
1 kilogramas | varškė |
5 vienetai | kiaušiniai |
145 gramai | sviestas |
5 valgomieji šaukštai | manų kruopos |
1 stiklinė | kvietiniai miltai |
2 valgomieji šaukštai | grietinė |
0.8 stiklinės | cukrus |
100 gramų | vanilinis cukrus |
0.8 stiklinės | abrikosų (džiovinti) |
50 mililitrų | vanduo |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Omletas su grybais
-
Turkiškai pagaminti kiaušiniai
-
Varškėčiai su džiovintais vaisiais
-
Močiutės varškės ir bulvių blyneliai
-
Varškės ir manų apkepas
-
Stebuklingas omletas
-
Varškės ir sūrio apkepas
-
Varškės apkepas su bananais
-
Varškės ir morkų apkepas
-
Mėtiniai varškėčiai
-
Skanus varškės apkepas
-
Varškės apkepas su šokolado glaistu
-
Tirolietiškas omletas su grybais
-
Škotiški kiaušiniai
-
Omletas su žirneliais
-
Grill sūris
-
Varškėčiai su bulvėmis
-
Bulvių ir varškės apkepas
-
Varškės apkepo kvadratėliai
-
Vaikiški aštuonkojai
Gardus varškės apkepas

- Paruošimo laikas:
-
Varškė,
1 kilogramas -
Kiaušiniai,
5 vienetai -
Sviestas,
145 gramai -
Manų kruopos,
5 valgomieji šaukštai -
Kvietiniai miltai,
1 stiklinė -
Grietinė,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
4/5 stiklinės -
Vanilinis cukrus,
100 gramų -
Abrikosai, džiovinti,
4/5 stiklinės -
Vanduo,
50 mililitrų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Varškę ištrinti su kiaušinių tryniais, sviestu, bei cukrumi. Tuomet pilti vandens, grietinės, manų miltų, vanilinio cukraus ir vėl gerai viską išsukti. Džiovintus abrikosus gerai perplauti (geriausia virintame vandenyje su soda), smulkiai supjaustyti ir sudėti į apkepo masę. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir lengvai, po truputį įmašykite į apkepo masę. (Išplakti nereikia, nes tuomet iš plaktų baltymų naudos jokios nebus. Kad apkepas gautųsi purus ir minkštas, baltymų putėsius tereik lengvai įmaišyti). Supilkite viską į trupučiu aliejaus išteptą kepimo indą ir pašaukite į 200 C orkaitę 45 min. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės kaitrumo. Ar apkepas iškepęs, tikrinkite mediniu smeigtuku. Skaniausias šiltas, arba pašildytas. Kątik iškepusį apkepą reikėtų palikti atvėsti, taip bus lengviau pjaustyti, nesuirs. Labai skanu valgyti su grietine ir abrikosų (ar kitu mėgstamu) džemu.