2 vienetai | kiaušiniai |
500 mililitrų | kefyras |
300 gramų | miltai |
2 valgomieji šaukštai | cukrus |
300 mililitrų | alaus (šviesus) |
100 gramų | kiaulienos šoninė (šaltai rūkyta) |
šiek tiek | medus (skystas) |
šiek tiek | obelių aliejus |
Blynai yra vienas seniausių patiekalų pasaulyje. Juos mėgo tiek bajorai, tiek paprasti valstiečiai. Tačiau rūkyta šoninė, medus buvo laikomi prabangos produktai, kurie buvo paklausūs bajoriškoje virtuvėje.
Šaltinis: "Rimi" reklaminė skrajutė su receptu
Populiariausi receptai šią savaitę
- Purūs blynai
- Mieliniai blynai
- Čekiški langošai
- Mieliniai blyneliai
- Blynai
- Lietiniai su lašiša
- Kefyriniai sklinžiai
- Blynai "Obuoliukas"
- Jogurtiniai blyneliai su bananais
- Blynai su bananais
- Blynai
- Jogurtiniai blynai
- Blynai „Širdelės“
- Mielinės tešlos blynai
- Alaus blynai su medumi ir šonine
- Mieliniai užgavėnių blynai
- Japoniški blynai
- Blynai be kiaušinių
- Kukurūzų miltų blynai
- Mielinė širdelė
Alaus blynai su medumi ir šonine
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Kefyras,
500 mililitrų -
Miltai,
300 gramų -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Alus, šviesus,
300 mililitrų -
Kiaulienos šoninė, šaltai rūkyta,
100 gramų - Medus, skystas
- Obelių aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Plonas šoninės juosteles aptepti medumi (aš tiesiog sumaišiau smulkesnius šoninės gabaliukus su medumi ir sudėjau kepti), sudėti ant kepimo popieriumi iškeptos skardos ir kepti 5 minutes orkaitėje, kol paruduos ir taps traškios.
Tešlos paruošimas. Į dubenį įmušti kiaušinius ir išplakti. Pilti kefyrą, alų, berti cukrų, miltus ir viską gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų. Į įkaitintą keptuvę pilti šlakelį aliejaus ir kepti blynus. Patiekti su šonine ir aplieti medumi.
Blynai yra vienas seniausių patiekalų pasaulyje. Juos mėgo tiek bajorai, tiek paprasti valstiečiai. Tačiau rūkyta šoninė, medus buvo laikomi prabangos produktai, kurie buvo paklausūs bajoriškoje virtuvėje.
Šaltinis: "Rimi" reklaminė skrajutė su receptu