
Tešlai: | ||
3 stiklinės | miltai | |
1 stiklinė | pienas | |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus | |
10 gramų | mielės (sausos) | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
1 arbatinis šaukštelis | cukrus | |
Įdarui: | ||
0.5 kilogramo | mėsa (malta) | |
1 vienetas | svogūnai | |
3 skiltelės | česnakas | |
1 arbatinis šaukštelis | druska | |
šiek tiek | pipirai |
Įpilkite aliejaus, išmaišykite.
Pieną truputį pašildykite ir plona srovele pilkite į miltus, nuolat maišydami.
Tešlą pridenkite maistine plėvele ir 1,5 valandos laikykite šiltoje vietoje.
Kai tešla pakils, suskirstykite ją vienodo dydžio gabalėliais (mėsos kukuliukų taip pat turi būti toks pat skaičius), kočiokite ir formuokite beliašus. Sulipdytus beliašus paspauskite plaštaka lengvai iš viršaus, kad jie būtų plokštesni – geriau iškeps.
Į aliejų beliašus dėkite skylute žemyn ir kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies.
Kai apkeps viena pusė, beliašus apverskite ir ugnies kaitrą šiek tiek padidinkite.
Kai apversite beliašus, dar kartelį apversti skylute žemyn negalima, nes ištekės visos sultys.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lietiniai su lašiša
-
Mieliniai užgavėnių blynai
-
Blyneliai
-
Kefyriniai sklinžiai
-
Blynai "Obuoliukas"
-
Plikyti blynai
-
Blynai
-
Mielinės tešlos blynai
-
Blynai be kiaušinių
-
Blynai
-
Maroko blynai
-
Mieliniai greitučiai
-
Grikių blynai
-
Blynai su bananais
-
Mieliniai blyneliai
-
Čekiški langošai
-
Pusryčiai su meile
-
Purūs blyneliai su mėlynėmis
-
Blynai
-
Purūs blynai
Beliašas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai,
3 stiklinės -
Pienas,
1 stiklinė -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Mielės, sausos,
10 gramų -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis -
Cukrus,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Mėsa, malta,
0.5 kilogramo -
Svogūnai,
1 vienetas -
Česnakas,
3 skiltelės -
Druska,
1 arbatinis šaukštelis - Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į didesnį dubenį nusijokite miltus, berkite cukrų, druską, sausas mieles. Viską išmaišykite.
Įpilkite aliejaus, išmaišykite.
Pieną truputį pašildykite ir plona srovele pilkite į miltus, nuolat maišydami.
Tešlą pridenkite maistine plėvele ir 1,5 valandos laikykite šiltoje vietoje.Paruoškite mėsos įdarą: mėsą sumaišykite su susmulkintu svogūnu, česnakais ir šlakeliu šilto virinto vandens (1/3 stiklinės vandens reikės).
Kai tešla pakils, suskirstykite ją vienodo dydžio gabalėliais (mėsos kukuliukų taip pat turi būti toks pat skaičius), kočiokite ir formuokite beliašus. Sulipdytus beliašus paspauskite plaštaka lengvai iš viršaus, kad jie būtų plokštesni – geriau iškeps.Į keptuvę pilkite aliejaus (jo reikia tiek, kad bent iki pusės apsemtų kepamus beliašus), palaukite kol įkais.
Į aliejų beliašus dėkite skylute žemyn ir kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies.
Kai apkeps viena pusė, beliašus apverskite ir ugnies kaitrą šiek tiek padidinkite.
Kai apversite beliašus, dar kartelį apversti skylute žemyn negalima, nes ištekės visos sultys.