Naminiai karameliniai ledai
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min
Autorius apie receptą: Vienintelis patarimas prieš gaminant ledus – karamelizuotas pienas turėtų būti kambario temperatūros, tuomet jis greičiau ištirps sumaišius su grietinėle ir pienu. Vienintelis patarimas prieš gaminant ledus – karamelizuotas pienas turėtų būti kambario temperatūros, tuomet jis greičiau ištirps sumaišius su grietinėle ir pienu. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 mililitrų grietinėlės, 35%
400 gramų karamelizuotas kondensuotas pienas
250 mililitrų pienas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
1.
Į prikaistuvį supilame pieną ir grietinėlę. Kaitiname, kol užverda.
2.
Kol pienas kaista pasiruošiame ledinio vandens vonelę – į didelį indą įpilame šalto vandens su ledukais.
3.
Kai pienas užverda nukeliame nuo ugnies ir sumaišome su 300 g karamelizuoto pieno. Maišome tol, kol karamelė visiškai ištirpsta. Tada puodą dedame į ledinio vandens vonelę ir paliekame, kol ledų masė visiškai atvėsta. Ledų masę supilame į formą, kurioje šaldysite ledus, dedame į šaldiklį. 2-3 valandų laikotarpyje ledus pamaišome šakute kas pusvalandį, tam, kad ledai tolygiai sustengtų.
4.
Kai ledai sustengsta, likusią karamelę pakaitiname mikrobangėje, kad suskystėtų ir užpilame and ledų viršaus. Dedame į šaldiklį sustengti. Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Naminiai karameliniai ledai

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Vienintelis patarimas prieš gaminant ledus – karamelizuotas pienas turėtų būti kambario temperatūros, tuomet jis greičiau ištirps sumaišius su grietinėle ir pienu. ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Į prikaistuvį supilame pieną ir grietinėlę. Kaitiname, kol užverda.

  2. Kol pienas kaista pasiruošiame ledinio vandens vonelę – į didelį indą įpilame šalto vandens su ledukais.

  3. Kai pienas užverda nukeliame nuo ugnies ir sumaišome su 300 g karamelizuoto pieno. Maišome tol, kol karamelė visiškai ištirpsta. Tada puodą dedame į ledinio vandens vonelę ir paliekame, kol ledų masė visiškai atvėsta. Ledų masę supilame į formą, kurioje šaldysite ledus, dedame į šaldiklį. 2-3 valandų laikotarpyje ledus pamaišome šakute kas pusvalandį, tam, kad ledai tolygiai sustengtų.

  4. Kai ledai sustengsta, likusią karamelę pakaitiname mikrobangėje, kad suskystėtų ir užpilame and ledų viršaus. Dedame į šaldiklį sustengti. Skanaus!

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų