250 mililitrų | pienas |
5 vienetai | kiaušiniai (tryniai) |
300 gramų | cukrus |
2 valgomieji šaukštai | želatina |
250 gramų | grietinėlės, 35% |
400 gramų | gervuogės (arba avietės) |
1 vienetas | cinamonas (lazdelė) |
Pieną užvirinkite ir nuolat maišydami supilkite išplaktus trynius. Į masę supilkite ištirpintą želatiną, gerai išmaišykite, atvėsinkite.
Plaktą grietinėlę supilkite į atvėsusią masę. Nedideles formeles ištepkite sviestu, pripilkite į jas kremo ir 2 valandas šaldykite šaldiklyje.
Į puodą suberkite uogas, 100 cukraus, idėkite cinamono lazdelę ir pavirkite, kol užpilas sutirštės. Kremą išimkite iš formelių, apliekite uogų užpilu ir papuoškite mėtų lapeliais.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sojų paštetas
- Šokoladinis mascarpone kremas
- Pikantiškas sūris
- Rūgštynių kremas
- Citrinų kremas
- Žaliasis vištienos paštetas
- Užtepėlė su ridikėliais
- Kavos kremas
- Karamelė
- Tomo sumuštiniai
- Varškės kremas
- Kežas
- Vištų kepenėlių paštetas
- Viskio karamelė
- Vištos kepenėlių paštetas
- Kakavinis kremas
- Sūrio Fondiu gaminimas
- Grietinėlės kremas
- Aguonų kremas
- Olandiškas grietinėlės kremas
Kremas su uogomis
- Paruošimo laikas:
-
Pienas,
250 mililitrų -
Kiaušiniai, tryniai,
5 vienetai -
Cukrus,
300 gramų -
Želatina,
2 valgomieji šaukštai -
Grietinėlė, 35%,
250 gramų -
Gervuogės, arba avietės,
400 gramų -
Cinamonas, lazdelė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi. Želatiną išbrinkinkite nedideliame kiekyje vandens.
Pieną užvirinkite ir nuolat maišydami supilkite išplaktus trynius. Į masę supilkite ištirpintą želatiną, gerai išmaišykite, atvėsinkite.
Plaktą grietinėlę supilkite į atvėsusią masę. Nedideles formeles ištepkite sviestu, pripilkite į jas kremo ir 2 valandas šaldykite šaldiklyje.
Į puodą suberkite uogas, 100 cukraus, idėkite cinamono lazdelę ir pavirkite, kol užpilas sutirštės. Kremą išimkite iš formelių, apliekite uogų užpilu ir papuoškite mėtų lapeliais.
Skanaus!