Nupjauti viršutinius smailus žvynų galus ir stiebą su artišoko dugnelio dalimi, pjūvio vietą suvilgyti citrinos rūgštimi. Iš šerdies išimti skaidulas. Žiedynus nuplauti ir surišti siūlu. Artišoką įdėti į citrinos rūgštimi parūgštintą ir pasūdytą vandenį ir virti tol, kol dugnelis pasidarys minkštas.
Atrišti siūlus ir artišoką prikimšti virtų ir svieste su svogūnais apkeptų pievagrybių.
Paduodant, užpilti grietinės padažu arba majonezu, apibarstyti žaliais krapais.

Artišokai, įdaryti pievagrybiais
INGREDIENTAI:
4 vienetai | artišokų |
50 gramų | pievagrybiai |
1 vienetas | svogūnai |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Silkė su virtomis daržovėmis ir krienų su majonezu padažu
-
Keptos krevetės mangų padaže
-
Skrebučiai
-
Gardžios duonos lazdelės
-
Girti čeburėkai
-
Grilintas camembertas
-
Sūrio sausainiai
-
Piršteliai su kmynais
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Mini sumuštinukai
-
Sūrio suktinukai
-
Vieno kąsnio sumuštinukai su silke
-
Vyniotinis "Siurprizas"
-
Monikos Šalčiūtės mėsainis
-
Pica su ožkų sūriu ir burokėliais
-
Žaismingi seniai besmegeniai
-
Pica su pomidorais ir dešra
-
Pusryčiai puodelyje
-
Aluje virti vėžiai
-
Sumuštinukai su silke
Artišokai, įdaryti pievagrybiais
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Artišokai,
4 vienetai -
Pievagrybiai,
50 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nupjauti viršutinius smailus žvynų galus ir stiebą su artišoko dugnelio dalimi, pjūvio vietą suvilgyti citrinos rūgštimi. Iš šerdies išimti skaidulas. Žiedynus nuplauti ir surišti siūlu. Artišoką įdėti į citrinos rūgštimi parūgštintą ir pasūdytą vandenį ir virti tol, kol dugnelis pasidarys minkštas.
Atrišti siūlus ir artišoką prikimšti virtų ir svieste su svogūnais apkeptų pievagrybių.
Paduodant, užpilti grietinės padažu arba majonezu, apibarstyti žaliais krapais.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...