Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase
AUTORIUS:
Dan Sukker,
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min
Autorius apie receptą: Ingredientai skirti 6 nedidelėms porcijoms. Ingredientai skirti 6 nedidelėms porcijoms. Dan Sukker
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
200 mililitrų grietinėlės, 35%
75 gramai juodojo šokolado
3 valgomieji šaukštai želės cukrus „multi“
Morengui:
3 vienetai kiaušinių baltymais
1 valgomasis šaukštas metų sirupo
Papuošimui:
šiek tiek lazdyno riešutai (skrudinti, smulkinti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Susmulkinkite šokoladą.
2.
Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę ir želės cukrų. Užvirkite ir dar pavirkite 30 sek. Šiltą kremą pilkite ant smulkinto šokolado, tada supilkite sirupą ir suberkite vanilinį cukrų su natūralia vanile. Išmaišykite iki vientisos masės, supilkite į šešis nedidelius indelius ir palikite ataušti.
3.
Morengų masei paruošti į verdantį vandenį įdėtame prikaistuvyje pakaitinkite kiaušinių baltymus ir cukrų, kol cukrus ištirps.
4.
Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės ir kiaušinių baltymus supilkite į dubenį. Plakite 5–10 min., berdami cukraus miltelius. Pagal skonį įpilkite mėtų sirupo.
5.
Morengų masę pilkite ant šokoladinio kremo ir karamelizuokite paviršių, naudodami kulinarinį degiklį. Pabarstykite skrudintais smulkintais lazdynų riešutais. Patarimas: iš likusios morengų masės galite pagaminti nedidelių morengų.

Populiariausi receptai šią savaitę

Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai: Morengui: Papuošimui:
Autoriaus žodis: Ingredientai skirti 6 nedidelėms porcijoms. Dan Sukker
Gaminimo eiga:
  1. Susmulkinkite šokoladą.

  2. Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę ir želės cukrų. Užvirkite ir dar pavirkite 30 sek. Šiltą kremą pilkite ant smulkinto šokolado, tada supilkite sirupą ir suberkite vanilinį cukrų su natūralia vanile. Išmaišykite iki vientisos masės, supilkite į šešis nedidelius indelius ir palikite ataušti.

  3. Morengų masei paruošti į verdantį vandenį įdėtame prikaistuvyje pakaitinkite kiaušinių baltymus ir cukrų, kol cukrus ištirps.

  4. Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės ir kiaušinių baltymus supilkite į dubenį. Plakite 5–10 min., berdami cukraus miltelius. Pagal skonį įpilkite mėtų sirupo.

  5. Morengų masę pilkite ant šokoladinio kremo ir karamelizuokite paviršių, naudodami kulinarinį degiklį. Pabarstykite skrudintais smulkintais lazdynų riešutais. Patarimas: iš likusios morengų masės galite pagaminti nedidelių morengų.

Receptą atsiuntė Dan Sukker
Reklama:

Komentarai (1)


Daugiau receptų