Triušio kepenėlių paštetas
AUTORIUS:
Čiop Čiop
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
3 vienetai česnakas (galvos)
2 stiklinės aliejaus
1 vienetas svogūnai (smulkintas)
1 valgomasis šaukštas sviestas
1 stiklinė cukrus (rudas)
4 vienetai šalavijas (šviežias, lapeliai)
1 vienetas rozmarinas (šakelė)
150 gramų kiauliena (šoninė, pjaustyta kubeliais)
400 gramų kepenėlės (triušiena)
150 gramų kietasis sūris (tarkuotas)
1 vienetas batonas
4 valgomieji šaukštai brendis
1 stiklinė vynas
1 valgomasis šaukštas jogurtas
8 vienetai slyvos (puselės, be kaulo)
šiek tiek druska
šiek tiek pipirai (Šviežiai malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Česnako skilteles nulupti, sutrinti ir užpilti stikline aliejaus.
2.
Į keptuvę įpilti truputį aliejaus ir dėti šaukštą sviesto (tuomet sviestas neprisvils). Į ištirpintą sviestą sudėti šalavijo lapus ir apkepti iki rudumo. Šalavijo lapus sudėti ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.
3.
Į tą patį aliejų sudėti kepti smulkintą svogūną, dėti truputį česnako, rozmarino šakelę. Šiek tiek apkepus svogūnams, sudėti šoninės kubelius, palaipsniui sudėti kepenėles, įpilti šiek tiek brendžio.
4.
Kol kepa kepenėlės gaminamas čibatas. Batoną sulaužyti ir išdėlioti ant kepimo skardos, pabarstyti druskos, apšlakstyti česnakiniu aliejumi ir dėti į įkaitintą orkaitę 5 minutėms (naudoti grilio rėžimą). Apskrudusius batono gabaliukus pabarstyti kietuoju sūriu.
5.
Kepenėles mentele pasmulkinti (viduje turi būti kiek rausvos), dėti šaukštą jogurto, pagardinti druska ir šviežiai maltais pipirais. Keptuvę nuimti nuo ugnies.
6.
Kol kepenėlės vėsta ruošiamas karamelizuotas vynas. Į sausą keptuvę suberti cukrų, supilti vyną ir kaitinti iki vienalytės masės. Sudėti apkepti iš abiejų pusių slyvų puseles.
7.
Kepenėles sumalti virtuviniu kombainu ir paštetu aptepti čibato riekes, ant viršaus dėti karamelizuotas slyvas, skrudintus šalavijo lapelius ir viską apšlakstyti trupučiu aliejaus.

Gero apetito!

Populiariausi receptai šią savaitę

Triušio kepenėlių paštetas

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Česnako skilteles nulupti, sutrinti ir užpilti stikline aliejaus.

  2. Į keptuvę įpilti truputį aliejaus ir dėti šaukštą sviesto (tuomet sviestas neprisvils). Į ištirpintą sviestą sudėti šalavijo lapus ir apkepti iki rudumo. Šalavijo lapus sudėti ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.

  3. Į tą patį aliejų sudėti kepti smulkintą svogūną, dėti truputį česnako, rozmarino šakelę. Šiek tiek apkepus svogūnams, sudėti šoninės kubelius, palaipsniui sudėti kepenėles, įpilti šiek tiek brendžio.

  4. Kol kepa kepenėlės gaminamas čibatas. Batoną sulaužyti ir išdėlioti ant kepimo skardos, pabarstyti druskos, apšlakstyti česnakiniu aliejumi ir dėti į įkaitintą orkaitę 5 minutėms (naudoti grilio rėžimą). Apskrudusius batono gabaliukus pabarstyti kietuoju sūriu.

  5. Kepenėles mentele pasmulkinti (viduje turi būti kiek rausvos), dėti šaukštą jogurto, pagardinti druska ir šviežiai maltais pipirais. Keptuvę nuimti nuo ugnies.

  6. Kol kepenėlės vėsta ruošiamas karamelizuotas vynas. Į sausą keptuvę suberti cukrų, supilti vyną ir kaitinti iki vienalytės masės. Sudėti apkepti iš abiejų pusių slyvų puseles.

  7. Kepenėles sumalti virtuviniu kombainu ir paštetu aptepti čibato riekes, ant viršaus dėti karamelizuotas slyvas, skrudintus šalavijo lapelius ir viską apšlakstyti trupučiu aliejaus.

    Gero apetito!

Receptą atsiuntė Čiop Čiop
Reklama:

Komentarai (3)


Daugiau receptų