| 200 mililitrų | grietinėlės, 35% | |
| 75 gramai | juodojo šokolado | |
| 3 valgomieji šaukštai | želės cukrus „multi“ | |
| Morengui: | ||
| 3 vienetai | kiaušinių baltymais | |
| 1 valgomasis šaukštas | metų sirupo | |
| Papuošimui: | ||
| šiek tiek | lazdyno riešutai (skrudinti, smulkinti) | |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Karameliniai saldainiai
-
Naminiai ledai
-
Popsiukai šokolade
-
Persikinė želė
-
Juodasis tinginys
-
Skanėstas "Vitaminai"
-
Gaivus desertas
-
Šokoladiniai ir apelsininiai naminiai ledai
-
Naminis natūralus jogurtas
-
Želė desertas "Agrasto sapnas"
-
Plakta grietinėlė su uogomis
-
Kavos ir ledų desertas
-
Bananinis kalnas
-
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
-
Arvydo ananasų desertas
-
Pudingas iš morkų
-
Gaivus varškės desertas
-
Pyragas su braškėmis ir žele
-
Mamos Mazarino pyragas
-
Ledai ''Skanumėlis''
Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Grietinėlė, 35%,
200 mililitrų -
Juodasis šokoladas,
75 gramai -
Želės cukrus „Multi“,
3 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Kiaušinių baltymai,
3 vienetai -
Mėtų sirupas,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
- Lazdyno riešutai, skrudinti, smulkinti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Susmulkinkite šokoladą.
Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę ir želės cukrų. Užvirkite ir dar pavirkite 30 sek. Šiltą kremą pilkite ant smulkinto šokolado, tada supilkite sirupą ir suberkite vanilinį cukrų su natūralia vanile. Išmaišykite iki vientisos masės, supilkite į šešis nedidelius indelius ir palikite ataušti.
Morengų masei paruošti į verdantį vandenį įdėtame prikaistuvyje pakaitinkite kiaušinių baltymus ir cukrų, kol cukrus ištirps.
Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės ir kiaušinių baltymus supilkite į dubenį. Plakite 5–10 min., berdami cukraus miltelius. Pagal skonį įpilkite mėtų sirupo.
Morengų masę pilkite ant šokoladinio kremo ir karamelizuokite paviršių, naudodami kulinarinį degiklį. Pabarstykite skrudintais smulkintais lazdynų riešutais. Patarimas: iš likusios morengų masės galite pagaminti nedidelių morengų.
