Fondue - šveicariškas sūrio patiekalas.
Sutarkuokite sūrį (patartina naudoti įvairių rūšių). Tuomet į česnaku ištrintą Fondiu indą supilkite vyną ir užkaitinkite iki virimo, bet nevirkite. Į kaitinamą indą po truputį dėkite sutarkuotą sūrį, būtinai maišykite. Kai sūris ištirps, supilkite krakmolą istirpintą vandenyje, taip pat įpilkite pipirus, muskatą, degtinę. Sūrio masė turi bųti karšta. Valgykite fondiu šakutėmis, pamirkydami duoną į sūrį.

Sūrio fondiu (Fondue)
Paruošimo laikas:
Apie 5 min
INGREDIENTAI:
400 gramų | sūris (Ementalis, Edamer ar Gouda) |
400 mililitrų | baltas vynas |
2 arbatiniai šaukšteliai | krakmolas (kukurūzų) |
1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
2 valgomieji šaukštai | vanduo |
šiek tiek | muskatas (maltas) |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
2 valgomieji šaukštai | degtinė |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Dešriukai
-
Skanūs sumuštiniai
-
Pievagrybiai grietinės padaže
-
Silkė su obuolių ir garstyčių pagardu
-
Krepšelis su ZIGMO sūdyta lašišos file
-
Bulvių ir lašišos kukuliai
-
Silkės užkandėlė
-
Krevetės patale
-
Vieno kąsnio užkandėlė su antiena
-
Keptos krevetės
-
Duonos riekutės tešloje
-
Įdaryti kiaušiniai ,,Paukščiukai''
-
Įdarytos bulvės
-
Rūkyti naminiai vijūnai
-
Užkandis "Margas pavasario stalas"
-
Kepti žuvies piršteliai
-
Pyragėliai su krabų lazdelėmis
-
Užkandis "Žiemos puokštė"
-
Vieno kąsnio silkės sumuštiniai
-
Tortilijų sumuštiniai su sūriu ir kumpiu
Sūrio fondiu (Fondue)
Komentarai:
6
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Sūris, Ementalis, Edamer ar Gouda,
400 gramų -
Baltas vynas,
400 mililitrų -
Krakmolas, kukurūzų,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas -
Vanduo,
2 valgomieji šaukštai - Muskatas, maltas
- Juodieji pipirai, malti
-
Degtinė,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Fondue - šveicariškas sūrio patiekalas.
Sutarkuokite sūrį (patartina naudoti įvairių rūšių). Tuomet į česnaku ištrintą Fondiu indą supilkite vyną ir užkaitinkite iki virimo, bet nevirkite. Į kaitinamą indą po truputį dėkite sutarkuotą sūrį, būtinai maišykite. Kai sūris ištirps, supilkite krakmolą istirpintą vandenyje, taip pat įpilkite pipirus, muskatą, degtinę. Sūrio masė turi bųti karšta. Valgykite fondiu šakutėmis, pamirkydami duoną į sūrį.
Reklama:
Komentarai (6)
-
laura
2010-01-05 13:31
labai skanu, bent jau man, nors yra zmoniu kuriems nepatinka, ji valgem sveicarijoje, jis ten labai madingas, tai ir karts nuo karto pasidarom, tik surio dedam apie 600 ar 800 nes ir rytojaus diena pasildzius skanu dabaigti si patiekala :)
-
Armina
2009-06-22 14:07
Gal kas bandet si patiekala? Kokie atsiliepimai? ;-)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...