110 gramų | sviestas ( (kambario temperatūros)) | |
225 gramai | cukrus | |
2 vienetai | kiaušiniai ( (kambario temperatūros)) | |
270 gramų | kvietiniai miltai | |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai | |
120 mililitrų | pienas ((kambario temperatūros)) | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus | |
30 vienetų | aviečių (šviežios) | |
šiek tiek | aviečių (šviežios ) | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinis cukrus | |
1 pakelis | standiklio | |
Papuošimui: | ||
250 gramų | grietinėlės, 35% (35% - 36% riebumo) | |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Alinos keksiukai
- Keksiukai su krabų lazdelėmis
- Šokoladinis keksas
- Imbieriniai keksiukai
- Keksas su abrikosais ir razinomis
- Keksiukai su šviežiomis uogomis
- Kalėdinis keksas
- Minkštas keksas su obuoliais ir razinomis
- Keksas su mėlynėmis
- Keksiukai su avietėmis
- Sveikuoliški keksiukai su šilauogėmis
- Keksiukai kiekvienai dienai
- Bananų keksas
- Mikro keksiukai
- Citrininis riešutinis keksas
- Karamelinis keskiukas
- Šokoladionis keksas
- Keksiukai su tabasco padažu
- Keksiukai su šokoladu ir bananais
- Fantastika
Keksiukai su avietėmis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 14
-
Sviestas, (kambario temperatūros),
110 gramų -
Cukrus,
225 gramai -
Kiaušiniai, (kambario temperatūros),
2 vienetai -
Kvietiniai miltai,
270 gramų -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Pienas, (kambario temperatūros),
120 mililitrų -
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Avietės, šviežios,
30 vienetų - Avietės, šviežios
-
Vanilinis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Standiklis,
1 pakelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Grietinėlė, 35%, 35% - 36% riebumo,
250 gramų -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pradžioje imame sviestą ir išplakame su cukrumi, įmušame kiaušinius, supilame pieną ir išsukame iki vientisos masės.
Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų, tada supilame į indą su skysta mase ir plakame iki vientisos masės.
Į keksiukų formą sudėliokite jei norite popierines formeles ir dėkite maždaug po vieną šaukštą tešlos. Ant tešlos dedame po tris ar daugiau aviečių. Ir galiausiai dedame pusė šaukšto tešlos, kad dar turėtu vietos pakilti.
Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių (būtinai reikia dėti į įkaitintą orkaitę). Kepame maždaug apie 25 min. Kai iškepa būtinai atvėsiname. Kol aušta išplakame grietinėlę su cukrumi bei grietinėlės standikliu. Puošiame grietinėle ir avietėmis :) Skanaus!