Nupjauti viršutinius smailus žvynų galus ir stiebą su artišoko dugnelio dalimi, pjūvio vietą suvilgyti citrinos rūgštimi. Iš šerdies išimti skaidulas. Žiedynus nuplauti ir surišti siūlu. Artišoką įdėti į citrinos rūgštimi parūgštintą ir pasūdytą vandenį ir virti tol, kol dugnelis pasidarys minkštas.
Atrišti siūlus ir artišoką prikimšti virtų ir svieste su svogūnais apkeptų pievagrybių.
Paduodant, užpilti grietinės padažu arba majonezu, apibarstyti žaliais krapais.
Artišokai, įdaryti pievagrybiais
INGREDIENTAI:
| 4 vienetai | artišokų |
| 50 gramų | pievagrybiai |
| 1 vienetas | svogūnai |
| 2 valgomieji šaukštai | grietinė |
| šiek tiek | druska |
| šiek tiek | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Rūkyti kumpio gabalai
-
Kiaulienos sprandinės vyniotinis
-
ZIGMO lašišos suktinukai su rikotos įdaru
-
Vyniotinis iš faršo ir sūrio
-
Boružėlės
-
ZIGMO silkė su daržovių salsa
-
Šaltiena
-
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
-
Bulviniai lizdeliai su silke
-
Sumuštinukai su obuoliais
-
Traiškytos bulvės orkaitėje
-
Burgundiškos pupelės
-
Tradicinė silkė
-
Marinuota silkė su paprika
-
Sumuštiniai su rūkytu šamu, keptais pomidoriukais, razinomis ir kedro riešutais
-
Hamburgeris
-
Pikantiškas sūris
-
Įdaryti pomidorai šventiniam stalui
-
Įdaryti pievagrybiai
-
Labai skanūs sumuštiniai
Artišokai, įdaryti pievagrybiais
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
-
Artišokai,
4 vienetai -
Pievagrybiai,
50 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nupjauti viršutinius smailus žvynų galus ir stiebą su artišoko dugnelio dalimi, pjūvio vietą suvilgyti citrinos rūgštimi. Iš šerdies išimti skaidulas. Žiedynus nuplauti ir surišti siūlu. Artišoką įdėti į citrinos rūgštimi parūgštintą ir pasūdytą vandenį ir virti tol, kol dugnelis pasidarys minkštas.
Atrišti siūlus ir artišoką prikimšti virtų ir svieste su svogūnais apkeptų pievagrybių.
Paduodant, užpilti grietinės padažu arba majonezu, apibarstyti žaliais krapais.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
