900 gramų | vištų kepenėlės |
2 vienetai | morkos |
80 mililitrų | svogūnai |
0.5 stiklinės | obelių aliejus |
šiek tiek | kokosų pienas |
1 valgomasis šaukštas | sviestas |
1 saujelė | petražolės (susmulkintos) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Naminis šokoladinis kremas
- Varškės kremas
- Bananinis kremas
- Varškės padažas
- Olandiškas grietinėlės kremas
- Varškės kremas su vaisiais
- Šokoladinis mascarpone kremas
- Triušio kepenėlių paštetas
- Varškės kremas su apelsinais
- Pikantiškas sūris
- Sojų paštetas
- Kiškio paštetas
- Vištų kepenėlių paštetas
- Grietinėlės kremas
- Kremas su uogomis
- Amerikietiškas kavos kremas
- Kremas iš grietinėlės
- Karamelė
- Rūkytos žuvies kremas
- Aguonų kremas
Vištos kepenėlių paštetas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Vištų kepenėlės,
900 gramų -
Morkos,
2 vienetai -
Svogūnai,
80 mililitrų -
Obelių aliejus,
0.5 stiklinės - Kokosų pienas
-
Sviestas,
1 valgomasis šaukštas -
Petražolės, susmulkintos,
1 saujelė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištienos kepenėles kruopščiai nuplauti , nukapoti jungiamąjį audinį. Svarbu, kad kepenys būtų švarios , nes kitaip paštetas gali būti kartus. Išvalytas kepenėles pabarstyti druska ir pipirais. Palikti kambario temperatūroje apie 20 minučių.
Morkas sutarkuoti burokine tarka, susmulkinti svogūną ir viską apkepti aliejuje 7 - 8 minutes. Tada sudėti kepti kepenėles ir smulkintas petražoles. Troškinti dar 10 - 15 minučių. Paruoštas kepenėles sutrinti smulkintuvu, supilti tirpintą sviestą ir labai gerai viską išmaišyti. Sudėti į indą ir padėti į šaldytuvą sustingti.