Pyragas su varške
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
250 gramų pienas
šiek tiek vanilinas
30 gramų mielės
3 vienetai kiaušiniai (tryniai)
100 gramų cukrus
100 gramų margarinas
5 gramai druska
500 gramų kvietiniai miltai
šiek tiek apelsinų (tarkuotos žievelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Įdarui: 500 g varškės, 100 g cukraus, 50 g sviesto, 2 kiaušiniai, 100 g razinų, truputis druskos, vanilinio cukraus. Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi ir sviestu, sumaišomi su pertrinta varške, įberiama truputis druskos, vanilinio cukraus ir nusausintų razinų, sudedami iki standžių putų išplakti baltymai, ir viskas lengvai išmaišoma.
Mielės ištirpinamos nedideliame šilto pieno kiekyje, įpilama truputį cukraus, porą šaukštų miltų, išmaišoma tyrelė ir palaikoma šiltai apie 30 min.
Miltai išsijojami. Kiaušinių tryniai suplakami su cukrumi, pienu ir supilami į miltus, sudedamos paruoštos mielės, prieskoniai ir minkoma tešla. Baigiant minkyti sudedamas pašildytas margarinas. Gerai išminkyta tešla nelimpa prie rankų ir indo sienelių. Tešla pabarstoma miltais, uždengiama audeklu ir pastatoma šiltai rūgti. Tešla iškyla maždaug per 1 - 2 valandas, jos tūris padidėja 2 - 3 kartus. Tada du trečdaliai tešlos iškočiojama 1 cm storio sluoksniu ir dedama į kepimo skardą, ant viršaus lygiai uždedamas varškės įdaras. Iš likusios tešlos suvoliojami 0,5 cm storio voleliai ir tinkleliu išdėliojami ant varškės įdaro. Pyragas kildinamas 20 - 30 min., viršus patepamas plaktu kiaušinio baltymu ir kepamas 220 laipsniu temperatūroje maždaug 20 - 30 min.

Populiariausi receptai šią savaitę

Pyragas su varške

Komentarai: 35
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Įdarui: 500 g varškės, 100 g cukraus, 50 g sviesto, 2 kiaušiniai, 100 g razinų, truputis druskos, vanilinio cukraus. Kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi ir sviestu, sumaišomi su pertrinta varške, įberiama truputis druskos, vanilinio cukraus ir nusausintų razinų, sudedami iki standžių putų išplakti baltymai, ir viskas lengvai išmaišoma.
Mielės ištirpinamos nedideliame šilto pieno kiekyje, įpilama truputį cukraus, porą šaukštų miltų, išmaišoma tyrelė ir palaikoma šiltai apie 30 min.
Miltai išsijojami. Kiaušinių tryniai suplakami su cukrumi, pienu ir supilami į miltus, sudedamos paruoštos mielės, prieskoniai ir minkoma tešla. Baigiant minkyti sudedamas pašildytas margarinas. Gerai išminkyta tešla nelimpa prie rankų ir indo sienelių. Tešla pabarstoma miltais, uždengiama audeklu ir pastatoma šiltai rūgti. Tešla iškyla maždaug per 1 - 2 valandas, jos tūris padidėja 2 - 3 kartus. Tada du trečdaliai tešlos iškočiojama 1 cm storio sluoksniu ir dedama į kepimo skardą, ant viršaus lygiai uždedamas varškės įdaras. Iš likusios tešlos suvoliojami 0,5 cm storio voleliai ir tinkleliu išdėliojami ant varškės įdaro. Pyragas kildinamas 20 - 30 min., viršus patepamas plaktu kiaušinio baltymu ir kepamas 220 laipsniu temperatūroje maždaug 20 - 30 min.

Reklama:

Komentarai (35)


  • hhhh 2011-07-20 13:25

    :super: :super: :super: :super: :super:


  • kulinare 2011-04-09 19:06

    Aciu uz receptuka! Vakar kepiau ! Skanumelis! :-) :super:


  • (anonimas) 2010-10-31 20:50

    Brangieji, visi, kurie nemato!!!! varske yra prie gaminimo, tad nebukit juokingi, nekomentuokit neperskaite recepto!!! :))) as kaip tik ruosiuos saut i orkaite savo grazuoli :))) ziuresim kaip gausis :) pranesiu ar skanus :)) :-D


  • arvydas 2010-10-07 20:14

    iškepiau ,,bandys šeima .oaš paskiau,


  • jolanta 2010-07-28 20:55

    KAM VADINT VARSKES PIRAGU JAI VARSKES NEDEDA :-( %-) :galvoju: 8-|


  • ana 2010-06-27 18:31

    varskes pyragas-be varskes,optimistai.


  • Aiste 2010-04-04 14:35

    Galima deti kepimo milteliu vietoj mieliu?


  • mantinga 2010-03-07 15:15

    ...


  • lina 2010-02-15 22:31

    Na ka, paplusejau as siandien prie sito pyrago, atvirai tariant vis atrode kad nesigaus, bet pabaiga laiminga- pyragas pavyko :-) ir dar koooks :super:


  • lina 2010-01-31 18:42

    Kas recepte neranda varskes- skaitykite toliau kur GAMINIMAS parasyta, ten ingidientai idarui, nes varske ir yra idaras :-D megstu pyraga su varske, reikia kada nors pabandyt, juolab kad nesudetingas :-)


Daugiau receptų