Braškiniai ledai
AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Kadangi sode iš po vešlių žalių lapų jau raudonuoja braškės, neatsispyriau pagundai pasidaryti braškinius ledus! Kadangi sode iš po vešlių žalių lapų jau raudonuoja braškės, neatsispyriau pagundai pasidaryti braškinius ledus! Jurgitos receptai
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų braškės
300 mililitrų grietinėlės, 35%
150 gramų cukrus
150 mililitrų grietinėlės
3 vienetai kiaušinių trynių
1 arbatinis šaukštelis citrinų sultys
0.5 arbatinio šaukštelio vanilinis cukrus
1 žiupsnelis druska
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Braškes, 35 gr. cukraus ir citrinos sultis dedame į blenderį ir 2-3 paspaudimais susmulkiname taip, kad liktų maži braškių gabaliukai (jei jų nenorite - suplakite iki vientisos tyrelės). Pastatome į šaldytuvą.
2.
Į puodą pilame pusę grietinėlės 35-36 %, visą grietinėlę 10-12 %, likusį cukrų ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus.
3.
Tuomet paliekame 10-15 min. atvėsti arba tiesiog kelias minutes intensyviai pamaišykite ir mišinys pakankamai atvės.
4.
Dubenyje išplakame trynius (apie 2 min.)
5.
Šiltą grietinėlės/cukraus mišinį po truputį pilame į išplaktus trynius nuolat maišydmi.
6.
Tuomet kiaušinių/grietinėlės mišinį pilame atgal į puodą, ir ant vidutinės ugnies nuolat nuo dugno maišydami kaitiname apie 10-12 min., kol masė pradės tirštėti (mano buvo kiek tirštesnė, nei kisielius).
7.
Į gilų dubenį supilame likusią pusę grietinėlės. Per sietelį į ją pilame karštą mišinį, išmaišome. Beriame vanilinį cukrų. Dedame braškes.
8.
Viską išmaišome iki vientisos masės ir statome į šaldytuvą visiškai atvėsti (kai sudėjau šaltas braškes, mano ledų masė buvo pakankamai atvėsusi, tad iš karto stačiau į šaldytuvą).
9.
Kai šaldytuve atvėsta - statome su tuo pačiu dubeniu į šaldymo kamerą.
10.
Po 2 val. išplakame ledus mikseriu. Vėl šaldome 2 val. kameroje.
11.
Tuomet dar kartą išplakame mikseriu. Dabar supilame viską į indą, kuriame šaldysime ledus ir paliekame sustingti (geriaus per naktį). Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Braškiniai ledai

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Kadangi sode iš po vešlių žalių lapų jau raudonuoja braškės, neatsispyriau pagundai pasidaryti braškinius ledus! Jurgitos receptai
Gaminimo eiga:
  1. Braškes, 35 gr. cukraus ir citrinos sultis dedame į blenderį ir 2-3 paspaudimais susmulkiname taip, kad liktų maži braškių gabaliukai (jei jų nenorite - suplakite iki vientisos tyrelės). Pastatome į šaldytuvą.

  2. Į puodą pilame pusę grietinėlės 35-36 %, visą grietinėlę 10-12 %, likusį cukrų ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus.

  3. Tuomet paliekame 10-15 min. atvėsti arba tiesiog kelias minutes intensyviai pamaišykite ir mišinys pakankamai atvės.

  4. Dubenyje išplakame trynius (apie 2 min.)

  5. Šiltą grietinėlės/cukraus mišinį po truputį pilame į išplaktus trynius nuolat maišydmi.

  6. Tuomet kiaušinių/grietinėlės mišinį pilame atgal į puodą, ir ant vidutinės ugnies nuolat nuo dugno maišydami kaitiname apie 10-12 min., kol masė pradės tirštėti (mano buvo kiek tirštesnė, nei kisielius).

  7. Į gilų dubenį supilame likusią pusę grietinėlės. Per sietelį į ją pilame karštą mišinį, išmaišome. Beriame vanilinį cukrų. Dedame braškes.

  8. Viską išmaišome iki vientisos masės ir statome į šaldytuvą visiškai atvėsti (kai sudėjau šaltas braškes, mano ledų masė buvo pakankamai atvėsusi, tad iš karto stačiau į šaldytuvą).

  9. Kai šaldytuve atvėsta - statome su tuo pačiu dubeniu į šaldymo kamerą.

  10. Po 2 val. išplakame ledus mikseriu. Vėl šaldome 2 val. kameroje.

  11. Tuomet dar kartą išplakame mikseriu. Dabar supilame viską į indą, kuriame šaldysime ledus ir paliekame sustingti (geriaus per naktį). Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgitos receptai
Reklama:

Komentarai (3)


  • Vika 2016-06-16 16:42

    Niam niam


Daugiau receptų