Verdančiame truputį pasūdytame vandenyje agurkus plikyti 2-3 min., po to išgriebti ir sudėti į stiklainius.
Išvirti marinatą, užpilti ant agurkų, palaikyti 4-5 min. Po to nupilti, užvirinti ir vėl užpilti ant agurkų.
Jei marinuojama mažuose stiklainiuose, marinatą kaitinti 3 kartus, jei dideliuose - marinatą užtenka kartą nupilti ir pakaitinti. Užpylus paskutinį kartą, stiklainius tuoj pat sandariai uždaryti.
Vietoj svarainių sulčių galima dėti skiltelėmis supjaustytų jų vaisių.
Įdėjus daugiau svarainių, agurkai bus rūgštesni.
Agurkų-svarainių marinatas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 0.5 litro | vanduo |
| 0.5 litro | svarainiai (sultys) |
| 1 valgomasis šaukštas | druska |
| 1 valgomasis šaukštas | cukrus |
| 2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
| 7 vienetai | kvapieji pipirai |
| 1 vienetas | pelerūnas (kietis) (šakelė) |
| 3 skiltelės | česnakas |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Marinuoti agurkai
-
Rauginti agurkai
-
Konservuoti pomidorai
-
Marinuoti agurkai
-
Cukinijų pagardas žiemai
-
Aštrūs rauginti agurkai
-
Marinuoti saldžiarūgščiai grybai
-
Konservuotos rūgštynės
-
Sūdyti pomidorai
-
Rauginti agurkai su vynuogių lapais
-
Aštrūs sūdyti agurkai
-
Konservuoti aštrūs baklažanai
-
Konservuoti burokėliai
-
Marinuoti grybai (su saldžiarūgščiu „Pikant fix“)
-
Marinuotos paprikos
-
Pomidorai su želatina
-
Svarainiai cukruje
-
Marinuoti žiediniai kopūstai
-
Marinuoti agurkai
-
Vasara stiklainyje
Agurkų-svarainių marinatas
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Vanduo,
0.5 litro -
Svarainiai, sultys,
0.5 litro -
Druska,
1 valgomasis šaukštas -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Kvapieji pipirai,
7 vienetai -
Pelerūnas (kietis), šakelė,
1 vienetas -
Česnakas,
3 skiltelės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Verdančiame truputį pasūdytame vandenyje agurkus plikyti 2-3 min., po to išgriebti ir sudėti į stiklainius.
Išvirti marinatą, užpilti ant agurkų, palaikyti 4-5 min. Po to nupilti, užvirinti ir vėl užpilti ant agurkų.
Jei marinuojama mažuose stiklainiuose, marinatą kaitinti 3 kartus, jei dideliuose - marinatą užtenka kartą nupilti ir pakaitinti. Užpylus paskutinį kartą, stiklainius tuoj pat sandariai uždaryti.
Vietoj svarainių sulčių galima dėti skiltelėmis supjaustytų jų vaisių.
Įdėjus daugiau svarainių, agurkai bus rūgštesni.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
