0.5 litro | vanduo |
0.5 litro | svarainiai (sultys) |
1 valgomasis šaukštas | druska |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
7 vienetai | kvapieji pipirai |
1 vienetas | pelerūnas (kietis) (šakelė) |
3 skiltelės | česnakas |
Išvirti marinatą, užpilti ant agurkų, palaikyti 4-5 min. Po to nupilti, užvirinti ir vėl užpilti ant agurkų.
Jei marinuojama mažuose stiklainiuose, marinatą kaitinti 3 kartus, jei dideliuose - marinatą užtenka kartą nupilti ir pakaitinti. Užpylus paskutinį kartą, stiklainius tuoj pat sandariai uždaryti.
Vietoj svarainių sulčių galima dėti skiltelėmis supjaustytų jų vaisių.
Įdėjus daugiau svarainių, agurkai bus rūgštesni.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sūdyti agurkai
- Marinuoti kalafijorai su agurkais
- Marinuoti pievagrybiai
- Sveikas lečo be acto
- Aštrios krevetės grilyje
- Cukinijų pagardas žiemai
- Marinuoti agurkai
- Rauginti agurkėliai
- Aguročių ikra "Uošvės liežuvis"
- Cukinijos žiemai
- Rūgštynės žiemai
- Cukinijų- ananasų konservai
- Konservuoti aštrūs baklažanai
- Marinuoti agurkai su čili ir svogūnais
- Vynuogių lapuose marinuoti kornišonai
- Bulgariški marinuoti agurkėliai
- Pomidorai su želatina
- Saldžiarūgščiai marinuoti agurkai
- Konservuoti žiediniai kopūstai
- Agurkų mišrainė su perlinėm kruopom
Agurkų-svarainių marinatas
- Paruošimo laikas:
-
Vanduo,
0.5 litro -
Svarainiai, sultys,
0.5 litro -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Kvapieji pipirai,
7 vienetai -
Pelerūnas (kietis), šakelė,
1 vienetas -
Česnakas,
3 skiltelės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Verdančiame truputį pasūdytame vandenyje agurkus plikyti 2-3 min., po to išgriebti ir sudėti į stiklainius.
Išvirti marinatą, užpilti ant agurkų, palaikyti 4-5 min. Po to nupilti, užvirinti ir vėl užpilti ant agurkų.
Jei marinuojama mažuose stiklainiuose, marinatą kaitinti 3 kartus, jei dideliuose - marinatą užtenka kartą nupilti ir pakaitinti. Užpylus paskutinį kartą, stiklainius tuoj pat sandariai uždaryti.
Vietoj svarainių sulčių galima dėti skiltelėmis supjaustytų jų vaisių.
Įdėjus daugiau svarainių, agurkai bus rūgštesni.