Braškiniai kondensuoto pieno ledai
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 20 min
Autorius apie receptą: Šiems braškiniams ledams pagaminti man prireikė tik 3 ingredientų! O skonis – skanumėlis. Kadangi dabar pats braškių metas, tad su šviežiomis braškėmis ledai gaunasi super Šiems braškiniams ledams pagaminti man prireikė tik 3 ingredientų! O skonis – skanumėlis. Kadangi dabar pats braškių metas, tad su šviežiomis braškėmis ledai gaunasi super skanūs. Be to, ledus pagaminsite labai greitai, beliks tik sulaukti, kada sustings. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
500 mililitrų grietinėlės, 35%
450 gramų braškės (šaldytų ar šviežių)
397 gramai kondensuotas pienas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min
1.
Jei naudosite šaldytas braškes, tuomet jas atitirpdinkite ir nuvarvinkite skystį.
2.
Į didelį indą supilame grietinėlę ir kondensuotą pieną. Plakame elektriniu mikseriu, kol masė sutirštėja. Tik neperplakite grietinėlės, kad nesušoktų į gabalėlius. Išplaka grietinėlė turi nekristi nuo mikserio šluotelių, tad pabaigoje plakimo vis patikrinkite grietinėlės standumą.
3.
Braškes sutriname blenderiu arba šakute.
4.
Su šaukštu į grietinėlės masę lėtai įmaišome braškių tyrę. Masę supilame į formą, kurioje šaldysite ledus. Aš naudojau metalinę pailgą formą aukštais kraštais. Jei norite ant viršaus galite uždėti braškių gabalėlių. Ledus dedame į šaldiklį ir šaldome pernakt. Galite ledus skanauti ir po 3-4 h, tik tuomet jie dar bus kiek minkštoki. Ledus galite šaldyti ir atskirose, nedidelėse formelėse, taip jie greičiau sustengs. Braškių tyrę galite tik vos vos sumaišyti su grietinėlės mase, tuomet, kai ledai sustengs, gausite gražias braškių tyrės linijas.

Populiariausi receptai šią savaitę

Braškiniai kondensuoto pieno ledai

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:
Autoriaus žodis: Šiems braškiniams ledams pagaminti man prireikė tik 3 ingredientų! O skonis – skanumėlis. Kadangi dabar pats braškių metas, tad su šviežiomis braškėmis ledai gaunasi super ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Jei naudosite šaldytas braškes, tuomet jas atitirpdinkite ir nuvarvinkite skystį.

  2. Į didelį indą supilame grietinėlę ir kondensuotą pieną. Plakame elektriniu mikseriu, kol masė sutirštėja. Tik neperplakite grietinėlės, kad nesušoktų į gabalėlius. Išplaka grietinėlė turi nekristi nuo mikserio šluotelių, tad pabaigoje plakimo vis patikrinkite grietinėlės standumą.

  3. Braškes sutriname blenderiu arba šakute.

  4. Su šaukštu į grietinėlės masę lėtai įmaišome braškių tyrę. Masę supilame į formą, kurioje šaldysite ledus. Aš naudojau metalinę pailgą formą aukštais kraštais. Jei norite ant viršaus galite uždėti braškių gabalėlių. Ledus dedame į šaldiklį ir šaldome pernakt. Galite ledus skanauti ir po 3-4 h, tik tuomet jie dar bus kiek minkštoki. Ledus galite šaldyti ir atskirose, nedidelėse formelėse, taip jie greičiau sustengs. Braškių tyrę galite tik vos vos sumaišyti su grietinėlės mase, tuomet, kai ledai sustengs, gausite gražias braškių tyrės linijas.

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų