
Virtas karpis
INGREDIENTAI:
1 kilogramas | karpis |
100 gramų | sviestas |
1 vienetas | morkos |
1 vienetas | svogūnai |
1 vienetas | petražolės |
1 vienetas | salierai |
1 vienetas | poras |
3 vienetai | juodieji pipirai |
1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
4 vienetai | bulvių (virtos) |
šiek tiek | pelerūnas (kietis) |
šiek tiek | čiobreliai |
šiek tiek | druska |
1 vienetas | citrinos (griežinėlis) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvalytas karpis įtrinamas druska, sumaišyta su maltais prieskoniais, dedamas į puodą nugara į viršų, užpilamas prieskoninių daržovių ir prieskonių nuoviru ir verdamas ant mažos ugnies uždengtame inde, žiūrint, kad nesukristų. Tiekiamas pašildytame pusdubenyje supjaustytas. Į žiaunas įspraudžiama petražolės šakelė ar citrinos griežinėlis. Žuvis pašlakstoma ištirpintu sviestu, apibarstoma petražolių lapeliais. Tinka su virtomis bulvėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kepta duona su įmantriu padažu
-
Naminė pica
-
Įdaryti svogūnai itališkai
-
Pomidorai su sūriu
-
Silkės pataluos vyniotinis
-
Paprikos užkandėlė su varške
-
Velykinis užkandis
-
Roksės užkandėlė
-
Aštrūs ridikėliai žiemai (nevirti ir netroškinti)
-
Sausainių krepšeliai su šokolado įdaru
-
Helovyno voriukai
-
Silkės su citrina
-
Mėsos duona
-
Tortilijų suktinukai
-
Austrės su lietuviškais obuoliais
-
Kalakutienos kepsneliai
-
Šokoladinės vynuogės
-
Šventinis kelmas
-
Klasikinis kiaulienos šašlykas
-
Žirnių ankščių užkandis
Virtas karpis
Komentarai:
7
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Karpis,
1 kilogramas -
Sviestas,
100 gramų -
Morkos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Petražolės,
1 vienetas -
Salierai,
1 vienetas -
Poras,
1 vienetas -
Juodieji pipirai,
3 vienetai -
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas -
Bulvės, virtos,
4 vienetai - Pelerūnas (kietis)
- Čiobreliai
- Druska
-
Citrinos, griežinėlis,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išvalytas karpis įtrinamas druska, sumaišyta su maltais prieskoniais, dedamas į puodą nugara į viršų, užpilamas prieskoninių daržovių ir prieskonių nuoviru ir verdamas ant mažos ugnies uždengtame inde, žiūrint, kad nesukristų. Tiekiamas pašildytame pusdubenyje supjaustytas. Į žiaunas įspraudžiama petražolės šakelė ar citrinos griežinėlis. Žuvis pašlakstoma ištirpintu sviestu, apibarstoma petražolių lapeliais. Tinka su virtomis bulvėmis.
Reklama:
Komentarai (7)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...