200 gramų | krabų lazdelės (arba krabų mėsa) |
1 pundelis | petražolės |
4 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | kalmarai |
šiek tiek | majonezas |
30 gramų | krevetės |
80 gramų | raudonųjų ikrų |
1 sluoksnis - kalmarai (aptepti plonu sluoksniu majonezo)
2 sluoksnis - petražolės
3 sluoksnis - kiaušinių baltymai (aptepti plonu sluoksniu majonezo)
4 sluoksnis - kiaušinių tryniai
5 sluoksnis - ikrai.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Karštos kukurūzų salotos
- Salotos
- Mišrainė "Meilė"
- Makaronai su baklažanais
- Mišrainė "Kalėdinis vainikas''
- Grybų salotos su bulvėmis
- Makaronų salotos
- Moliūgo salotos
- Kumpio mišrainė
- Jautienos salotos
- Salotos su tunu
- Valentino salotos
- Sluoksniuotos salotos
- Balta (lietuviška) mišrainė kitaip
- Šilta mišrainė
- Sočioji mišrainė
- Kalmarų ir graikinių riešutų salotos
- Porų mišrainė su obuoliais
- Žirnelių salotos su kumpiu
- Pagerintos graikiškos salotos
Jūros gėrybių salotos
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Krabų lazdelės, arba krabų mėsa,
200 gramų -
Petražolės,
1 pundelis -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Kalmarai,
200 gramų - Majonezas
-
Krevetės,
30 gramų -
raudonieji ikrai,
80 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius išvirti, atšaldyti ir nulupti. Baltymus atskirti nuo trynių. Trynius ir baltymus susmulkinti. Petražoles susmulkinti.
Kalmarus išvirti (virti ne ilgiau 7 minučių!), supjaustyti mažais kubeliais.
Krevetes išvirti pasūdytame vandenyje (2 - 3 minutes). Išimti iš vandens.
Sluoksniuoti širdies formos salotas:
1 sluoksnis - kalmarai (aptepti plonu sluoksniu majonezo)
2 sluoksnis - petražolės
3 sluoksnis - kiaušinių baltymai (aptepti plonu sluoksniu majonezo)
4 sluoksnis - kiaušinių tryniai
5 sluoksnis - ikrai.Salotų kraštus papuošti krevetėmis. Salotas 1 - 2 valandoms padėti į šaldytuvą.
Skanaus.
Komentarai (5)
-
Astux
2014-11-03 22:14
Krabukus jau paciom susigalvot kur det :)As dedu po baltymu ir majonezo :)
-
Zivile
2014-06-24 23:25
Sveiki, o kur dingo krabu lazdeles? Kuriame sluoksnyje jos turetu buti? ;)