| 200 gramų | miltai | 
| 180 gramų | sviestas | 
| 70 gramų | cukrus | 
| 100 mililitrų | pienas | 
| 50 gramų | aliejaus | 
| 2 vienetai | kiaušiniai | 
| 1.5 valgomojo šaukšto | uogienė ( (pvz. agrastų, juodųjų serbentų) ) | 
| 1 valgomasis šaukštas | kakava | 
| 1 pakelis | šokoladas (juodas) | 
| 2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai | 
| 1 arbatinis šaukštelis | kava (tirpi) | 
| 1 pakelis | vanilinis cukrus | 
Išėjo 17 nemažų keksiukų.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- 
                
                                        
                                    
                Avižiniai moliūgų keksiukai
             - 
                
                                        
                                    
                Keksiukai su varškės sūriu
             - 
                
                                        
                                    
                Moliūgų keksas su riešutais
             - 
                
                                        
                                    
                Šokoladiniai keksiukai
             - 
                
                                        
                                    
                Ypatingasis keksas
             - 
                
                                        
                                    
                Citrininiai keksiukai
             - 
                
                                        
                                    
                Keksiukai su juodaisiais serbentais
             - 
                
                                        
                                    
                Citrininis riešutinis keksas
             - 
                
                                        
                                    
                Jogurtinis keksas su raudonųjų arba juodųjų serbentų kremu
             - 
                
                                        
                                    
                Keksiukai su avietėmis
             - 
                
                                        
                                    
                Spanguolių keksiukai
             - 
                
                                        
                                    
                Šokoladinis keksas
             - 
                
                                        
                                    
                Bananiniai keksiukai su grietinėlės likerio kremu
             - 
                
                                        
                                    
                Dribsnių keksiukai
             - 
                
                                        
                                    
                Fantastika
             - 
                
                                        
                                    
                Keksiukai su uogomis
             - 
                
                                        
                                    
                Keksai su morkomis
             - 
                
                                        
                                    
                Varškės keksas
             - 
                
                                        
                                    
                Varškės keksas
             - 
                
                                        
                                    
                Šokoladinis keksas
             
Keksiukai – saldukai
                        akcijas
                    - Paruošimo laikas:
 - Porcijų skaičius: 17
 
- 
                                                            
                                                            Miltai, 
200 gramų  - 
                                                            
                                                            Sviestas, 
180 gramų  - 
                                                            
                                                            Cukrus, 
70 gramų  - 
                                                            
                                                            Pienas, 
100 mililitrų  - 
                                                            
                                                            Aliejus, 
50 gramų  - 
                                                            
                                                            Kiaušiniai, 
2 vienetai  - 
                                                            
                                                            Uogienė,  (pvz. agrastų, juodųjų serbentų) , 
1.5 valgomojo šaukšto  - 
                                                            
                                                            Kakava, 
1 valgomasis šaukštas  - 
                                                            
                                                            Šokoladas, juodas, 
1 pakelis  - 
                                                            
                                                            Kepimo milteliai, 
2 arbatiniai šaukšteliai  - 
                                                            
                                                            Kava, tirpi, 
1 arbatinis šaukštelis  - 
                                                            
                                                            Vanilinis cukrus, 
1 pakelis  - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
 
Miltus persijoti per sietelį, juos sumaišyti su kepimo milteliais, kakavos milteliais, tirpia kava ir vaniliniu cukrumi.
Atskirai baltymus išplakti su cukrumu – šią masę sudėti pačioje pabaigoje – prieš paskutinį išmaišymą ir tešlos sudėliojimą į formele.
Sviestą atšildyti iki kambario temperatūros.
Į kitą indą su sviestu įmušti kiaušinių trynius, įpilti aiejų ir išplakti. Įpilti pieną ir vėl išplakti.
Tada viską sdėti į vieną indą, supilti ištirpintą šokoladą ir vėl gerai išmaišyti.
Čia laikas sudėti išplatus baltymus. Tešla turi būti puri ir tirštoka. Ją sudėti į silikonines formeles (geriau negu į popierines, nes jos nuo drėgmės gali prarasti išvaizdą – atrodys, kaip šlapios).
Tešlą į formeles dėti po trupučiuką, kad į keksiuko viduriuką tilptų įdėti uogienės.
Kepti iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. Keksiukų viršus turi suaižėti.
Išėjo 17 nemažų keksiukų.
Skanaus.
