175 gramai | kviečiai (grūdai) |
400 mililitrų | pienas |
50 gramų | mielės |
2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
200 gramų | varškė |
500 gramų | ruginiai miltai (rupūs) |
300 gramų | kvietiniai miltai |
Piene ištirpinti mieles. Įberti druskos, sudėti varškę, 2/3 išmirkytų kviečių grūdų ir suberti miltus. Užminkyti tamprią tešlą ir palikti 1 valandą, kad pakiltų.
Iš tešlos padaryti 2 volelius, padalinti juos į 24 dalis ir suformuoti bandeles. Sudėti jas į riebalais išteptą skardą ir palikti kilti 20 minučių.
Likusius kviečių grūdus stambiai sukapoti. Kiekvieną bandelę aptepti drungnu vandeniu ir apibarstyti kapotais kviečiais.
Kepti įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių, kol gražiai pagels.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mielinės spurgos su obuoliais
- Apvaliosios bandelės
- Sluoksniuotos tešlos užkandis su dešra ir sūriu
- Kumpio ir sūrio bandelės
- Kvietinės bandelės
- Bandelės su varške
- Mėlynių bandelė
- Padangėlės
- Mieliniai riestainiukai
- Bandelės su mėsa ir paprikomis
- Bandelės hamburgeriams
- Dešrelės sluoksniuotoje tešloje
- Pusryčių bandelės
- Spurgos su vyšnių džemu
- Bandelės su cinamonu
- Bandelės su grybų įdaru
- "Traškio" bandelė
- Cinamoninės sraigutės
- Mielinės bandelės
- Bandelės su grybais
Bandelės su kviečiais
- Paruošimo laikas:
-
Kviečiai, grūdai,
175 gramai -
Pienas,
400 mililitrų -
Mielės,
50 gramų -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Varškė,
200 gramų -
Ruginiai miltai, rupūs,
500 gramų -
Kvietiniai miltai,
300 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kviečių grūdus užmerkti vandenyje. Po dviejų valandų išgriebti ir nusausinti.
Piene ištirpinti mieles. Įberti druskos, sudėti varškę, 2/3 išmirkytų kviečių grūdų ir suberti miltus. Užminkyti tamprią tešlą ir palikti 1 valandą, kad pakiltų.
Iš tešlos padaryti 2 volelius, padalinti juos į 24 dalis ir suformuoti bandeles. Sudėti jas į riebalais išteptą skardą ir palikti kilti 20 minučių.
Likusius kviečių grūdus stambiai sukapoti. Kiekvieną bandelę aptepti drungnu vandeniu ir apibarstyti kapotais kviečiais.
Kepti įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių, kol gražiai pagels.