| 1 kilogramas | karpis |
| 1.2 litro | vanduo |
| 2 vienetai | morkos |
| šiek tiek | petražolės |
| 1 vienetas | svogūnai |
| šiek tiek | salierai |
| 2 vienetai | lauro lapų (lapeliai) |
| 3 vienetai | kvapieji pipirai |
Žuvis nuplaunama, išimami viduriai. Iš žuvies liekanų, prieskoninių daržovių ir prieskonių išverdamas sultinys. Žalia žuvis supjaustoma 2 cm pločio gabalais. Stambieji gabalai paliekami, o gabalai prie galvos ir uodegos paimami įdarui. Likusi filė, piene išmirkytas batonas, virti džiovinti grybai sumalama. Į masę sudedama nuo virtų žuvies liekanų filė, įmušamas kiaušinis, suberiamos manų kruopos, įpilama pieno. Viskas gerai išsukama. Įdaro prikemšama gabalų ertmė (šonai nulyginami). Žuvis sudedama ant grotelių į puodą, užpilama šiltu sultiniu ir verdama ant silpnos ugnies apie 30 min. Atšaldyta sultinyje žuvis atsargiai perkeliama į pailgą pusdubenį. Prieš tiekiant ją galima puošti drebučiais, virtomis daržovėmis ir virtų kiaušinių griežinėliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kumpio salotos krepšeliuose
-
Šventinė kiaušinių užkandėlė
-
Žalumynų indeliai su krevetėmis
-
Daržovių puokštė
-
Kesadilijos su kumpiu ir daržovėmis
-
Voriuko formos kiaušiniai
-
Picos - ricos
-
Benedikto kiaušiniai su ZIGMO lašiša
-
Įdaryti kiaušiniai
-
Silkė su plakta grietine
-
Avokado užtepėlė
-
Varškės sūris su kmynais
-
Sūrio suktinukai
-
Silkė su daržovėmis
-
Tortilijų tortukas su tunu
-
Krepšeliai su daržovėmis
-
Padažas su avokadais
-
Avokadas su varške
-
Sūdytos silkės aliejuje
-
Šaltiena
Įdarytas karpis
akcijas
-
Karpis,
1 kilogramas -
Vanduo,
1 ir 1/5 litro -
Morkos,
2 vienetai - Petražolės
-
Svogūnai,
1 vienetas - Salierai
-
Lauro lapai, lapeliai,
2 vienetai -
Kvapieji pipirai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Įdarui papildomai reikės: žuvies filė, svogūnas, 30 g riebalų, šaukštas manų kruopų, šaukštelis džiovintų baravykų, riekelė batono, pusė stiklinės pieno, kiaušinis, truputis druskos, maltų pipirų.
Žuvis nuplaunama, išimami viduriai. Iš žuvies liekanų, prieskoninių daržovių ir prieskonių išverdamas sultinys. Žalia žuvis supjaustoma 2 cm pločio gabalais. Stambieji gabalai paliekami, o gabalai prie galvos ir uodegos paimami įdarui. Likusi filė, piene išmirkytas batonas, virti džiovinti grybai sumalama. Į masę sudedama nuo virtų žuvies liekanų filė, įmušamas kiaušinis, suberiamos manų kruopos, įpilama pieno. Viskas gerai išsukama. Įdaro prikemšama gabalų ertmė (šonai nulyginami). Žuvis sudedama ant grotelių į puodą, užpilama šiltu sultiniu ir verdama ant silpnos ugnies apie 30 min. Atšaldyta sultinyje žuvis atsargiai perkeliama į pailgą pusdubenį. Prieš tiekiant ją galima puošti drebučiais, virtomis daržovėmis ir virtų kiaušinių griežinėliais.
