
Varškės apkepas su namine karamele
Porcijų skaičius:
4
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai | kiaušiniai | |
70 gramų | cukrus | |
40 mililitrų | pienas | |
40 gramų | sviestas (tirpintas) | |
360 gramų | varškė (pusriebė) | |
70 gramų | manų kruopos | |
1 saujelė | džiūvėsėliai | |
Karameliniam padažui: | ||
200 gramų | cukrus | |
100 gramų | sviestas | |
100 mililitrų | grietinėlės, 35% | |
1 valgomasis šaukštas | lazdyno riešutai (smulkinti) |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Išplakti kiaušinius su cukrumi. Įpilti pieno, ataušusio tirpinto sviesto ir įdėti varškės, išmaišyti. Palaipsniui įdėti manų kruopų ir išmaišyti. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais. Į formą pilti masę. Kepti 175°C temp. įkaitintoje orkaitėje 35 min. Aplieti namine karamele.
2.
Karamelę pagaminsime taip: Į puodą iki gintarinės spalvos maišome cukrų. Dedame sviesto gabaliukus ir maišyti. Nuimti nuo ugnies ir plona srovele pilti grietinėlę. Visą laiką maišyti, kad karamelė nesušoktų. Pabarstyti smulkintais lazdyno riešutais.
Skanaus.
Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Varškės ir sūrio apkepas
-
Varškės ir morkų apkepas
-
Varškės pyragas su bananų įdaru
-
Apkepas su uogomis
-
Purus rikota apkepas
-
Varškėtukas
-
Varškės apkepas su razinomis
-
Pyragas su grūdėta varške
-
Varškės apkepas
-
Varškės plokštainis
-
Skanus varškės apkepas
-
Purus varškės apkepas
-
Varškės apkepas
-
Varškės apkepėlis
-
Varškėtis su obuoliais
-
Varškės apkepas su avižiniais dribsniais
-
Varškės apkepas
-
Varškės ir ryžių apkepas
-
Purus varškės sūrio apkepas
-
Varškės apkepas su asiūkliais
Varškės apkepas su namine karamele
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Cukrus,
70 gramų -
Pienas,
40 mililitrų -
Sviestas, tirpintas,
40 gramų -
Varškė, pusriebė,
360 gramų -
Manų kruopos,
70 gramų -
Džiūvėsėliai,
1 saujelė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukrus,
200 gramų -
Sviestas,
100 gramų -
Grietinėlė, 35%,
100 mililitrų -
Lazdyno riešutai, smulkinti,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Išplakti kiaušinius su cukrumi. Įpilti pieno, ataušusio tirpinto sviesto ir įdėti varškės, išmaišyti. Palaipsniui įdėti manų kruopų ir išmaišyti. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsėliais. Į formą pilti masę. Kepti 175°C temp. įkaitintoje orkaitėje 35 min. Aplieti namine karamele.
Karamelę pagaminsime taip: Į puodą iki gintarinės spalvos maišome cukrų. Dedame sviesto gabaliukus ir maišyti. Nuimti nuo ugnies ir plona srovele pilti grietinėlę. Visą laiką maišyti, kad karamelė nesušoktų. Pabarstyti smulkintais lazdyno riešutais.
Skanaus.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...