Beliašas
AUTORIUS:
Svetlana
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
3 stiklinės miltai
1 stiklinė pienas
2 valgomieji šaukštai aliejaus
10 gramų mielės (sausos)
1 arbatinis šaukštelis druska
1 arbatinis šaukštelis cukrus
Įdarui:
0.5 kilogramo mėsa (malta)
1 vienetas svogūnai
3 skiltelės česnakas
1 arbatinis šaukštelis druska
šiek tiek pipirai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Į didesnį dubenį nusijokite miltus, berkite cukrų, druską, sausas mieles. Viską išmaišykite.
Įpilkite aliejaus, išmaišykite.
Pieną truputį pašildykite ir plona srovele pilkite į miltus, nuolat maišydami.
Tešlą pridenkite maistine plėvele ir 1,5 valandos laikykite šiltoje vietoje.
2.
Paruoškite mėsos įdarą: mėsą sumaišykite su susmulkintu svogūnu, česnakais ir šlakeliu šilto virinto vandens (1/3 stiklinės vandens reikės).
Kai tešla pakils, suskirstykite ją vienodo dydžio gabalėliais (mėsos kukuliukų taip pat turi būti toks pat skaičius), kočiokite ir formuokite beliašus. Sulipdytus beliašus paspauskite plaštaka lengvai iš viršaus, kad jie būtų plokštesni – geriau iškeps.
3.
Į keptuvę pilkite aliejaus (jo reikia tiek, kad bent iki pusės apsemtų kepamus beliašus), palaukite kol įkais.
Į aliejų beliašus dėkite skylute žemyn ir kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies.
Kai apkeps viena pusė, beliašus apverskite ir ugnies kaitrą šiek tiek padidinkite.
Kai apversite beliašus, dar kartelį apversti skylute žemyn negalima, nes ištekės visos sultys.

Populiariausi receptai šią savaitę

Beliašas

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Tešlai: Įdarui:
Gaminimo eiga:
  1. Į didesnį dubenį nusijokite miltus, berkite cukrų, druską, sausas mieles. Viską išmaišykite.
    Įpilkite aliejaus, išmaišykite.
    Pieną truputį pašildykite ir plona srovele pilkite į miltus, nuolat maišydami.
    Tešlą pridenkite maistine plėvele ir 1,5 valandos laikykite šiltoje vietoje.

  2. Paruoškite mėsos įdarą: mėsą sumaišykite su susmulkintu svogūnu, česnakais ir šlakeliu šilto virinto vandens (1/3 stiklinės vandens reikės).
    Kai tešla pakils, suskirstykite ją vienodo dydžio gabalėliais (mėsos kukuliukų taip pat turi būti toks pat skaičius), kočiokite ir formuokite beliašus. Sulipdytus beliašus paspauskite plaštaka lengvai iš viršaus, kad jie būtų plokštesni – geriau iškeps.

  3. Į keptuvę pilkite aliejaus (jo reikia tiek, kad bent iki pusės apsemtų kepamus beliašus), palaukite kol įkais.
    Į aliejų beliašus dėkite skylute žemyn ir kepkite ant vidutinio kaitrumo ugnies.
    Kai apkeps viena pusė, beliašus apverskite ir ugnies kaitrą šiek tiek padidinkite.
    Kai apversite beliašus, dar kartelį apversti skylute žemyn negalima, nes ištekės visos sultys.

Receptą atsiuntė Svetlana
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų