Gardus varškės apkepas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
1 kilogramas varškė
5 vienetai kiaušiniai
145 gramai sviestas
5 valgomieji šaukštai manų kruopos
1 stiklinė kvietiniai miltai
2 valgomieji šaukštai grietinė
0.8 stiklinės cukrus
100 gramų vanilinis cukrus
0.8 stiklinės abrikosų (džiovinti)
50 mililitrų vanduo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Varškę ištrinti su kiaušinių tryniais, sviestu, bei cukrumi. Tuomet pilti vandens, grietinės, manų miltų, vanilinio cukraus ir vėl gerai viską išsukti. Džiovintus abrikosus gerai perplauti (geriausia virintame vandenyje su soda), smulkiai supjaustyti ir sudėti į apkepo masę. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir lengvai, po truputį įmašykite į apkepo masę. (Išplakti nereikia, nes tuomet iš plaktų baltymų naudos jokios nebus. Kad apkepas gautųsi purus ir minkštas, baltymų putėsius tereik lengvai įmaišyti). Supilkite viską į trupučiu aliejaus išteptą kepimo indą ir pašaukite į 200 C orkaitę 45 min. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės kaitrumo. Ar apkepas iškepęs, tikrinkite mediniu smeigtuku. Skaniausias šiltas, arba pašildytas. Kątik iškepusį apkepą reikėtų palikti atvėsti, taip bus lengviau pjaustyti, nesuirs. Labai skanu valgyti su grietine ir abrikosų (ar kitu mėgstamu) džemu.

Populiariausi receptai šią savaitę

Gardus varškės apkepas

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Varškę ištrinti su kiaušinių tryniais, sviestu, bei cukrumi. Tuomet pilti vandens, grietinės, manų miltų, vanilinio cukraus ir vėl gerai viską išsukti. Džiovintus abrikosus gerai perplauti (geriausia virintame vandenyje su soda), smulkiai supjaustyti ir sudėti į apkepo masę. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir lengvai, po truputį įmašykite į apkepo masę. (Išplakti nereikia, nes tuomet iš plaktų baltymų naudos jokios nebus. Kad apkepas gautųsi purus ir minkštas, baltymų putėsius tereik lengvai įmaišyti). Supilkite viską į trupučiu aliejaus išteptą kepimo indą ir pašaukite į 200 C orkaitę 45 min. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės kaitrumo. Ar apkepas iškepęs, tikrinkite mediniu smeigtuku. Skaniausias šiltas, arba pašildytas. Kątik iškepusį apkepą reikėtų palikti atvėsti, taip bus lengviau pjaustyti, nesuirs. Labai skanu valgyti su grietine ir abrikosų (ar kitu mėgstamu) džemu.

Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų