Želatiną ištirpiname ant viryklės (tik neužvirinkite!), atvėsiname. Į grietinėlę supilame sultis ir želatiną, atsargiai išmaišome. Pastatome į šaldytuvą 15-20 min., kol pradės stingti. Biskvitą sulaistome apelsinų sultimis, tuomet išmaišome kremą ir užpilame ant formoje esančio biskvito. Stingdome šaldytuve 6 - 8 val. Supjaustome kvadratėliais. Ant kiekvieno kvadratėlio dedame po supjaustytą braškę.