500 mililitrų | grietinėlės, 35% |
400 gramų | karamelizuotas kondensuotas pienas |
250 mililitrų | pienas |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Šokoladiniai ledai
- Plakti ledai
- Greiti braškiniai ledai
- Šviežūs uogų ledai
- Naminiai karameliniai ledai
- Ledų desertas su „m&m“
- Naminiai ledai su riešutais
- Abrikosų šerbetas
- Citrinų šerbetas
- Gardūs braškiniai ledai
- Grietinėlės ledai su vanile
- Braškių ledai
- Ledų tortas
- Arbūzų šerbetas
- Mango ledai
- Ledų desertas
- Šokoladiniai ir apelsininiai naminiai ledai
- Ledai vafliuose
- Kava su ledais
- Ananasų ir kokosų ledai su karamelizuotais čili pipirais
Naminiai karameliniai ledai
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Grietinėlė, 35%,
500 mililitrų -
Karamelizuotas kondensuotas pienas,
400 gramų -
Pienas,
250 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į prikaistuvį supilame pieną ir grietinėlę. Kaitiname, kol užverda.
Kol pienas kaista pasiruošiame ledinio vandens vonelę – į didelį indą įpilame šalto vandens su ledukais.
Kai pienas užverda nukeliame nuo ugnies ir sumaišome su 300 g karamelizuoto pieno. Maišome tol, kol karamelė visiškai ištirpsta. Tada puodą dedame į ledinio vandens vonelę ir paliekame, kol ledų masė visiškai atvėsta. Ledų masę supilame į formą, kurioje šaldysite ledus, dedame į šaldiklį. 2-3 valandų laikotarpyje ledus pamaišome šakute kas pusvalandį, tam, kad ledai tolygiai sustengtų.
Kai ledai sustengsta, likusią karamelę pakaitiname mikrobangėje, kad suskystėtų ir užpilame and ledų viršaus. Dedame į šaldiklį sustengti. Skanaus!