
1 kilogramas | karpis |
1.2 litro | vanduo |
2 vienetai | morkos |
šiek tiek | petražolės |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | salierai |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
3 vienetai | kvapieji pipirai |
Žuvis nuplaunama, išimami viduriai. Iš žuvies liekanų, prieskoninių daržovių ir prieskonių išverdamas sultinys. Žalia žuvis supjaustoma 2 cm pločio gabalais. Stambieji gabalai paliekami, o gabalai prie galvos ir uodegos paimami įdarui. Likusi filė, piene išmirkytas batonas, virti džiovinti grybai sumalama. Į masę sudedama nuo virtų žuvies liekanų filė, įmušamas kiaušinis, suberiamos manų kruopos, įpilama pieno. Viskas gerai išsukama. Įdaro prikemšama gabalų ertmė (šonai nulyginami). Žuvis sudedama ant grotelių į puodą, užpilama šiltu sultiniu ir verdama ant silpnos ugnies apie 30 min. Atšaldyta sultinyje žuvis atsargiai perkeliama į pailgą pusdubenį. Prieš tiekiant ją galima puošti drebučiais, virtomis daržovėmis ir virtų kiaušinių griežinėliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vaisių vėrinukai
-
Įdaryti pomidorai šventiniam stalui
-
Karališkos krevetės paprastai
-
Silkė su obuolių ir garstyčių pagardu
-
ZIGMO lašišos suktinukai su rikotos įdaru
-
Karališkas užkandis prie degtinės
-
Sumuštiniai su lašiša
-
Sūrio sausainiai
-
Įdaryti vištiena pomidorai
-
Įdarytos bulvės
-
Vytinta kiaulienos nugarinė
-
Cukinijos pusžiedžiai tešloje
-
Lašišos paštetas su žirneliais ir olandišku padažu
-
Vaisių buketas
-
Šulinėliai su žandenomis
-
Skrudintos alyvuogės
-
Pyragėliai su vištienos įdaru
-
Sūdytos lašišos receptas
-
Pica
-
Vištienos file užkandis
Įdarytas karpis

-
Karpis,
1 kilogramas -
Vanduo,
1 ir 1/5 litro -
Morkos,
2 vienetai - Petražolės
-
Svogūnai,
1 vienetas - Salierai
-
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Kvapieji pipirai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: žuvies filė, svogūnas, 30 g riebalų, šaukštas manų kruopų, šaukštelis džiovintų baravykų, riekelė batono, pusė stiklinės pieno, kiaušinis, truputis druskos, maltų pipirų.
Žuvis nuplaunama, išimami viduriai. Iš žuvies liekanų, prieskoninių daržovių ir prieskonių išverdamas sultinys. Žalia žuvis supjaustoma 2 cm pločio gabalais. Stambieji gabalai paliekami, o gabalai prie galvos ir uodegos paimami įdarui. Likusi filė, piene išmirkytas batonas, virti džiovinti grybai sumalama. Į masę sudedama nuo virtų žuvies liekanų filė, įmušamas kiaušinis, suberiamos manų kruopos, įpilama pieno. Viskas gerai išsukama. Įdaro prikemšama gabalų ertmė (šonai nulyginami). Žuvis sudedama ant grotelių į puodą, užpilama šiltu sultiniu ir verdama ant silpnos ugnies apie 30 min. Atšaldyta sultinyje žuvis atsargiai perkeliama į pailgą pusdubenį. Prieš tiekiant ją galima puošti drebučiais, virtomis daržovėmis ir virtų kiaušinių griežinėliais.