Gaivus tortas
AUTORIUS:
Kristina
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Lengvas desertas, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Rekomenduojama laikyti šaldytuve. Lengvas desertas, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Rekomenduojama laikyti šaldytuve. Kristina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
2 pakeliai sausainiai
400 gramų kreminės varškės
200 gramų sviestas
180 gramų varškė
100 gramų cukrus
2 pakeliai želė
1 vienetas citrinos
Glajui:
2.5 valgomojo šaukšto cukraus pudra
2 valgomieji šaukštai sviestas
2 valgomieji šaukštai grietinė
1.5 valgomojo šaukšto kakava
šiek tiek uogos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Pasiruošiame želė, kaip nurodyta ant pakelio, tik pilame mažiau vandens, kad gautųsi standesnė.
2.
Tortui skirtą sviestą išsukame su cukrumi iki purumo, tada dedame vieną ir kitą varškę. Viską gerai išmaišome, kad kuo mažiau liktų gumulėlių.
3.
Įtarkuojame citrinos žievelę, tik be baltos dalies.
4.
Išspaudžiame pusės citrinos sulčių ir viską gerai išmaišome.
5.
Sustingusia želė supjaustome gabaliukais ir įmaišome į masę.
6.
Į norimą formą dedame eilę sausainių, tada pilame kremo dalį, tada vėl dedame sausainių, pilame kremą ir paskutinis sluoksnis vėl sausainiai.
7.
Padedame į šaldytuvą nakčiai, kad kremas įsigertų į sausainius.
8.
Kitą dieną pasiruošiame glajų: į ištirpintą sviestą įmaišome grietinę, cukraus pudrą ir kakavą. Viską gerai išmaišome, kad neliktų gumulėlių.
9.
Glajumi aptepame torto viršų ir šonus, jeigu norime.
10.
Puošiame įvairiomis uogomis. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Gaivus tortas

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Ingredientai: Glajui:
Autoriaus žodis: Lengvas desertas, kuris patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Rekomenduojama laikyti šaldytuve. Kristina
Gaminimo eiga:
  1. Pasiruošiame želė, kaip nurodyta ant pakelio, tik pilame mažiau vandens, kad gautųsi standesnė.

  2. Tortui skirtą sviestą išsukame su cukrumi iki purumo, tada dedame vieną ir kitą varškę. Viską gerai išmaišome, kad kuo mažiau liktų gumulėlių.

  3. Įtarkuojame citrinos žievelę, tik be baltos dalies.

  4. Išspaudžiame pusės citrinos sulčių ir viską gerai išmaišome.

  5. Sustingusia želė supjaustome gabaliukais ir įmaišome į masę.

  6. Į norimą formą dedame eilę sausainių, tada pilame kremo dalį, tada vėl dedame sausainių, pilame kremą ir paskutinis sluoksnis vėl sausainiai.

  7. Padedame į šaldytuvą nakčiai, kad kremas įsigertų į sausainius.

  8. Kitą dieną pasiruošiame glajų: į ištirpintą sviestą įmaišome grietinę, cukraus pudrą ir kakavą. Viską gerai išmaišome, kad neliktų gumulėlių.

  9. Glajumi aptepame torto viršų ir šonus, jeigu norime.

  10. Puošiame įvairiomis uogomis. Skanaus!

Receptą atsiuntė Kristina
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų