3 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | miltai |
200 gramų | cukrus |
1 žiupsnelis | druska |
150 gramų | sviestas |
200 gramų | varškė |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keksiukai su "Karvutės" saldainiais
- Marmuriniai kavos keksiukai
- Saldieji keksiukai
- Keksas su razinomis
- Geriausias citrininis keksas
- Kapučininiai keksiukai
- Šokoladiniai cukinijų keksiukai
- Braziliškas keksas
- Morkų keksiukai
- Dvispalvis keksas su šokoladu
- Imbieriniai keksiukai
- Šokoladinis keksas su kriaušėmis
- Minkšti morkų keksiukai
- Šokoladiniai keksiukai
- Didysis kriaušių pyragas
- Citrininiai keksiukai
- Bananų keksiukai
- Obuolių keksas
- Spelkeksas
- Keksai su morkomis
Keksiukai su varškės sūriu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Miltai,
200 gramų -
Cukrus,
200 gramų -
Druska,
1 žiupsnelis -
Sviestas,
150 gramų -
Varškė,
200 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Sviestą ištirpiname ir atvėsiname.
Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi ir druska.
Varškės sūrį pertriname per sietelį arba sutriname su trintuve, kad gautųsi vientisa masė ir neliktų gumulėlių. Varškės sūrį sukrečiame į kiaušinių dubenį, supilame tirpintą sviestą ir gerai išmaišome.
Kepimo miltelius sumaišome su miltais. Suberiame juos i varškės sūrio masę ir išmaišome, bet nepersistengiame, nes keksiukai to nemėgsta.
Paskirstome tešlą į keksiukų formeles. Kepame 180 ° C temp. orkaitėje apie 20 min., kol keksiukai gražiai pageltonuos.