Tobulosios mielinės spurgos
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Spurgas pagardinkite mėgstamais pabarstukais, glajais, ar tiesiog cukrumi, ar cukraus pudra. Man asmeniškai, spurgos, padengtos cukrumi – pačios skaniausios. Receptas iš mano Spurgas pagardinkite mėgstamais pabarstukais, glajais, ar tiesiog cukrumi, ar cukraus pudra. Man asmeniškai, spurgos, padengtos cukrumi – pačios skaniausios. Receptas iš mano blogo:lithuanianintheusa.com (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
3 stiklinės miltai (matavimui naudoju 250 ml stiklinę)
0.5 stiklinės cukrus (+2 šaukšteliai)
125 mililitrai vanduo
125 mililitrai pienas
2 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų sviestas
20 gramų šlapios mielės
0.5 arbatinio šaukštelio druska
1 litras saulėgrąžų aliejus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Pieną ir vandenį sumaišyti, pašildyti puode ant silpnos ugnies iki kūno temperatūros.
2.
Mieles ištrinti indelyje su 2 arb. š. cukraus. Trinti, kol gausis skysta masė, po to supilti į pašildytą pieną su vandeniu, išmaišyti. Uždengti puodelį rankšluostėliu ir palikti šiltoje vietoje apie 15 min, kad mielės pakiltų.
3.
Miltus, 0,5 stiklinės cukraus ir 0,5 arb. š. druskos sumaišyti dubenyje.
4.
Sviestą išlydyti puode, palikti atvėsti. Kiaušinių trynius sumaišyti su lydytu atvėsusiu sviestu.
5.
Iškilusias mieles sumaišyti pamažu su sviesto - trynių mase, po to po truputį įmaišome visus miltus, kai nebesimaišo šaukštu – minkome rankomis. Tešla turi būti lipni, bet tolygi, vientisa. Minkyti apie 7 min. Kai baigsite minkyti, apibarstyti tešlą miltais ir palikti kilti šiltoje vietoje ~1 h.
6.
Pakilus tešlai – ant stalo pasibarstyti šiek tiek miltų ir miltuotomis rankomis imame po mažą tešlos gabalėlį ir iškočiojame apie 1 – 1,5 cm storio lakštą, su didesne stikline išspaudžiam rutuliukus, o su mažyte – viduriukus. Taip iškočiojame visą tešlą. Spurgų žiedelius paliekame ant miltuoto paviršiaus dar pakilti ~30 – 45 min.
7.
Kai pakils spurgos, į puodą (ar keptuvę aukštesniais kraštais) supilti aliejų, įkaitinti ant vidutinės ugnies ir sumažinus ugnį iki silpnos – dėti spurgų žiedelius į aliejų ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.
8.
Spurgoms iškepus – dėti į lėkštę pravėsti, dar šiltas apvolioti cukruje (jei visiškai atšals – cukrus neprilips). Galima pamirkyti ir šokoladiniame glaiste ar kitame mėgstamame glaiste. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Tobulosios mielinės spurgos

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Spurgas pagardinkite mėgstamais pabarstukais, glajais, ar tiesiog cukrumi, ar cukraus pudra. Man asmeniškai, spurgos, padengtos cukrumi – pačios skaniausios. Receptas iš mano ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Pieną ir vandenį sumaišyti, pašildyti puode ant silpnos ugnies iki kūno temperatūros.

  2. Mieles ištrinti indelyje su 2 arb. š. cukraus. Trinti, kol gausis skysta masė, po to supilti į pašildytą pieną su vandeniu, išmaišyti. Uždengti puodelį rankšluostėliu ir palikti šiltoje vietoje apie 15 min, kad mielės pakiltų.

  3. Miltus, 0,5 stiklinės cukraus ir 0,5 arb. š. druskos sumaišyti dubenyje.

  4. Sviestą išlydyti puode, palikti atvėsti. Kiaušinių trynius sumaišyti su lydytu atvėsusiu sviestu.

  5. Iškilusias mieles sumaišyti pamažu su sviesto - trynių mase, po to po truputį įmaišome visus miltus, kai nebesimaišo šaukštu – minkome rankomis. Tešla turi būti lipni, bet tolygi, vientisa. Minkyti apie 7 min. Kai baigsite minkyti, apibarstyti tešlą miltais ir palikti kilti šiltoje vietoje ~1 h.

  6. Pakilus tešlai – ant stalo pasibarstyti šiek tiek miltų ir miltuotomis rankomis imame po mažą tešlos gabalėlį ir iškočiojame apie 1 – 1,5 cm storio lakštą, su didesne stikline išspaudžiam rutuliukus, o su mažyte – viduriukus. Taip iškočiojame visą tešlą. Spurgų žiedelius paliekame ant miltuoto paviršiaus dar pakilti ~30 – 45 min.

  7. Kai pakils spurgos, į puodą (ar keptuvę aukštesniais kraštais) supilti aliejų, įkaitinti ant vidutinės ugnies ir sumažinus ugnį iki silpnos – dėti spurgų žiedelius į aliejų ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai paruduos.

  8. Spurgoms iškepus – dėti į lėkštę pravėsti, dar šiltas apvolioti cukruje (jei visiškai atšals – cukrus neprilips). Galima pamirkyti ir šokoladiniame glaiste ar kitame mėgstamame glaiste. Skanaus!

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų