Marinuoti pomidorai
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
1 valgomasis šaukštas cukrus
150 mililitrų acto
1 litras vanduo
1 valgomasis šaukštas druska
1 kilogramas pomidorai
šiek tiek garstyčios (grūdeliai)
šiek tiek kvapieji pipirai
šiek tiek lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Žali arba rausvi surūšiuoti ir rūpestingai atrinkti kieti nedideli pomidorai nuplaunami. Kad kaitinant odelė nesutrūktų, pomidorai subadomi mediniu aštriu, plonu kaip adata pagaliuku. Po to sudedami į stiklainius ir užpilami šaltu rūgščiu 1,2—1,5% stiprumo marinatu.
Marinatas gaminamas iš vandens ir acto mišinio (naudojant 9% actą, reikia 1 dalies acto ir 6 dalys vandens).
1 L vandens pridedama 1 šaukštas druskos ir 1 šaukštas cukraus. Į kiekvieną pomidorų pripildytą indelį galima įdėti garstyčių, kvapiųjų pipirų grūdelių ir lauro lapelių.
Sudėjus pomidorus, stiklainiai pridengiami dangteliais, sustatomi į puodą, kuriame jau yra įpilta šalto vandens, ir iš lėto kaitinami 90° C temperatūroje apie 20 min. Iškaitinti stiklainiai tuoj sandariai uždaromi, apverčiami dugnu aukštyn, atvėsinami ir skubiai atšaldomi.

Populiariausi receptai šią savaitę

Marinuoti pomidorai

Komentarai: 20
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Žali arba rausvi surūšiuoti ir rūpestingai atrinkti kieti nedideli pomidorai nuplaunami. Kad kaitinant odelė nesutrūktų, pomidorai subadomi mediniu aštriu, plonu kaip adata pagaliuku. Po to sudedami į stiklainius ir užpilami šaltu rūgščiu 1,2—1,5% stiprumo marinatu.
Marinatas gaminamas iš vandens ir acto mišinio (naudojant 9% actą, reikia 1 dalies acto ir 6 dalys vandens).
1 L vandens pridedama 1 šaukštas druskos ir 1 šaukštas cukraus. Į kiekvieną pomidorų pripildytą indelį galima įdėti garstyčių, kvapiųjų pipirų grūdelių ir lauro lapelių.
Sudėjus pomidorus, stiklainiai pridengiami dangteliais, sustatomi į puodą, kuriame jau yra įpilta šalto vandens, ir iš lėto kaitinami 90° C temperatūroje apie 20 min. Iškaitinti stiklainiai tuoj sandariai uždaromi, apverčiami dugnu aukštyn, atvėsinami ir skubiai atšaldomi.

Reklama:

Komentarai (20)


  • ina 2016-08-10 06:00

    Niekada ne kaitinu pomidorus,bet naudoju acta.Perpilu 2 kartus ir para laiko siltai po kaldra palieku.Isdalinau recepta ,kas ragavo mano pomidorus,nes as ir pati niekur tokiu skaniu ne valgiau...


  • rusne 2016-07-28 16:13

    gal kas zino recepta pomidoru marinavimui be acto butu smagu jie pasidailtumete


  • onute 2016-07-28 16:11

    kam tiek daug acto juk pomidorai ir taip is saves turi rugstumo


  • Rima 2016-07-28 15:54

    Reginos Juzėnienės receptas pats pačiausias, išbandytas. Kam pomidorams actas?


  • lina gaizauskaite 2016-07-17 11:25

    du kg pomidoru sumalkit du kg papriku supjaustyki viska pavirkit 10min ir sudekit 80g acto st.aliejaus st.cukraus ir du sauksts druskos ziauriai skanu


  • lina gaizauskaite 2016-07-17 11:16

    pats tas pakmieliukui bet pasinaudosiu receptu turiu vyra kuriam patinka rugstele ant pagiriu


  • pachmielas 2015-09-14 19:32

    su actu skanaiausi...


  • Jurate 2015-08-30 22:21

    As darau panasiai,tik...1 litras vandens,1 saukstas druskos,3 saukstai cukraus,3-4 skilteles cesnako ir sketis krapu 1 ir tai darau 1 litro stiklainiuose.o suvalgius pomidoriukus,skanu ir skystima isgert ypac vyrui paxmelui...:-D Pirma- uzpilu vandeniu karstu,po 5 min.nupilu,o po to karstu marinatu...


  • Gerda's cuisine 2015-08-28 17:58

    POMIDORINIS KONKURSAS!! Skanaujame ką tik pagamintą, neseniai nuskintų pomidorų padažą su daug daug bazilikų ir negalime atsiskanauti. Tad, nusprendėme pasidalinti ir su jumis ;)

    https://www.facebook.com/Gerdascuisine


  • virginija 2015-08-20 15:48

    o as dedu asta man tatinka astresni ir vyrui skanu


Daugiau receptų