
1 galva | brokoliai (nedidelis, kumščio dydžio) |
15 vienetų | vynuogės (be kauliukų) |
90 gramų | kiaulės kumpis (šaltai rūkytas, plonos raikytas) |
1 vienetas | morkos (nedidelė) |
1 vienetas | obuoliai |
0.5 vieneto | citrinų sultys |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 žiupsnelis | sezamo sėklų |
1 litras | vanduo |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Daržovių ir tuno salotos
-
Salotos su lašiša ir majonezo bei jogurto padažu
-
Pupelių salotos
-
Mišrios salotos
-
Perlinių kruopų mišrainė
-
Tuno salotos su feta sūriu
-
Salotos su ančiuviais
-
Tuno salotos „vienas du trys“
-
Bulvių salotos
-
Salotos su krekeriais
-
Gardžiosios bulvių salotos
-
Mišrainė valgomam krepšelyje
-
Šparaginių pupelių ir pomidorų salotos
-
Silkė su burokėliais ir žirneliais
-
Bulvių salotos su svogūnais
-
Pupelių mišrainė su padažu
-
Sočios salotos
-
Šparaginių pupelių salotos
-
Šviežių daržovių salotos su tunu ir fetos sūriu
-
Mišrainė "Staigmena"
Salotos su brokoliais, vynuogėmis ir kumpiu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Brokoliai, nedidelis, kumščio dydžio,
1 galva -
Vynuogės, be kauliukų,
15 vienetų -
Kiaulės kumpis, šaltai rūkytas, plonos raikytas,
90 gramų -
Morkos, nedidelė,
1 vienetas -
Obuoliai,
1 vienetas -
Citrinų sultys,
0.5 vieneto -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Sezamo sėklos,
1 žiupsnelis -
Vanduo,
1 litras - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Brokolį nuplauti ir trumpam palikti šaltame vandenyje. Užvirinti vandenį. Brokolį išskirstyti nedideliais žiedynais ir užpilti verdančiu vandeniu, palikti pastovėti apie 5 min.
Burokine tarka sutarkuoti morką. Pusiau perpjauti vynuoges, jeigu didesnės, perpjauti į kelia dalis. Nedideliais kubeliais supjaustyti obuolį apšlakstyti citrinų sultimis, kad obuolys nepajuoduotų.
Viską sudėti į dubenėlį, supilti aliejų ir išmaišyti.
Kumpį suplėšyti gabaliukais ir apkepti, kol parus. Palikti atvėsti.
Iš šilto vandens išimti ir nusausinti brokolius.
Kai atvės kumpis, viską sudėti ant obuolių, vynuogių ir morkų. Išmaišyti.
Sezamo sėklas galima berti prieš išmaišant, o galima jomis papuošti porcijomis padalintas salotas dubenėliuose.
Komentarai (1)
-
mirkt
2019-04-16 19:11
uzskaitau
bent vienas, kuris atitinka aprasyma