
200 gramų | sviestas | |
225 gramai | cukrus | |
280 mililitrų | „dansukker“ auksaspalvis sirupas | |
1 vienetas | kiaušiniai | |
1 arbatinis šaukštelis | gvazdikėliai (malti) | |
1 arbatinis šaukštelis | imbieras (maltas) | |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas | |
1.5 arbatinio šaukštelio | soda (valgomoji) | |
480 gramų | kvietiniai miltai | |
Glajui: | ||
240 gramų | „dansukker“ cukraus milteliai (arba „Dansukker“ šokolado skonio cukraus miltelių ) | |
1 valgomasis šaukštas | kiaušiniai ((baltymas)) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Bananinis tortas-pyragas
-
Nekeptas meduolių pyragas
-
Karamelizuotos kriaušės su rikotos sūrio padažu
-
Vaisių desertas
-
Migdolinė tarta
-
Citrinų pudingas
-
Džiovintų vaisių saldainukai
-
Lemon posset
-
Ledai ant pagaliuko
-
Braškių pienas
-
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
-
Arbūzų šerbetas
-
Bananų desertas
-
Mini pavlovos
-
Spurgytės su kremu
-
Kokosiniai rutuliukai
-
Grietinėlės ledai su vanile
-
Pyragėliai einant į svečius
-
Pieniški saldainiai
-
Tiramisu
Kalėdiniai imbieriniai meduoliai

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 15
-
Sviestas,
200 gramų -
Cukrus,
225 gramai -
„Dansukker“ auksaspalvis sirupas,
280 mililitrų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Gvazdikėliai, malti,
1 arbatinis šaukštelis -
Imbieras, maltas,
1 arbatinis šaukštelis -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Soda, valgomoji,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Kvietiniai miltai,
480 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
„Dansukker“ cukraus milteliai, arba „Dansukker“ šokolado skonio cukraus miltelių ,
240 gramų -
Kiaušiniai, (baltymas),
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Praleiskite puikų laiką su vaikais kepdami žavius meduolius, kuriais galėsite papuošti ir savo kalėdinę eglutę! Naudokite įvairias formas, kurių galite parsisiųsti čia, ar pasiruoškite savo formas. Iškepę meduolius, kvieskite vaikus glajumi dekoruoti meduolių!
Ištirpinkite sviestą, cukrų ir sirupą. Palikite mišinį atvėsti. Į atvėsusį mišinį įmaišykite plaktą kiaušinį, prieskonius ir sodą. Suberkite miltus ir palikite per naktį. Iškočiokite tešlą ir formelėmis išspauskite meduolius. Kepkite apie 8 minutes 200 °C temperatūroje.
Sudėkite visas glajaus sudedamąsias galis į dubenį ir plakite elektriniu plaktuvu, kol mase taps vientisa ir standi. Glajumi dekoruokite meduolius.
Komentarai (3)
-
Vaikų šefė
2014-12-07 09:58
Atrodo labai gražiai,jaukiai,skaniai. Reiktų pabandyti iškepti savo kavinukėje.