
3 stiklinės | miltai (matavimui naudoju 250 ml stiklinę) |
0.5 stiklinės | cukrus (+2 šaukšteliai) |
125 mililitrai | vanduo |
125 mililitrai | pienas |
2 vienetai | kiaušinių trynių |
50 gramų | sviestas |
20 gramų | šlapios mielės |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska |
1 litras | saulėgrąžų aliejus (kepimui) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Obuolių spurgos be mielių
-
Trupiniuotis
-
Baltijos pyragėliai
-
Skaniosios bandelės su mėsa
-
Morkų pyragaičiai
-
Makaronų ir obuolių apkepas
-
Daniški dešrelių rageliai
-
Naminės sluoksniuotos tešlos pyragėliai
-
Mikro keksiukai
-
Pyragėliai su grybais ir mėsa
-
Amerikoniškos spurgytės
-
Grikių kruopų pyragėliai su grybais
-
Naminiai riestainiukai
-
Pyragėliai su geltonujų kivių uogiene
-
Aguoninės formelės
-
Minkšti morkų keksiukai
-
„Torketti“
-
Pynutės su sezamo sėklomis
-
Meduoliukai
-
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais
Tobulosios mielinės spurgos

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai, matavimui naudoju 250 ml stiklinę,
3 stiklinės -
Cukrus, +2 šaukšteliai,
0.5 stiklinės -
Vanduo,
125 mililitrai -
Pienas,
125 mililitrai -
Kiaušinių tryniai,
2 vienetai -
Sviestas,
50 gramų -
Šlapios mielės,
20 gramų -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Saulėgrąžų aliejus, kepimui,
1 litras - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pieną ir vandenį sumaišyti, pašildyti puode ant silpnos ugnies iki kūno temperatūros.
Mieles ištrinti indelyje su 2 arb. š. cukraus. Trinti, kol gausis skysta masė, po to supilti į pašildytą pieną su vandeniu, išmaišyti. Uždengti puodelį rankšluostėliu ir palikti šiltoje vietoje apie 15 min, kad mielės pakiltų.
Miltus, 0,5 stiklinės cukraus ir 0,5 arb. š. druskos sumaišyti dubenyje.
Sviestą išlydyti puode, palikti atvėsti. Kiaušinių trynius sumaišyti su lydytu atvėsusiu sviestu.
Iškilusias mieles sumaišyti pamažu su sviesto - trynių mase, po to po truputį įmaišome visus miltus, kai nebesimaišo šaukštu – minkome rankomis. Tešla turi būti lipni, bet tolygi, vientisa. Minkyti apie 7 min. Kai baigsite minkyti, apibarstyti tešlą miltais ir palikti kilti šiltoje vietoje ~1 h.
Pakilus tešlai – ant stalo pasibarstyti šiek tiek miltų ir miltuotomis rankomis imame po mažą tešlos gabalėlį ir iškočiojame apie 1 – 1,5 cm storio lakštą, su didesne stikline išspaudžiam rutuliukus, o su mažyte – viduriukus. Taip iškočiojame visą tešlą. Spurgų žiedelius paliekame ant miltuoto paviršiaus dar pakilti ~30 – 45 min.
Kai pakils spurgos, į puodą (ar keptuvę aukštesniais kraštais) supilti aliejų, įkaitinti ant vidutinės ugnies ir sumažinus ugnį iki silpnos – dėti spurgų žiedelius į aliejų ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
Spurgoms iškepus – dėti į lėkštę pravėsti, dar šiltas apvolioti cukruje (jei visiškai atšals – cukrus neprilips). Galima pamirkyti ir šokoladiniame glaiste ar kitame mėgstamame glaiste. Skanaus!