
500 mililitrų | grietinėlės, 35% |
450 gramų | braškės (šaldytų ar šviežių) |
397 gramai | kondensuotas pienas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Abrikosų šerbetas
-
Šokoladiniai ledai
-
Vaniliniai ledai su įcukrintais vaisiais
-
Kokteilis su datulėmis
-
Ledai ant pagaliuko
-
Kisielinis desertas
-
Šokoladiniai kavos ledai
-
Ledų tortas
-
Gervuogių ir miško uogų ledai
-
Ananasų ir kokosų ledai su karamelizuotais čili pipirais
-
Naminiai ledai su braškėmis
-
Šokoladiniai ir apelsininiai naminiai ledai
-
Grietinėlės ledai su vanile
-
Greiti braškiniai ledai
-
Manekenes ledai
-
Kaimiški ledai
-
Ledų tortas su šokolado batonėliais
-
Kavos ir ledų desertas
-
Ledų desertas
-
Ledai su migdolais
Braškiniai kondensuoto pieno ledai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 5
-
Grietinėlė, 35%,
500 mililitrų -
Braškės, šaldytų ar šviežių,
450 gramų -
Kondensuotas pienas,
397 gramai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Jei naudosite šaldytas braškes, tuomet jas atitirpdinkite ir nuvarvinkite skystį.
Į didelį indą supilame grietinėlę ir kondensuotą pieną. Plakame elektriniu mikseriu, kol masė sutirštėja. Tik neperplakite grietinėlės, kad nesušoktų į gabalėlius. Išplaka grietinėlė turi nekristi nuo mikserio šluotelių, tad pabaigoje plakimo vis patikrinkite grietinėlės standumą.
Braškes sutriname blenderiu arba šakute.
Su šaukštu į grietinėlės masę lėtai įmaišome braškių tyrę. Masę supilame į formą, kurioje šaldysite ledus. Aš naudojau metalinę pailgą formą aukštais kraštais. Jei norite ant viršaus galite uždėti braškių gabalėlių. Ledus dedame į šaldiklį ir šaldome pernakt. Galite ledus skanauti ir po 3-4 h, tik tuomet jie dar bus kiek minkštoki. Ledus galite šaldyti ir atskirose, nedidelėse formelėse, taip jie greičiau sustengs. Braškių tyrę galite tik vos vos sumaišyti su grietinėlės mase, tuomet, kai ledai sustengs, gausite gražias braškių tyrės linijas.