
Varškės apkepas su namine karamele
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai | kiaušiniai | |
70 gramų | cukrus | |
40 mililitrų | pienas | |
40 gramų | sviestas (tirpintas) | |
360 gramų | varškė (pusriebė) | |
70 gramų | manų kruopos | |
1 saujelė | džiūvėsėliai | |
Karameliniam padažui: | ||
200 gramų | cukrus | |
100 gramų | sviestas | |
100 mililitrų | grietinėlės, 35% | |
1 valgomasis šaukštas | lazdyno riešutai (smulkinti) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Išplakti kiaušinius su cukrumi. Įpilti pieno, ataušusio tirpinto sviesto ir įdėti varškės, išmaišyti. Palaipsniui įdėti manų kruopų ir išmaišyti. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais. Į formą pilti masę. Kepti 175°C temp. įkaitintoje orkaitėje 35 min. Aplieti namine karamele.
2.
Karamelę pagaminsime taip: Į puodą iki gintarinės spalvos maišome cukrų. Dedame sviesto gabaliukus ir maišyti. Nuimti nuo ugnies ir plona srovele pilti grietinėlę. Visą laiką maišyti, kad karamelė nesušoktų. Pabarstyti smulkintais lazdyno riešutais.
Skanaus.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Greitas varškės apkepas
-
Varškės ir manų apkepas
-
Pyragas su špinatų-varškės įdaru
-
Brokolių apkepas
-
Varškės apkepas su persikais
-
Varškės ir maltos mėsos apkepas su sūriu
-
Varškinis
-
Varškės ir manų apkepas
-
Varškės apkepas
-
Varškės ir moliūgų apkepas
-
Varškės ir sūrio apkepas
-
Greitas ir skanus varškės apkepas
-
Purus varškės sūrio apkepas
-
Varškės apkepas su persikais
-
Varškės apkepas su avižiniais dribsniais
-
Bulvių ir kamambero apkepas
-
Varškėtukas
-
Purus varškės apkepas
-
Makaronų apkepas su varške
-
Purus rikota apkepas
Varškės apkepas su namine karamele
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Cukrus,
70 gramų -
Pienas,
40 mililitrų -
Sviestas, tirpintas,
40 gramų -
Varškė, pusriebė,
360 gramų -
Manų kruopos,
70 gramų -
Džiūvėsėliai,
1 saujelė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukrus,
200 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Grietinėlė, 35%,
100 mililitrų -
Lazdyno riešutai, smulkinti,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išplakti kiaušinius su cukrumi. Įpilti pieno, ataušusio tirpinto sviesto ir įdėti varškės, išmaišyti. Palaipsniui įdėti manų kruopų ir išmaišyti. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais. Į formą pilti masę. Kepti 175°C temp. įkaitintoje orkaitėje 35 min. Aplieti namine karamele.
Karamelę pagaminsime taip: Į puodą iki gintarinės spalvos maišome cukrų. Dedame sviesto gabaliukus ir maišyti. Nuimti nuo ugnies ir plona srovele pilti grietinėlę. Visą laiką maišyti, kad karamelė nesušoktų. Pabarstyti smulkintais lazdyno riešutais.
Skanaus.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...