
200 mililitrų | grietinėlės, 35% | |
75 gramai | juodojo šokolado | |
3 valgomieji šaukštai | želės cukrus „multi“ | |
Morengui: | ||
3 vienetai | kiaušinių baltymais | |
1 valgomasis šaukštas | metų sirupo | |
Papuošimui: | ||
šiek tiek | lazdyno riešutai (skrudinti, smulkinti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Naminiai ledai
-
Žagarėliai vakarui prie židinio
-
Kuršėnietiškas "Čik Čaki"
-
Baltojo šokolado saldainiai
-
Grietinėlės ir likerio “ POÉMA ” panna cotta (pagal Darių Dabrovolską)
-
Pieno putėsiai su medumi ir migdolais
-
Abrikosų šerbetas
-
Pudingas iš morkų
-
Varškės sufle su vaisiais
-
Citrininiai arbūzų ledukai
-
Šokoladiniai irisai su riešutais
-
Greitas sausaininis pyragas
-
Bananai tešloje
-
Baltijos pyragėliai
-
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
-
Lemon posset
-
Grietinėlės ledai su vanile
-
Baltymų kremo pyragaičiai su plakta grietinėle
-
Juodųjų serbentų sausainiai
-
Biskvitinis vaisinis tortas
Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Grietinėlė, 35%,
200 mililitrų -
Juodasis šokoladas,
75 gramai -
Želės cukrus „Multi“,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušinių baltymai,
3 vienetai -
Mėtų sirupas,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Lazdyno riešutai, skrudinti, smulkinti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Susmulkinkite šokoladą.
Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę ir želės cukrų. Užvirkite ir dar pavirkite 30 sek. Šiltą kremą pilkite ant smulkinto šokolado, tada supilkite sirupą ir suberkite vanilinį cukrų su natūralia vanile. Išmaišykite iki vientisos masės, supilkite į šešis nedidelius indelius ir palikite ataušti.
Morengų masei paruošti į verdantį vandenį įdėtame prikaistuvyje pakaitinkite kiaušinių baltymus ir cukrų, kol cukrus ištirps.
Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės ir kiaušinių baltymus supilkite į dubenį. Plakite 5–10 min., berdami cukraus miltelius. Pagal skonį įpilkite mėtų sirupo.
Morengų masę pilkite ant šokoladinio kremo ir karamelizuokite paviršių, naudodami kulinarinį degiklį. Pabarstykite skrudintais smulkintais lazdynų riešutais. Patarimas: iš likusios morengų masės galite pagaminti nedidelių morengų.