Varškės apkepas su namine karamele
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
| 2 vienetai | kiaušiniai | |
| 70 gramų | cukrus | |
| 40 mililitrų | pienas | |
| 40 gramų | sviestas (tirpintas) | |
| 360 gramų | varškė (pusriebė) | |
| 70 gramų | manų kruopos | |
| 1 saujelė | džiūvėsėliai | |
| Karameliniam padažui: | ||
| 200 gramų | cukrus | |
| 100 gramų | sviestas | |
| 100 mililitrų | grietinėlės, 35% | |
| 1 valgomasis šaukštas | lazdyno riešutai (smulkinti) | |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Išplakti kiaušinius su cukrumi. Įpilti pieno, ataušusio tirpinto sviesto ir įdėti varškės, išmaišyti. Palaipsniui įdėti manų kruopų ir išmaišyti. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais. Į formą pilti masę. Kepti 175°C temp. įkaitintoje orkaitėje 35 min. Aplieti namine karamele.
2.
Karamelę pagaminsime taip: Į puodą iki gintarinės spalvos maišome cukrų. Dedame sviesto gabaliukus ir maišyti. Nuimti nuo ugnies ir plona srovele pilti grietinėlę. Visą laiką maišyti, kad karamelė nesušoktų. Pabarstyti smulkintais lazdyno riešutais.
Skanaus.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Špinatų apkepas su varške
-
Varškės apkepas su cukinija ir paprika
-
Varškės apkepėlis
-
Austrijos varškėtis
-
Bulvių ir kamambero apkepas
-
Varškės plokštainis
-
Nuostabus varškės apkepas su razinomis (be cukraus)
-
Varškės ir maltos mėsos apkepas su sūriu
-
Varškės apkepas su ryžiais
-
Varškės apkepas
-
Pyragas su grūdėta varške
-
Varškės apkepas
-
Varškės apkepas su manų kruopomis
-
Varškės apkepo kvadratėliai
-
Varškės apkepas su bananais
-
Purus varškės sūrio apkepas
-
Varškės ir bananų apkepas
-
Varškės apkepas su šokolado glaistu
-
Varškės apkepas su persikais
-
Brokolių apkepas
Varškės apkepas su namine karamele
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Cukrus,
70 gramų -
Pienas,
40 mililitrų -
Sviestas, tirpintas,
40 gramų -
Varškė, pusriebė,
360 gramų -
Manų kruopos,
70 gramų -
Džiūvėsėliai,
1 saujelė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukrus,
200 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Grietinėlė, 35%,
100 mililitrų -
Lazdyno riešutai, smulkinti,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išplakti kiaušinius su cukrumi. Įpilti pieno, ataušusio tirpinto sviesto ir įdėti varškės, išmaišyti. Palaipsniui įdėti manų kruopų ir išmaišyti. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais. Į formą pilti masę. Kepti 175°C temp. įkaitintoje orkaitėje 35 min. Aplieti namine karamele.
Karamelę pagaminsime taip: Į puodą iki gintarinės spalvos maišome cukrų. Dedame sviesto gabaliukus ir maišyti. Nuimti nuo ugnies ir plona srovele pilti grietinėlę. Visą laiką maišyti, kad karamelė nesušoktų. Pabarstyti smulkintais lazdyno riešutais.
Skanaus.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
