Nuvalyti baravykai nuplaunami, stambesni — supjaustomi ir 5 min. pavirinami pasūdytame vandenyje. Vėliau išgriebiami, pavoliojami miltuose ir kepinami svieste ar taukuose, kol gražiai parusvėja. Į grybus sukrečiami susmulkinti, pakepinti svogūnai. Viskas užpilama grietine ir kaitinama, kad užvirtų.
Apvirtus baravykus galima suvilgyti išplaktame kiaušinyje, pavolioti džiūvėsėliuose ir apkepti svieste. Vėliau dėti į orkaitę ir dar šiek tiek pakaitinti. Tiekiami užpilti sviestu su virtomis bulvėmis arba bulvių koše.

Kepti baravykai
INGREDIENTAI:
500 gramų | baravykai |
0.5 stiklinės | kvietiniai miltai |
1.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
0.5 stiklinės | grietinė |
šiek tiek | druska |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Velykiniai viščiukai
-
Tortilijos su kumpeliu
-
Spurgos iš varškės
-
Pievagrybiai kepti su česnaku
-
Šventinė užkandėlė "Bokšteliai"
-
Suši su lašiša
-
Silkė su salotomis
-
Meilės pica su Spelta
-
Briuselio kopūstų ir kumpio šašlykai
-
Pikantiškos morkytės
-
Kalmarų žiedai alaus tešloje
-
Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“
-
Kiaušiniai su varškės padažu
-
Pyragėliai su žuvimi
-
Jautienos "Fajitas" / Fajitas de res
-
Tradicinė silkė
-
Sumuštiniai su sūriu
-
Užkandėlės su tunu šventiniam stalui
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Duona su įdaru
Kepti baravykai
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
-
Baravykai,
500 gramų -
Kvietiniai miltai,
0.5 stiklinės -
Sviestas,
1.5 valgomojo šaukšto -
Grietinė,
0.5 stiklinės - Druska
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nuvalyti baravykai nuplaunami, stambesni — supjaustomi ir 5 min. pavirinami pasūdytame vandenyje. Vėliau išgriebiami, pavoliojami miltuose ir kepinami svieste ar taukuose, kol gražiai parusvėja. Į grybus sukrečiami susmulkinti, pakepinti svogūnai. Viskas užpilama grietine ir kaitinama, kad užvirtų.
Apvirtus baravykus galima suvilgyti išplaktame kiaušinyje, pavolioti džiūvėsėliuose ir apkepti svieste. Vėliau dėti į orkaitę ir dar šiek tiek pakaitinti. Tiekiami užpilti sviestu su virtomis bulvėmis arba bulvių koše.
Reklama:
Komentarai (6)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...