4 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
225 gramai | cukraus pudra |
2 lašai | valgomieji dažai |
150 mililitrų | grietinėlės, 35% (arba saldus varškės kremas) |
500 gramų | uogos (įvairiai) |
5 mililitrai | likeris (citrinų) |
šiek tiek | citrinos (žievelė) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vaflių tortas
- Vaflių tortas su šokoladu
- Paprastasis pudingas
- Skanus želė ir šokolado desertas
- Desertas "Vojei"
- Pyragas su braškėmis ir žele
- Saldus patiekalas
- Kalėdiniai grybukai
- Desertinė varškė
- Skanėstas su saulėgrąžomis
- Gaivus desertas
- Pyragas „Sniegas“
- Aguonų "Paukščių pienas" su karamelizuotais sausainių trupiniais ir čili medumi
- Tinginys pagal J. Oliverį
- Dribsniai su vaisiais
- Kiaušinių baltymų tortas
- Braškių ir bananų kokteilis
- Apelsinų želė
- Agrastų drebučiai su braškėmis
- Gaivus tortas
Baltymų kremo pyragaičiai su plakta grietinėle
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaušiniai, baltymai,
4 vienetai -
Cukraus pudra,
225 gramai -
Valgomieji dažai,
2 lašai -
Grietinėlė, 35%, arba saldus varškės kremas,
150 mililitrų -
Uogos, įvairiai,
500 gramų -
Likeris, citrinų,
5 mililitrai - Citrinos, žievelė
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Orkaitę įkaitinkite iki 110 °C temp. kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Kiaušinių baltymus plakite tol, kol susidarys minkštos putos. Supilkite cukrų, įlašinkite maistinių dažų ir dar plakite toliau, kol masė taps standi ir sausa.
Kepimo skardoje tolygiai šaukšteliu dėkite baltymų kremo kauburėlius ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 2 val., kol pyragaičiai taps traškūs. Palikite atvėsti orkaitėje, tada atsargiai nuimkite nuo popieriaus.
Išplakite grietinėlę arba gerai išsukite varškės kremą ir kraukite po kauburėlį ant pyragaičių.
Uogas apšlakstykite likeriu ir dėkite ant plaktos grietinėlės. Papuoškite smulkiomis citrinų žievelėmis.
Komentarai (3)
-
Vytė
2018-07-12 14:18
Grazu
-
Vytė
2018-07-12 14:18
Grazu