
50 gramų | obuoliai |
500 gramų | silkė |
50 gramų | svogūnai |
šiek tiek | krapai (smulkinti) |
šiek tiek | petražolės |
150 gramų | rauginti agurkai |
šiek tiek | salierai (lapeliai) |
1 stiklinė | majonezas |
Iš šių salotų galima paruošti įvairių salotų, įmaišant į 100 g paruoštų silkių:
1. 25 g juostelėmis supjaustytu raugintų burokėlių, 25 g silkių ikrų ir 25 g smulkiai supjaustytu raugintų grybų.
2. 1 šaukštą stambiai tarkuoto obuolio, 1 šaukštą kapoto svogūno, 1 šaukštą tarkuotų krienų, šiek tiek citrinos sulčių, truputį cukraus.
3. 25 g smulkiai supjaustytos kietos rūkytos dešros, citrinos sulčių ir šiek tiek cukraus.
4. 25 g smulkiai supjaustytos virtos paukštienos, 1 virtą kiaušinį, šiek tiek garstyčių, cukraus.
5. 1 virtą sukapotą kiaušinį, 1 šaukštą kubiukais supjaustytu virtų bulvių, 1 mažą smulkiai supjaustytą svogūną, 1 arbatinį šaukštelį garstyčių, truputį cukraus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Karštos kukurūzų salotos
-
Mišrainė su fermentiniu sūriu, burokėliais ir krabų lazdelėm
-
Ryžių makaronų ir daržovių salotos
-
Liežuvio salotos
-
Salotos su perlinėmis kruopomis
-
Krabų lazdelių ir rūgštynių salotos
-
Rusiškos salotos
-
Slovakiška mišrainė
-
Daniškos salotos
-
Šilta mišrainė
-
Mišrainė „Sotumėlis“
-
Silkė su obuoliais
-
Grybų salotos su bulvėmis
-
Kuskuso salotos
-
Sluoksniuota mišrainė "Baltasis pianinas"
-
Šparagų mišrainė
-
Krevečių ir makaronų salotos
-
Mišrainė "Grybukas"
-
Pavasarinės salotos su vištiena
-
Silkė su džiovintom slyvom ir graikiškais riešutais
Silkių salotos

- Paruošimo laikas:
-
Obuoliai,
50 gramų -
Silkė,
500 gramų -
Svogūnai,
50 gramų - Krapai, smulkinti
- Petražolės
-
Rauginti agurkai,
150 gramų - Salierai, lapeliai
-
Majonezas,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Silkės išmirkomos, nulupamos ir išrenkami kaulai. Silkės, obuoliai, agurkai ir svogūnai supjaustomi siauromis juostelėmis, sudedami prieskoniai, supilamas majonezas ir viskas atsargiai išmaišoma.
Iš šių salotų galima paruošti įvairių salotų, įmaišant į 100 g paruoštų silkių:
1. 25 g juostelėmis supjaustytu raugintų burokėlių, 25 g silkių ikrų ir 25 g smulkiai supjaustytu raugintų grybų.
2. 1 šaukštą stambiai tarkuoto obuolio, 1 šaukštą kapoto svogūno, 1 šaukštą tarkuotų krienų, šiek tiek citrinos sulčių, truputį cukraus.
3. 25 g smulkiai supjaustytos kietos rūkytos dešros, citrinos sulčių ir šiek tiek cukraus.
4. 25 g smulkiai supjaustytos virtos paukštienos, 1 virtą kiaušinį, šiek tiek garstyčių, cukraus.
5. 1 virtą sukapotą kiaušinį, 1 šaukštą kubiukais supjaustytu virtų bulvių, 1 mažą smulkiai supjaustytą svogūną, 1 arbatinį šaukštelį garstyčių, truputį cukraus.