
Tiramisu
Porcijų skaičius:
5
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
2 pakeliai | biskvitiniai piršteliai |
500 gramų | mascarpone sūris |
300 mililitrų | kava (plikyta, stipri) |
200 gramų | grietinėlės, 35% |
3 vienetai | kiaušiniai |
6 valgomieji šaukštai | cukraus pudra |
3 valgomieji šaukštai | kakava |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Pagaminame stiprią kavą ir leidžiame jai pravėsti.
2.
Gaminame kremą: kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
3.
Trynius dedame į metalinį puoduką ir maišydami mikseriu kaitiname virš indo su vandeniu. Įberiu cukraus pudros. Maišau apie 5 minutes. Tada nukeliu nuo puodo ir dar paplaku 5 minutes, kol pasidarys kreminė masė.
4.
Grietinėlę išplaku iki standžių putų. Dedu maskarponę ir dar paplaku.
5.
Sūrio masę supilu į kiaušinių masę ir gerai išmaišau.
6.
Sausainius mirkau kavoje (svarbu nepermirkyti) ir iškloju norimos formos dugną.
7.
Dedu dalį kremo masės ir apibarstau kakava. Vėl dedu pirštelius ir kremą.
8.
Viršų apibarstome kakava.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Citrinų putėsiai
-
Vasariškas tortas
-
Šokoladiniai ledai
-
Paukščių pienas arba Panna Cotta lietuviškai
-
Biskvitinis vaisinis tortas
-
Grietinėlės ledai su vanile
-
Naminė karamelė
-
Gaivus varškės desertas su vaisiais
-
Karamelinės lazdelės
-
Maskarponės sūrio ir braškių desertas
-
Kaimiški ledai
-
Indiškas morkų skanėstas - Gajar Ki Burfi
-
Sveikuolių ledai
-
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
-
Varškės tortas
-
Braškių grietinėlė
-
Vaisių ir uogų sriuba "Vasarėlė"
-
Braškinis tiramisu
-
Margaspalviai kamuoliukai (Strösselbollar)
-
Šokoladiniai bananai
Tiramisu
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Biskvitiniai piršteliai,
2 pakeliai -
Mascarpone sūris,
500 gramų -
Kava, plikyta, stipri,
300 mililitrų -
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukraus pudra,
6 valgomieji šaukštai -
Kakava,
3 valgomieji šaukštai
Diana
Gaminimo eiga:
Pagaminame stiprią kavą ir leidžiame jai pravėsti.
Gaminame kremą: kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
Trynius dedame į metalinį puoduką ir maišydami mikseriu kaitiname virš indo su vandeniu. Įberiu cukraus pudros. Maišau apie 5 minutes. Tada nukeliu nuo puodo ir dar paplaku 5 minutes, kol pasidarys kreminė masė.
Grietinėlę išplaku iki standžių putų. Dedu maskarponę ir dar paplaku.
Sūrio masę supilu į kiaušinių masę ir gerai išmaišau.
Sausainius mirkau kavoje (svarbu nepermirkyti) ir iškloju norimos formos dugną.
Dedu dalį kremo masės ir apibarstau kakava. Vėl dedu pirštelius ir kremą.
Viršų apibarstome kakava.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...