2 pakeliai | sausainiai | |
400 gramų | kreminės varškės | |
200 gramų | sviestas | |
180 gramų | varškė | |
100 gramų | cukrus | |
2 pakeliai | želė | |
1 vienetas | citrinos | |
Glajui: | ||
2.5 valgomojo šaukšto | cukraus pudra | |
2 valgomieji šaukštai | sviestas | |
2 valgomieji šaukštai | grietinė | |
1.5 valgomojo šaukšto | kakava | |
šiek tiek | uogos |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Braškių putėsiai su manų kruopomis
- Želė desertas su maskarponės kremu
- Biskvitiniai pyragaičiai su sufle
- Aguonų "Paukščių pienas" su karamelizuotais sausainių trupiniais ir čili medumi
- Gaivus Sandros desertas "Ant debesų"
- Arvydo varškės desertas
- Sūrio tortas
- Abrikosų šerbetas
- Braškių pienas
- Vyšnių želė
- Obuolių šerbetas
- Biskvitinis vaisinis tortas
- Varškės desertas
- Aviečių sulčių drebučiai
- Citrininis tiramisu
- Paprastasis pudingas
- Desertinė varškytė
- Arbūzų šerbetas
- Grietinėlės pyragas
- Vasaros desertas
Gaivus tortas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Sausainiai,
2 pakeliai -
Kreminė varškė,
400 gramų -
Sviestas,
200 gramų -
Varškė,
180 gramų -
Cukrus,
100 gramų -
Želė,
2 pakeliai -
Citrinos,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukraus pudra,
2.5 valgomojo šaukšto -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Kakava,
1.5 valgomojo šaukšto - Uogos
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pasiruošiame želė, kaip nurodyta ant pakelio, tik pilame mažiau vandens, kad gautųsi standesnė.
Tortui skirtą sviestą išsukame su cukrumi iki purumo, tada dedame vieną ir kitą varškę. Viską gerai išmaišome, kad kuo mažiau liktų gumulėlių.
Įtarkuojame citrinos žievelę, tik be baltos dalies.
Išspaudžiame pusės citrinos sulčių ir viską gerai išmaišome.
Sustingusia želė supjaustome gabaliukais ir įmaišome į masę.
Į norimą formą dedame eilę sausainių, tada pilame kremo dalį, tada vėl dedame sausainių, pilame kremą ir paskutinis sluoksnis vėl sausainiai.
Padedame į šaldytuvą nakčiai, kad kremas įsigertų į sausainius.
Kitą dieną pasiruošiame glajų: į ištirpintą sviestą įmaišome grietinę, cukraus pudrą ir kakavą. Viską gerai išmaišome, kad neliktų gumulėlių.
Glajumi aptepame torto viršų ir šonus, jeigu norime.
Puošiame įvairiomis uogomis. Skanaus!