1 kilogramas | karpis |
1.2 litro | vanduo |
2 vienetai | morkos |
šiek tiek | petražolės |
1 vienetas | svogūnai |
šiek tiek | salierai |
2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
3 vienetai | kvapieji pipirai |
Žuvis nuplaunama, išimami viduriai. Iš žuvies liekanų, prieskoninių daržovių ir prieskonių išverdamas sultinys. Žalia žuvis supjaustoma 2 cm pločio gabalais. Stambieji gabalai paliekami, o gabalai prie galvos ir uodegos paimami įdarui. Likusi filė, piene išmirkytas batonas, virti džiovinti grybai sumalama. Į masę sudedama nuo virtų žuvies liekanų filė, įmušamas kiaušinis, suberiamos manų kruopos, įpilama pieno. Viskas gerai išsukama. Įdaro prikemšama gabalų ertmė (šonai nulyginami). Žuvis sudedama ant grotelių į puodą, užpilama šiltu sultiniu ir verdama ant silpnos ugnies apie 30 min. Atšaldyta sultinyje žuvis atsargiai perkeliama į pailgą pusdubenį. Prieš tiekiant ją galima puošti drebučiais, virtomis daržovėmis ir virtų kiaušinių griežinėliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pikantiški krepšeliai su ikrais
- Įdarytas pomidoras
- Sumuštinis "Ara"
- Triušienos kepenėlių keksiukai
- Egzotiškos Tortilijos
- Karališka kiaušinienė su pomidorais
- Silkė pataluose
- Keptos duonos užkandis prie alaus
- Aštrus krevečių užkandis
- Apkepėlė "Spalvotas ruduo"
- Užkandėlės su tunu šventiniam stalui
- Įdaryti kiaušiniai
- Spalvingi iešmeliai
- Pyragėliai su vištiena ir grybais
- Kalmarų žiedai alaus tešloje
- Žuvies vyniotinis drebučiuose
- Antienos filė su traškučiais ir ožkos pieno sūriu
- Krepšeliai su grūdėta varške ir persikais
- Bulvių kamuoliukai
- Šventinis kelmas
Įdarytas karpis
-
Karpis,
1 kilogramas -
Vanduo,
1 ir 1/5 litro -
Morkos,
2 vienetai - Petražolės
-
Svogūnai,
1 vienetas - Salierai
-
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Kvapieji pipirai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: žuvies filė, svogūnas, 30 g riebalų, šaukštas manų kruopų, šaukštelis džiovintų baravykų, riekelė batono, pusė stiklinės pieno, kiaušinis, truputis druskos, maltų pipirų.
Žuvis nuplaunama, išimami viduriai. Iš žuvies liekanų, prieskoninių daržovių ir prieskonių išverdamas sultinys. Žalia žuvis supjaustoma 2 cm pločio gabalais. Stambieji gabalai paliekami, o gabalai prie galvos ir uodegos paimami įdarui. Likusi filė, piene išmirkytas batonas, virti džiovinti grybai sumalama. Į masę sudedama nuo virtų žuvies liekanų filė, įmušamas kiaušinis, suberiamos manų kruopos, įpilama pieno. Viskas gerai išsukama. Įdaro prikemšama gabalų ertmė (šonai nulyginami). Žuvis sudedama ant grotelių į puodą, užpilama šiltu sultiniu ir verdama ant silpnos ugnies apie 30 min. Atšaldyta sultinyje žuvis atsargiai perkeliama į pailgą pusdubenį. Prieš tiekiant ją galima puošti drebučiais, virtomis daržovėmis ir virtų kiaušinių griežinėliais.