Nupjauti viršutinius smailus žvynų galus ir stiebą su artišoko dugnelio dalimi, pjūvio vietą suvilgyti citrinos rūgštimi. Iš šerdies išimti skaidulas. Žiedynus nuplauti ir surišti siūlu. Artišoką įdėti į citrinos rūgštimi parūgštintą ir pasūdytą vandenį ir virti tol, kol dugnelis pasidarys minkštas.
Atrišti siūlus ir artišoką prikimšti virtų ir svieste su svogūnais apkeptų pievagrybių.
Paduodant, užpilti grietinės padažu arba majonezu, apibarstyti žaliais krapais.

Artišokai, įdaryti pievagrybiais
INGREDIENTAI:
4 vienetai | artišokų |
50 gramų | pievagrybiai |
1 vienetas | svogūnai |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | krapai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Krevetės su pomidorais
-
Kesadilijos su kumpiu ir daržovėmis
-
Sūrio vyniotinis su krabų lazdelių įdaru
-
Žuvis tešloje
-
Šokoladinės braškės
-
Baklažano suktinukai užkepti su kumpiu ir sūriu
-
Roterdamo riekelės
-
Lašišos paštetas su žirneliais ir olandišku padažu
-
Karamelizuotos ančiukų širdelės
-
Keptos krevetės
-
Skanieji įdaryti kiaušiniai
-
Karaimų kibinai
-
Orkaitėje kepti kiaušiniai
-
Tradicinė silkė
-
Pica
-
Keptuvėje keptas varškės sūris
-
Užkandėlė „Fantazija“
-
Sūrio lazdelės
-
Brokoliai tešloje
-
Šulinėliai su žandenomis
Artišokai, įdaryti pievagrybiais
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Artišokai,
4 vienetai -
Pievagrybiai,
50 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai - Druska
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nupjauti viršutinius smailus žvynų galus ir stiebą su artišoko dugnelio dalimi, pjūvio vietą suvilgyti citrinos rūgštimi. Iš šerdies išimti skaidulas. Žiedynus nuplauti ir surišti siūlu. Artišoką įdėti į citrinos rūgštimi parūgštintą ir pasūdytą vandenį ir virti tol, kol dugnelis pasidarys minkštas.
Atrišti siūlus ir artišoką prikimšti virtų ir svieste su svogūnais apkeptų pievagrybių.
Paduodant, užpilti grietinės padažu arba majonezu, apibarstyti žaliais krapais.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...